AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinin Temel Atma Merasimine Katıldı

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı,  Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliği ile hayata geçirilen Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi'nin öncekigün gerçekleştirilen temel atma törenine katılım sağladı.

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinin Temel Atma Merasimine Katıldı
Editör: Yaz Dostum
07 Ağustos 2021 - 22:49
Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi ortaklığında hayata geçirilen Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi için önceki gün temel atma töreni düzenlendi. 

İlçe protokolünden önemli isimlerin yer aldığı merasimde AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. 

AK Partili heyetin arasında , Silivri Belediye Meclis Üyeleri Hacer Yıldırım, Mustafa Çolakoğlu, Şükriye Akkaya Karakuş ve Salim Çavdar da vardı.

Silivri Belediyesine ait sosyal birimlerin donanımlı bir komplekste tek çatı altında toplanacağı Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezinde; Engelli Eğitim Merkezi, Aile ve Engelli Yaşam Merkezi, Bizden Size Sosyal Market, Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Engelsiz Kafe, kütüphane, hobi odaları, spor odası, mutfak atölyesi, oyun odası, meslek edindirme odaları ve el emeği ürünlerin sergilenmesine yönelik üniteler yer alacak. Sosyal Yardım Müdürlüğü binasında ise; tüm vatandaşlara hizmet verebilecek terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri hizmet verecek. Merkezin açık etkinlik alanları da; amfi tiyatro, engelsiz kondisyon alanı, engelsiz çocuk oyun alanı, engelsiz hobi bahçesi ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşacak. Yeni Mahalle’de bulunan Kiptaş 1 Konutları karşısında toplam 15.000 metrekare alanda, 3 ayrı bloktan oluşması planlanan merkez ile Silivri’de yaşayan dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik hizmetleri daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda verilebilecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, plaket takdimi ve kurban kesiminin ardında dualar eşliğinde merkezin ilk temel harcı döküldü. 

Merasim alkışlar eşliğinde sona ererken AK Partili heyet, merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür temennilerini ileterek tüm ilçe sakinleri adına hayırlı olsun duygularını ifade ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum