Beyatlı, Seymen Atık Tesisi'ndeki "Zehirli Dioksin Gazı" Şüphesini Dillendirdi

ABONE OL

Gelecek Partisi Silivri Kurucu İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, Seymen Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, '1, 5 sene oldu ama katı atıklar kaç derecede yanıyor bir türlü öğrenemedim' dedi. İtalya'nın bir yerleşim bölgesindeki çöp deposunda yaşanan felaketi anlatarak patlamanın ardından çevreye siyanürden bile daha toksik olan dioksin gazının yayıldığını, facianın etkileri nedeniyle çocukların dünyaya sakat olarak geldiğini ve hayvanların telef olduğunu anlatan Beyatlı, yakın geçmişimizden verdiği bu acı örnek ile Seymen Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisiyle ilgili şüphelerini dillendirmiş oldu.

Gelecek Partisi Silivri Kurucu İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı ve yönetimi, bu sabah 10.30’da ilçe binasında basına yönelik kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştirdi. İlçe ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Beyatlı, Seymen Katı Atık Depolama ve Bertaraf tesisi konusuna da değinerek soru işaretlerini açıkça ifade etti.

“KATI ATIKLARIN KAÇ DERECEDE YANDIĞINI BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİM”

Beyatlı, konuyla ilgili şunları söyledi:


“Katı Atık Deposu ile ilgili olan çalışmaları yakından izlemeye çalışıyorum. Benim yüreğimi yakan bir konu. Bu gaz veya katı atıklar kaç derecede yanıyor? 1,5 senedir ben bir türlü öğrenemedim.

“CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR, BU TESİSİ KUCAĞINDA BULDU”

Silivri’deki AK Parti Teşkilatı bile kurulurken karşı çıkmış, Büyükşehir’e kafa tutmuştu ama onlar maalesef bu tesisi buraya kurdular. Büyükşehir CHP’ye geçince de bu soruma cevap aradım, yine öğrenemedim. Şunu da söyleyeyim; arkadaşlar burada siz suçlu değilsiniz, siz kurmadınız, siz bunu kucağınızda buldunuz.

“İTALYA, EN ZEHİRLİ GAZLARDAN BİRİ OLAN DİOKSİN NEDENİYLE BİR ÇEVRE FELAKETİ YAŞADI”

Yaşanmış bir olayı anlatacağım. İtalya’nın kuzeyindeki bir köyün hemen yanı başındaki çöp deposunda meydana gelen patlamadan kısa süre sonra etrafta sakat çocuklar doğuyor, hayvan ölümleri oluyor. Nedeni araştırılıyor ve bugüne kadar bilinen en zehirli gazlardan biri olan dioksin gazı sızıntısından kaynaklandığı anlaşılıyor.

 “BASINDAN HASSASİYET BEKLİYORUZ”

O nedenle Katı Atık Deposu’nda soru işaretlerinin giderilmesi noktasında siz basın mensuplarının hassasiyetini bekliyoruz.”

Hazal BAŞARAN