AK Parti ve CHP arasında "edepsiz" tartışması

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında iktidarı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan göndermeye karşılık AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, “Bilindiği üzere eğitim doğuştan ailede başlar lakin edep haya ahlak ve toplum uyum eğitimi gibi en önemli temel eğitimi bile yarım kaldığı aşikar olan birinin milli eğitim camiasının bu denli önemli olan gününü siyasete alet etmek üzere ipe sapa gelmez açıklamalarda bulunması kadar basiretsiz bir yaklaşım daha görülmüş değil” ifadelerini kullandı. İki partinin arasında oluşan gerginlikte CHP Silivri İlçe Yönetimi, Bozoğlu’na cevaben ortak bir bildiri yayımladı. Yayımlanan beyanda; “Siyasî ahlak, edep ve genel ahlak kültürümüze sığmayan bu ifadeleri, AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na, CHP Silivri İlçe Yönetim kurulu, Belediye meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları olarak iade ediyor. Hakarette bulunmasını şiddetle ret ediyor, kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti ve CHP arasında "edepsiz" tartışması
Editör: Yaz Dostum
26 Kasım 2021 - 18:21 - Güncelleme: 26 Kasım 2021 - 19:46
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında iktidarın eğitim camiasına olan yaklaşımını ele alan Esen, atıfta bulunarak sistemin krizde olduğunu söyledi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, yapılan göndermelere karşılık bir açıklama yayımladı ve şunları kaydetti:

BOZOĞLU: “MİLLİ EĞİTİM CAMİASININ BU DENLİ ÖNEMLİ OLAN GÜNÜNÜ SİYASETE ALET ETMEK ÜZERE İPE SAPA GELMEZ”

24 Kasım Öğretmenler Gününü siyasete alet edenlere cevaben. Bilindiği üzere eğitim doğuştan ailede başlar lakin edep haya ahlak ve toplum uyum eğitimi gibi en önemli temel eğitimi bile yarım kaldığı aşikar olan birinin milli eğitim camiasının bu denli önemli olan gününü siyasete alet etmek üzere ipe sapa gelmez açıklamalarda bulunması kadar basiretsiz bir yaklaşım daha görülmüş değil.

“KEŞKE ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİN AİLELERİ İLE YÜZLEŞEBİLECEK SURATLARI OLSA”

Hayır, iktidara laf söyleyeceğim derken geçmiş siyasi tarihten dimağ yoksunu tıynetsizin hali hazırda ortak oldukları partinin uzantısı hatta merkezi PKK’nın kaç öğretmenimizi şehit ettiğinin farkında olmayan birine cevap vermek zorunda kalmak ne elimdir. Keşke Şehit öğretmenlerimizin aileleri ile yüzleşebilecek suratları olsa. Keşke evine ekmek götürebilmek için, iktidarları döneminde pazarda limon satmak zorunda kalan öğretmenlerimizle yüzleşebilseler.

“DİLDEN KISA VE ÖZ CEVAP VERMEK SANIRIM YETERLİ OLACAKTIR”

Çok değil daha geçen sene kendi parti liderleri 24 Kasım gününde, ayrımcı ve ötekileştirici bir üslupla öğretmenleri hedefe koyarak “Hala iktidarın peşinde giden öğretmen varsa kimse kusura bakmasın ben onlara öğretmen demem” diyen birisinin arkasından alkış tutmaları da cabası.  Daha onlarca verilebilecek örnek var ama bu mesleği layığı ile yapan kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü siyasete alet edenlere uymak yerine anlayacakları dilden kısa ve öz cevap vermek sanırım yeterli olacaktır. Unutmayın! ‘’Öğretmenliğe saygı Öğretmenin iradesine saygı ile başlar’’ Saygılarımla…

Açıklamalar kamuoyunun gündemine taşınırken CHP Silivri İlçe Yönetimi, ortak bir bildiri yayınlayarak Mutlu Bozoğlu’na cevap verdi. Yayımlanan bildiride İlçe Başkanı Berker Esen’in yanlarında olduklarını belirten yönetim, AK Partili Bozoğlu’nu kullandığı ifadelerinden dolayı kınadıklarını ve Silivri halkına kendisini şikayet ettiklerini söylediler.

CHP SİLİVRİ İLÇE YÖNETİMİ: “BOZOĞLU’NU KINIYORUZ”

CHP Silivri İlçe Yönetiminin ortak imzalı açıklamaları şu şekilde oldu;

“ 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile İlçe Başkanımız Sayın Berker ESEN 'in yayınladığı mesaja hitaben AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozğlu'nun  ( Bilindiği üzere eğitim doğuştan aileden başlar. Lâkin edep,haya, ahlak ve toplum uyum eğitimi gibi en önemli temel eğitimi bile yarım kaldığı aşikar birinin ) ifadelerini kullanarak, CHP Silivri İlçe Başkanımız Sayın Berker Esen'e hakarette bulunmasını şiddetle ret ediyor, kınıyoruz.

“BERKER ESEN’İN YANINDAYIZ”

İktidar partisi İlçe Başkanının toplum meseleleri ve halkın içinde bulunduğu ekonomik krizle uğraşması ve çözmeye çalışması yerine, günün 16 saatini sahada geçiren, toplum ve Silivri halkıyla iç içe geçmiş, halkın sorunlarını çözmeye çalışan İlçe Başkanımızın edep ve ahlakını Silivri Halkına sormamız gerekir diye düşünüyoruz. Siyasî ahlak, edep ve genel ahlak kültürümüze sığmayan bu ifadeleri, AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na, CHP Silivri İlçe Yönetim kurulu, Belediye meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları olarak iade ediyor, biz aşağıda imzası bulunan İlçe Yön. Krl ve Meclis üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları olarak İlçe Başkanımız Sayın Berker Esen' in yanında olduğumuzu ifade ediyor, AKP İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun Silivri halkına şikayet ediyoruz. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla.”
 

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in tartışmaların fitilini ateşleyen ilk açıklaması ise şöyle:


"Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Değerli öğretmenlerim, size ve sizin şahsınızda tüm öğretmenlerimize gösterdikleri sabır, paylaştıkları sevgi ve harcadıkları emek için sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenin en büyük eseri insandır… Bu eşsiz eseri yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Sabır gerek, sevgi gerek, yılların fedakârlığı gerek! O yüzden her insan bir emektir! Bu emekteki en büyük pay da öğretmenlerimizindir.

Millet Mekteplerinin açıldığı gün 24 Kasım 1928’de, Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanı da verildi. Eğitim devrimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde yeni harfleri tanıttığı bir fotoğrafla simgeleşti. Hafızalarımızda yer eden kara tahta önündeki o fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim devriminin fotoğrafıydı. O günden bugüne çok yol aldık; az gittik, uz gittik, ama AKP döneminde olduğu gibi hiç ters gitmedik. Bugün hem öğretmenlerimiz hem de eğitim sistemimiz krizde…

Değerli Öğretmenlerim, öğretmenlerimizin sorunları çözülemez sorunlar değil. CHP iktidarında öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için hazırladığımız plan ve programlarımız hazır. Biz öğretmenlerimize “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nu çıkartacağımıza, 3600 ek göstergeyi vereceğimize, söz verdik. Sözümüzü tuttuk, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini ve 3600 ek göstergenin verilmesi için teklifimizi TBMM’ye sunduk. AKP ve küçük ortağı MHP seçim döneminde söz vermesine rağmen söz ve vaatlerini her zaman olduğu gibi yine unutarak sözlerinde durmadılar. Birçok kanun teklifimizde olduğu gibi eğitim ve öğretmenlerimiz ile ilgili bizim önerdiğimiz bu teklifleri de komisyonlarda bekletmeye devam ediyorlar.

Öğretmenine değer vermeyen bir toplumun, eğitimden bir şey bekleme şansı yoktur. Öğretmenin sorununu çözmediğiyseniz ülkenin sorunlarını çözemezsiniz. Ülkenin sorunlarını temelden, akılcı politikalarla çözmek istiyorsanız, önce öğretmenin sorunlarını çözeceksiniz. Çünkü gelecek kuşakları yetiştirecek olan o öğretmenlerdir. İktidar bunun farkında mı? Hayır, bunun farkında değil.

Tüm öğretmenlerimize buradan bir kez daha söz veriyoruz iktidarımızda,
Hiç bir okul öğretmensiz kalmayacak. Okullardaki öğretmen açığını süratle bitireceğiz!
Kapatılan köy okullarını kesinlikle açacağız!
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu hemen çıkartacağız!
3600 ek göstergeyi öğretmenlerimize derhal vereceğiz!
Sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımlara son vererek öğretmenlikte ki ayrımcılığı bitireceğiz!
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde her öğretmenimize 1 aylık ikramiye vereceğiz, "helali hoş olsun" diyeceğiz!
İkili eğitim, birleştirilmiş sınıflar uygulamasına son vererek eğitimi daha nitelikli daha kaliteli hale getireceğiz!

Kıymetli Öğretmenlerimiz, öğretmelerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretildiği, eğitim sistemindeki yap-boz anlayışın tarihin tozlu sayfalarına kaldırıldığı, öğretmenlerimizin yarınlara umutla bakabildiği ve atama bekleyen öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu o çok güzel günlerin çok yakında geleceğine dair inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyor, eğitim ve aydınlanma şehidi öğretmenlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyorum."


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum