1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine "5 Biner Liralık Yardım" Düşündürdü

Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısının bugün yapılan 2. Birleşiminde Silivri’de faaliyet gösteren 1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine 2021 yılı sezonu için 5 Bin TL ödeme yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu tarafından oy birliği ile kabul edildi. “39 ilçeye baktığımızda 30 tane spor kulübü ile bu anlamda en çok, en yoğun ilçelerden biri olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu büyüklükte sporun kitleselleşmesi ve yaygınlaşması amacı içerisinde önemli bir avantaj bizim için. Bu anlamda nakdi yardımı anlamlı buluyorum. Teşekkür ediyoruz” diyen CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, “Ama spor kulüplerini göremedim. 5 bin az mı geldi, ondan mı acaba? Pazartesi günü buradaydılar da şimdi göremedim kendilerini” şeklinde konuştu.

1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine "5 Biner Liralık Yardım" Düşündürdü
Editör: Yaz Dostum
08 Ocak 2021 - 20:24 - Güncelleme: 08 Ocak 2021 - 20:35

Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısının bu sabah gerçekleştirilen 2. Birleşiminde 1. ve 2. Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılması görüşüldü. Akören, Alipaşa, Beyciler, Değirmenköy, Büyükçavuşlu, Büyükkılıçlı, Çanta, Çeltik, Fener, Gazitepe, Gümüşyaka, Kavaklı, Ortaköy, Sayalar, Selimpaşa, Seymen, Alibey, Kadıköy ve Mimarsinan’a 2021 yılı sezonu için 5 biner TL ödeme yapılması Plan ve Bütçe Komisyonunca kabul edildi.

BALCIOĞLU: AMATÖR SPOR KULÜPLERİNDE YÖNETİCİLİK YAPMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ

Spora ve sporcuya desteğin önemini her fırsatta belirten CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, bu gündem maddesi ile alakalı söz alarak şunları kaydetti:

“Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyon raporunu Salim arkadaşımız okudu, dinledik. Siz de futbolun içinden geldiniz. Bende amatör kulüplerde yöneticilik ve Silivri Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptım. Amatör kulüplerde yöneticilik yapmanın gerçekten maddi ve manevi zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü işinizden gücünüzden, çoluk çocuğunuzdan vakit ayırıp özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spora kanalize etmek çok önemli.

“NAKDİ YARDIMI ANLAMLI BULUYORUM”

Silivri’de sporun temsilcileri de onlar. 39 ilçeye baktığımızda 30 tane spor kulübü ile bu anlamda en çok, en yoğun ilçelerden biri olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu büyüklükte sporun kitleselleşmesi ve yaygınlaşması amacı içerisinde önemli bir avantaj bizim için. Bu anlamda nakdi yardımı anlamlı buluyorum. Teşekkür ediyoruz.

“SPOR KULÜPLERİ 5 BİN LİRALIK YARDIMI AZ MI BULDU ACABA?”

Ama spor kulüplerini göremedim. 5 bin az mı geldi, ondan mı acaba? Pazartesi günü buradaydılar da şimdi göremedim kendilerini. Nakdi destek kulüplerin ayakta kalması için çok önemli.

“ÇELTİK VE BÜYÜKÇAVUŞLU’YA SAHA KAZANDIRIYORUZ”

Tesisleşme konusunda da güzel adımlar atıyoruz. İlçe belediyemizin yer tahsisi ile birlikte sahası olmayan Çeltik ve Büyükçavuşlu mahallemizde, gençlerimizi sporla buluşturmak adına Büyükşehir Belediyemizle birlikte sahalar yapıyoruz.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ MÜJDAT GÜRSU SPOR TESİSLERİNİ, AMATÖRE VE PROFESYONEL FUTBOL TAKIMLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR TESİS HALİNE GETİRDİ”

Çarşamba günü hep birlikte gezdik. Rahmetli milli futbolcumuz Müjdat Gürsu Stadı’nın Büyükşehir Belediyesinin yenileme çalışmaları bittiğinde amatöre ve profesyonel futbol takımlarımıza gerek idman, gerek resmi müsabakalarda oynayacakları güzel bir tesis haline geldi. Buranın da ilçemize ve spor kulüplerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, emeği geçen herkese de sonsuz teşekkür ederim.”

BAŞKAN YILMAZ’DAN “5 BİN LİRALIK YARDIM” AÇIKLAMASI

Balcıoğlu’nun konuşmasına istinaden Silivri belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “5 bin liralık yardım” için açıklaması ise şöyle oldu:

“Spor kulüplerimizin biliyorsunuz, şu an müsabakaları yapılmıyor. Ligler amatör branşlarda kapalı. Herhangi bir spor faaliyeti göstermedikleri için biz bu 5 bin liralık yardımı onların kirası varsa, interneti, telefon giderleri varsa diye hem de onları unutmadığımızı ifade etmek adına belirledik. Ben buradan tekrar söylüyorum; amatör spor kulüplerinin yarışmacı hale getirilmesi, Silivri’deki spora, Silivri’deki altyapılarla beraber gençleri spora kanalize ederek faydalı işlere vesile olacak diye düşünüyorum. Onun için şu salgından sonra önümüzdeki yıl amatör kulüplerimize çok daha çeşitli, bölgesindeki sanayi kuruluşlarının da sponsor olarak onları sporun içine sokulduğu çok daha güzel günleri beraber yaşayacağız.”

Amatör spor kulüplerine yönelik “5 bin liralık yardımı” içeren gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum