Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş Danıştay üyeliğine seçildi

Silivri Adliyesi'nde bir dönem Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Danıştay Üyeliğine seçildi.

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş Danıştay üyeliğine seçildi
Editör: Yaz Dostum
03 Haziran 2022 - 11:23
Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığından Genel Kurulunca Danıştay Üyeliğine seçilenler hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 155’inci maddesi ile 2575 sayılı Danıştay Kanunun 8 ve 9’uncu maddeleri gereğince Silivri Adliyesi'nde bir dönem Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Adalet Bakanı Yardımcısı Uğurhan Kuş Danıştay Üyeliğine getirildi.

Uğurhan Kuş'un Danıştay üyesi seçilmesiyle boşalan Adalet Bakan Yardımcılığına ise Akın Gürlek atandı.

UĞURHAN KUŞ KİMDİR?

1973 yılında Sivas Yıldızeli ilçesinde doğan Uğurhan KUŞ, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şebinkarahisar, Çelikhan, Dursunbey, Silivri Cumhuriyet Savcılığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevlerini yürüten Uğurhan Kuş, Urfa ve Bursa illerinde de Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Ardından Adalet Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Kuş, 02.06.2022 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçildi.

Uğurhan Kuş evli ve 3 çocuk babası.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum