Çolakoğlu : Yalanın Gerçeğinden Bahsedeceğim

ABONE OL

AK Parti kökenli MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, kamuoyunda gündem yaratan 'İBB'nin sosyal yardım yapması AK Parti ve MHP'nin oylarıyla durduruldu' meselesiyle alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapılan yardımların durumu iyi olan kişilere verildiğini ifade eden Çolakoğlu, ihtiyacı olan kişileri belirlemek adına tespit komisyonu kurulması üzerine karar alındığını ve durumun vatandaşlara farklı bir şekilde anlatıldığını söyledi.


İBB Meclisi, Mayıs ayı içerisinde olağanüstü toplandı. Gerçekleşen toplantıda İBB yönetimi, koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla başlatmış olduğu sosyal yardım kampanyasında evlerde tespit yapılması zorunluluğunun kaldırılmasını ve yapılan değişiklikle birlikte vatandaş beyanının yeterli görülmesiyle alakalı talepte bulundu. İlgili gündem maddesi AK Parti ve MHP mensupları tarafından “Hayır” oyu alarak gündeme alınmadı.

Kamuoyunun dikkatini çeken konuyla alakalı AK Parti kökenli MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama gerçekleştirdi. Yapılan yardımların durumu iyi olan kişilere verildiğini dile getiren Çolakoğlu, sadece ihtiyacı olan kişileri belirlemek adına tespit komisyonu kurulması üzerine karar alındığını söyledi. Ayrıca, kamuoyuna farklı bir şekilde konunun duyurulmaya çalışıldığını ifade eden Çolakoğlu, “Yalanın gerçeğinden bahsedeceğim” dedi.

Çolakoğlu, şunları kaydetti:

“Şimdi sizlere bazı kişilerin İBB’nin sosyal yardım yapması AK Parti ve MHP’nin oylarıyla durduruldu yalanının gerçeğinden bahsedeceğim. Hatırlarsınız geçtiğimiz hafta aidatı 800 TL olan lüks sitede oturan kişiye İBB’nin yardım kolileri verdiği görülmüştü. Nitekim geçtiğimiz haftada Çalışma Bakanımız üzerinde Ferrari marka arabası olan kişinin sosyal yardım için başvurduğunu ve bugünde İstanbul Avcılarda üzerinde 10 adet yeni model araba bulunan kişinin 1000 TL lik sosyal yardım için başvurduğu ortaya çıkmıştı. Malesef bu tip insanlar istemesekte ülkemizin bir gerçeği ve her partiden olabilirler. AK Parti ve MHP grubu sosyal yardımları durdurmadı bilakis daha fazla olsun diye ve bazı zenginlerin ihtiyacı olanların hakkını yememesi için hızlıca tespit komisyonu kurulmasına karar verdi ki bu sayede hem gerçek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşılacak hem de daha fazla kişiye yardım yapılacak.”

Haber : Batuhan Güçlü