15 Temmuz Anma Töreni Silivri'de Sabah Namazı İle Sona Erdi

​​​​​​​Silivri Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. 19 Mayıs Meydanında gerçekleştirilen tören programı kapsamında, gece boyunca demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz Anma Töreni Silivri'de Sabah Namazı İle Sona Erdi
Editör: Yaz Dostum
16 Temmuz 2020 - 20:56

Silivri Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4. yılı kapsamında yapılan programlara Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurumu ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

“MİLLETİMİZ BU İŞGALE GEÇİT VERMEMİŞTİR”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programına katılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, program sonunda günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “15 Temmuz 2016’da şanlı ordumuzun içerisine yuvarlanan bir grup Fetullahçı hainler tarafından yapılan darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Nice badireler atlatan milletimiz, hamdolsun bu işgale de geçit vermemiştir. Bundan sonra da aynısı olacaktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, tanklara, toplara karşı durarak şehit olan 251 vatan evladımızı rahmetle anıyor, 2194 gazimize şükranlarımı sunuyorum. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” dedi.

KAYMAKAM PARTAL: “BU MİLLETİN HER BİR FERDİ MEYDANLARI DOLDURMAYA HAZIRDIR”

Silivri Kaymakamı Ali Partal, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bu özel gecede bu meydanda sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Mart ayından beri bir pandemi süreci yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle sosyal mesafeye uymak zorunda olduğumuz için vatandaş sayımızı az tuttuk. Hain Fetö darbe girişiminin üzerinden tam 4 yıl geçti. 4 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep birlikte milletçe bu meydanları doldurduk. Öncesinde de vatandaşlarımız Silivri Kaymakamlığına Silivri Emniyet Müdürlüğüne gelerek milletle beraber olduğunu, demokrasiye sahip çıktığını göstermiştir. Bu süreçte 251 vatan evladımızı kaybettik, 2 binin üzerinde vatan evladı yaralandı. Her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Rabbim bir daha bugünleri bizlere göstermez. Demokrasi nöbetini tutmaya gelen her bir kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah sabaha kadar milli irade nöbetimiz devam edecek. İhtiyaç duyulduğu zaman milletimizin her bir ferdi meydanları doldurmaya hazırdır. Her zaman bu kararlılığı göstermeye hazırdır. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayan programlar Mevlit-i Şerif okunması, Silivri Belediyesi Sergi Salonunda Osmanlı ve Milli Mücadele Sergisi ziyareti, 19 Mayıs Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini anma töreni ve demokrasi nöbet ile devam ederek, Piri Mehmet Paşa Camiinde kılınan sabah namazı ile sona erdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum