"Silivri'de konut fiyatları ve kira bedelleri çıldırdı, satışlar durma noktasında!"

ABONE OL

Konut sektöründeki krizin tüm ekonomik dengeleri alt üst edecek şekilde derinleştiğini söyleyen Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, 'Bugün Silivri'de artık 1 Milyona ev bulamazsınız. Ev fiyatları tamamen konut piyasasındaki arza alıcıya göre belirleniyor. Kesin alıcı bir müşteri gelir, sizin 1 Milyon vermeyeceğiniz eve 1,5 Milyon verir diyerek fiyat konuluyor her yere. Bunun sonucunda satışlar şimdiden durma noktasına gelmiş durumda. Kiralık tarafındaki sorun çok daha karmaşık' dedi.

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Selimpaşa’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Simge Kurumsal Gayrimenkul Değerleme&Danışmanlık'ın sahibi Mustafa Altınkök; Silivri’deki konut fiyatları ve kira bedellerinde son dönemde yaşanan artış hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“SİLİVRİ’DE ARTIK 1 MİLYONA EV BULAMAZSINIZ”

Mustafa Altınkök, şunları kaydetti:

“Bugün bildiğimiz Silivri’de artık 1 Milyona ev bulamazsınız. Ev fiyatları tamamen konut piyasasındaki arza alıcıya göre belirleniyor. Kesin alıcı bir müşteri gelir, sizin 1 Milyon vermeyeceğiniz eve 1.5 Milyon verir diyerek fiyat konuluyor her yere. Bunun sonucunda satışlar şimdiden durma noktasına gelmiş durumda. Panik alımı yapan birkaç yerli müşteri dışında yatırımcılar bile oldukça azaldı.

“YABANCIYA KONUT SATIŞI DURDURULSUN”

Birçok ülkenin yaptığı gibi yabancıya satış ülkemizde bir süreliğine durdurulmalı. Beklenti kalmayınca fiyatlar da normal seviyelere gelecektir hızla.

“GERÇEK TÜFE ORANLARI AÇIKLANMADIKÇA, KİRA SORUNU DEVAM EDER"

Kiralık tarafındaki sorun çok daha karmaşık. Yıllık enflasyon yüzde 150’nin üzerinde. Bölgemizdeki ev sahiplerinin önemli bir kısmı evlerine istedikleri kiralar, kiralama fiyatlarının çok üzerinde. Gerçek TÜFE oranları açıklanmadıkça kiralık sorunu da her geçen gün daha zor çözülmez bir duruma gelecektir.”

Haber : Hazal BAŞARAN