"2050 vizyonunu hazırlayanlar, 5 yıllık İleri Biyolojik Arıtma Tesisini planlayamadılar!"

İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, Vizyon 2050 Strateji Belgesi’ni açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. “Böyle Amerikanvari bir toplantı, inanılmaz bir sunum, değişik bir atmosferde 2050 İstanbul Stratejik Planını açıkladı. 2050!” diyen Yılmaz, “Bakın 2023, Cumhuriyetin 100. Yılı kapıya geldi. Ülkeler, devletler için çok kısa süreler ama 2050 İstanbul Stratejik Planını hazırlayanlar maalesef ki İSKİ’nin marifetiyle yapılacak 5 yıllık İleri Biyolojik Arıtma Tesisini planlayamadılar. Üzücü.” şeklinde konuştu.

"2050 vizyonunu hazırlayanlar, 5 yıllık İleri Biyolojik Arıtma Tesisini planlayamadılar!"
Editör: Yaz Dostum
06 Temmuz 2022 - 22:36 - Güncelleme: 06 Temmuz 2022 - 22:42
Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, bugün yapılan İBB Meclisi Temmuz ayı 1. Oturumunda Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj konusunda açıklamalarda bulundu ve İBB yönetimini eleştirdi.

“BU YÖNETİMDEN ÖNCEKİ YÖNETİMLER, MEGA KENTE ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI”

Marmara Denizi'ndeki kirliliğin önüne geçilebilmesi için İSKİ’nin biyolojik arıtma tesisi yatırımları yapması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:


“Ben İBB’nin bu yönetimden önceki yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok hızla büyüyen bu mega kente İSKİ marifetiyle çok önemli yatırımlar yapmışlar. İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri yapılmış.

“MÜSİLAJ KONUSUNDA MARMARA’YA KIYISI OLAN TÜM BELEDİYELERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Marmara Denizine kıyısı olan CHP’li, MHP’li, AK Partili diye ayırmaksızın tüm belediyeler, evsel-endüstriyel atıklarının 1 metreküpünü İleri Biyolojik Arıtma’dan geçirmeden Marmara Denizine bırakmazlarsa zaten hiçbir çevre sorunu ile karşılaşmayız.

“İMAMOĞLU, AMERİKANVARİ BİR TOPLANTI İLE 2050 İSTANBUL STRATEJİK PLANINI AÇIKLADI, 2050!”

Tabi ki hükümetin üstüne düşen görevler var özellikle de bugün çatısı altında bulunduğumuz İBB’nin de lokomotif olarak üzerine düşen görevler var lakin geçen gün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle Amerikanvari bir toplantı, inanılmaz bir sunum, değişik bir atmosferde 2050 İstanbul Stratejik Planını açıkladı. 2050!

“2050 VİZYONUNU HAZIRLAYANLAR, 5 YILLIK İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİNİ PLANLAYAMADI”

Bakın 2023, Cumhuriyetin 100. Yılı kapıya geldi. Ülkeler, devletler için çok kısa süreler ama 2050 İstanbul Stratejik Planını hazırlayanlar maalesef ki İSKİ’nin marifetiyle yapılacak 5 yıllık İleri Biyolojik Arıtma Tesisini planlayamadılar. Üzücü.

“DOĞRU BİR PROJEKSİYONLA İSTANBUL’UN TÜM İLERİ BİTOLOJİK ARITMA TESİSLERİNİ YAPMAK ÇOCUK OYUNCAĞI”

Şimdi siz 2050 yılı diye böyle çok büyük bir algıyla bir toplantı yapacaksınız. Bilimsel çalışmalardır saygı duyuyorum, bunları açıklayacaksınızdır ama bir yaptığımız toplantıda, “İstanbul’un İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinin tamamını biz yapsak, 1 metreküp suyu Marmara Denizine vermesek kaç paraya mal olur” diye sormuştum. İSKİ’nin eski Genel Müdürünün kendi ifadeleri, yaklaşık 6 Milyar TL idi. O gün bugün enflasyon, artan maliyetler derken iki katına çıktığını varsaysak 12 Milyar TL oldu. Bakın 5 yıla yayılan doğru bir projeksiyonla İstanbul’daki tüm İleri Biyolojik Arıtma Tesislerini yapmak çocuk oyuncağı ama ne lazım biliyor musunuz?

“BUNUN İÇİN ALIN TERİ DÖKEBİLECEK BİR KADRO YOK”

Dert lazım, tasa lazım, çalışmak lazım, alın teri lazım ve bu projeleri ortaya koyabilecek bir ekip lazım. 3 yılı karne olarak önlerine koyduğunuzda bunu yapabilecek bir kadro da yok, bunu yapabilecek dert kedere tasaya sahip bir ekip de yok, alın teri dökecek bir ekip de yok…”
Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum