Volkan Yılmaz: Balıkçılar Çarşısındaki Lokantalar Amacından Saptı!

ABONE OL

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri sahilindeki balıkçı işletmelerinin tahliye meselesi ile ilgili konuştu. 'Kimse kızmayacak, gücenmeyecek oralar öyle 4 kişinin 150 TL'ye yemek yediği yerler olmaktan çıktı. Bunu ifade eden arkadaşlar herhalde orada uzun yıllardır balık yemiyorlar. Lüks lokantalarda yedikleri için balıklarını, oradaki halk lokantası diye tabir ettiği lokantaların amacından saptığını herkes konuşacak' diyen Başkan Yılmaz, 'Orada milyonlar telaffuz edilerek şu an hava parası alıp el değiştirmeler oluyor. Nasıl bir sosyal tesis, nasıl bir sosyal hayat? Böyle bir şey kabul edilebilir mi?' şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen Mayıs ayı meclis toplantısında Silivri sahilindeki balıkçı barınaklarının tahliye meselesi üzerinden Silivri Belediyesi’nin yıpratılmak istendiğini dile getirdi.

Yasaya göre balıkçı barınağında balık lokantalarının faaliyetinin uygun olmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, söylentilere cevap olarak yaptığı konuşmada, “Zabıta eliyle yapılan büyümelere ‘dur’ dediğimizde durmadıklarını, aymaz bir şekilde bütün sahili, bütün oradaki yeri kapladıkları ortada” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

“HİÇBİR YERE KİRA ÖDEMEDEN YILLARDIR BALIK LOKANTASI İŞLETİYORLAR”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bakın bu balık lokantalarının hiçbirinden ne belediye kira alıyor ne de Çevre Bakanlığı ecrimisil talep ediyor. 0 kira ile bu arkadaşlarımız orada yıllardır balık lokantalarını işletmeye devam ediyorlar.

“ORALAR HESAPLI MEKANLAR OLMAKTAN ÇIKTI”

Bir de kimse kızmayacak, gücenmeyecek öyle 4 kişinin 150 TL’ye yemek yediği yerler olmaktan da çıktı arkadaşlar. Bunu ifade eden arkadaşlar herhalde orada uzun yıllardır balık yemiyorlar. Lüks lokantalarda yedikleri için balıklarını, oradaki halk lokantası diye tabir ettiği lokantaların amacından saptığını herkes konuşacak.

“AYMAZ ŞEKİLDE BÜTÜN SAHİLİ KAPLADILAR”

Kimse siyaset yapmayacak. Kimse popülizm yapmayacak. Zabıta eliyle yapılan büyümelere ‘dur’ dediğimizde durmadıklarını, aymaz bir şekilde bütün sahili, bütün oradaki yeri kapladıkları ortada.”

Haber : Hazal BAŞARAN