ADD Silivri, Müftü Akçakoca Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi, Selanik göçmenleriyle ilgili sözleri tepki çeken Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ADD Silivri, Müftü Akçakoca Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Editör: Yaz Dostum
27 Mayıs 2021 - 21:39 - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 - 21:56

Ramazan Bayramı’nda akrabalarını ziyaret etmek için gittiği Sakarya Karasu ilçesindeki bir camide Cuma namazı öncesi vaaz veren Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerini hedef alarak tepkilere neden olan açıklamalarda bulunmuştu. Konu ülke gündemine bomba gibi düşerken Soytekinoğlu, tedbiren görevinden uzaklaştırıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi Başkanı Avukat Nilgün Karataş, dernek üyeleriyle birlikte Silivri Adliyesinde bir araya gelerek skandal sözlere imza atan Soytekinoğlu, hakkında “Din hizmetlerini kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Atatürk’ün hatırasına hakaret” suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Karataş, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında söz konusu ifadeleri bir kez daha kınadığını dile getirerek açılan dava sonucunda adaletin yerini bulacağını söyledi.

Akçakoca’nın tepkilere neden olan ifadeleri şu şekilde olmuştu:

"Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum