12. Rize Tanıtım Günleri'nde Ramiz Aksu, hemşerileriyle yakından ilgilendi

Rize Valiliği'nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu'nun İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlediği 12. Rize Tanıtım Günleri etkinlikleri bu hafta sonu yoğun ilgi gördü. On binlerce kişi Rize kültürünün yansıtıldığı stantları dolaştı. Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı ve Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Aksu, etkinliğe katılan vatandaşlarla yakından ilgilendi. "7 Bölge, 7 Renk, Biriz, Beraberiz, Kardeşiz' sloganıyla düzenlenen etkinlikte Karadeniz'in meşhur sanatçıları da sahne aldı. 

12. Rize Tanıtım Günleri'nde Ramiz Aksu, hemşerileriyle yakından ilgilendi
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 10:29 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 10:33
Merkezi İstanbul'da bulunan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)'in organize ettiği ve bu yıl 12'incisi gerçekleştirilen Rize Tanıtım Günleri 25 Mayıs 2022 Çarşamba Günü start aldı. İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen etkinliği ziyaret eden isimler arasında, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim de vardı.

AKSU’DAN HEMŞERİLERİNE YOĞUN İLGİ

Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı ve Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Aksu, etkinliğe katılan tüm hemşerileriyle yakından ilgilendi.

RİZE'NİN YÖRESEL LEZZETLERİ VE KÜLTÜRÜ TANITILDI

Hafta sonu da devam eden etkinliğe on binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Rize’nin yöresel lezzetleri ve kültürünün tanıtıldığı etkinliğin 4'üncü gününde de vatandaşlar stantları dolaşarak müzik dinletilerini yakından takip etti. Süleyman Sarıahmetoğlu ve Musa Agun tarafından kemençe ve armonika performansları etkinliği hareketlendiren kısım oldu. Etkinlik, Usame İsmail ve Murat Köse'nin konser programı ile birlikte devam etti. 

YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU

Öte yandan Yeşilay tarafından “Sigara ve bağımlılıkla mücadele” programı yapılırken, Prof. Dr. İbrahim Dinçer tarafından “Enerji ve çay” söyleşisi gerçekleştirildi. Rizeli yazarlar Osman Azman ve Aydan Yıldız Güneş, açılan stantlarda okurları ile buluşarak kitaplarını imzaladı.

EĞLENCE DOLU ETKİNLİK

Etkinlik alanına kurulan sahnede misafirlere Rize Bezi Feretiko’dan yapılan kıyafetler defile ile tanıtıldı. Karadeniz müziğinin sevilen grubu Koliva, da etkinlik kapsamında sevenleri ile buluştu. Hep bir ağızdan Koliva'nın parçalarına eşlik eden vatandaşlar horonlar eşliğinde oyunlar oynadı.

AKSU, PROGRAMDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı ve Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Aksu, açılıştan bu yana yoğunluğun devam ettiğini belirterek, “Şu anda binlerce kişi Yenikapı etkinlik alanında, ciddi anlamda izdiham var. Bugün hafta sonu olduğundan çok daha fazla katılım oldu. Rize’mize, federasyona gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Milletvekilleri, belediye başkanları çok sayıda bürokrat alanımızı ziyaret etti. Biz burada her anlamıyla Rize'yi yaşatmaya çalıştık. Kültürel yapısı ile yemekleri ile enerjisiyle Rize burada. Ben etkinlikte emeği olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum sağ olun.”






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum