Srebrenitsa Katliamı Silivri'de Unutulmadı

Srebrenitsa Katliamı’nın 25. Yıl dönümü dolayısıyla Silivri Belediyesi ve Bosna Hersek Dostları Vakfı ortaklığında 2 ayrı özel program düzenledi.

Srebrenitsa Katliamı Silivri'de Unutulmadı
Editör: Yaz Dostum
12 Temmuz 2020 - 12:52 - Güncelleme: 12 Temmuz 2020 - 12:57
Srebrenitsa Katliamı’nın 25. Yıl dönümü dolayısıyla Silivri Belediyesi ve Bosna Hersek Dostları Vakfı ortaklığında 2 ayrı özel program organize edildi. Sanat Galerisinde 1992-1995 Kuşatma Altındaki Saraybosna'dan Katliama Ait Fotoğraf Kareleri Sergisi düzenlenirken ilçe sahilindeki Atatürk Meydanında da belgesel gösterimi yapıldı. Yaşananların en ince ayrıntısına kadar tüm detaylarıyla anlatılmaya çalışıldığı programlara vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

FOTOĞRAF SERGİSİ BUGÜNDE DEVAM EDİYOR

2 programın açılışı da geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Sanat Galerisinde görücüye çıkan 1992-1995 Kuşatma Altındaki Saraybosna'dan Katliama Ait Fotoğraf Kareleri Sergisi’nin bugünde ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. Gidip yerinde görmek isteyenler 10.00 - 20-00 saatleri arasında ziyaret edebilirler.  

BELGESEL PROGRAMI HÜZÜNLENDİRDİ

Öte yandan ilçe sahilindeki Atatürk Meydanında düzenlen belgesel programı da vatandaşlar tarafından dikkat topladı. Programa katılım gösterenler arasında; MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Erdem ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Erdem de vardı. Belgeselin oynatıldığı sırada duygu yüklü anlar yaşanırken, Bosna Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Erdem, günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu konuşmasında “Hayatını kaybeden Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Belgesel gösteriminin sona ermesinin ardından tüm katılımcılar, programlarda emeği geçenlere teşekkür temennilerini aktardılar.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum