AK Partili Barlas, CHP'li Kırkıcı'yı tek cümleyle susturdu!

AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, Büyük Ova Kanunu üzerinden siyaset yapan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Sühely Kırkıcı’yı fena bozdu. "Büyük Ovayla ilgili herhangi bir şey bilmiyoruz. Vatandaş soru soruyor cevap veremiyoruz" diyen Kırkıcı’yı geçmiş dönemden vuran Barlas, “Büyük Ovayla ilgili geçmiş dönem CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar beyefendi talepte bulunmuştu. Demek ki o zamanki yönetim ve teknik arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir çalışma yapmamışlar. Yani şunu da buradan öğrenmiş olduk” ifadelerinde bulundu.

AK Partili Barlas, CHP'li Kırkıcı'yı tek cümleyle susturdu!
Editör: Yaz Dostum
05 Aralık 2022 - 21:41 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 21:49
Silivri Belediye Meclisi’nin 05/12/2022 Pazartesi tarihine rastlayan Aralık Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumunda muhalefet parti temsilcisi CHP’li Meclis Üyesi Sühely Kırkıcı, Büyük Ova Kanunu üzerinden siyaset yapmaya kalkınca AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas’tan kapak yedi.

"Büyük Ovayla ilgili herhangi bir şey bilmiyoruz. Vatandaş soru soruyor cevap veremiyoruz’ diyen Kırkıcı’ya iktidar oldukları geçmiş dönem belediyeciliklerini hatırlatan Barlas, “Büyük Ovayla ilgili geçmiş dönem CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar beyefendi talepte bulunmuştu. Demek ki o zamanki yönetim ve teknik arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir çalışma yapmamışlar. Yani şunu da buradan öğrenmiş olduk” dedi.


SÜHEYL KIRKICI: “BÜYÜK OVA KANUNU ÇIKTI”

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, söz alarak şunları söyledi: 

“Büyük Ova kanunu çıktı. İlçemiz arazilerimizin ciddi bir bölümü Büyük Ova kapsamına alındı. ‘Tarım topraklarını koruyacağız’ diyoruz elbette güzel bir şey ama 12 sene önce onaylanmış olan Çevre Düzenleme Planının bazı fonksiyonlarının Silivri sınırları içerisindeki topraklarımızda konuşlandığını görüyoruz. İleri teknolojik alanlar, bilişim teknoloji alanları, tarım toprakları alanları ve benzeri…. Bunları ben ara ara anlatıyorum lütfen sıkılmayın. Silivri’yi ileriye taşıyacak olan şeyler bunlardır. İmar planıdır değerli arkadaşlar.

“YURTTAŞIMIZA DOĞRUYU SÖYLEYELİM”

Bunlar ne olacak? Büyük Ova kapsamında olan arazilerin diğer tarım arazilerinden farkı nedir? Yurttaşlarımız bunları bizlere soruyor. Bende cevap veremiyorum. Lütfen belediyemiz ve belediye yetkililerimiz bu konuyla ilgili aydınlatıcı çalışmalara yönelsin ne olacağını bilsin. Çünkü, büyük bir simsarlar topluluğu şuanda Silivri’nin topraklarının el değiştirilmesinin çalışmasını yapıyor. Buna hakkımız var mı? Bence yok… Yurttaşımıza doğruyu söyleyelim. Neyi satacağını, neyi alacağını bilmesi lazım. Buda çok kıymetlidir diye düşünüyorum.

“BUNU OTURUP KONUŞMAK ZORUNDASINIZ”

Büyük Ova Kanunda bir cümle var hala tartışılıyor. Büyükşehirde ben kaç mühendisle görüştüysem  farklı sonuçlar elde ettim. Şöyle ki; ‘Büyük Ova ilan edilen sınırlarda planlı alan varsa bu kapsam dışındadır’ deniyor. O halde 100.000 ölçekli Çevre Düzenleme Planı var ise bu bölgede ilan edilmiş olan Büyük Ova geçerli değil midir? Anlamına gelen bir durum mu çıkarmamız lazım? Evet diyenler yine aynı mühendisler. Hayır diyenler yine farklı mühendisler arkadaşlar. Şimdi bunu oturup konuşmak zorundasınız konuşmazsak yine büyük yanılgılara sebep olacak bir gelişmenin önünü açarız.

SAMİ BARLAS: “BÜYÜK OVAYLA İLGİLİ ÖZCAN IŞIKLAR’IN TALEBİ OLMUŞTU”

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, muhalefet kanadının bu çıkışına kayıtsız kalmayarak anında şöyle karşılık verdi:

Büyük Ovayla ilgili geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar beyefendi talepte bulunmuştu. Süheyl bey, ‘Büyük Ovayla ilgili her hangi bir şey bilmiyoruz. Vatandaş soru soruyor cevap veremiyoruz’ diyor.  Demek ki o zamanki yönetim ve teknik arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir çalışma yapmamışlar. Şöyle ki; 100.000 ölçekli plan varsa Büyük Ova içerisinde kalan geçerli değildir, geçerliliği yoktur. Tüm yetki Toprak Koruma Kuruluna aittir. Büyük Ova içerisinde tarımsal hizmet yapma izni de Toprak Koruma Kuruluna aittir.

“BÜYÜK OVAYLA İLGİLİ GEÇMİŞ DÖNEMDE HER HANGİ BİR TEKNİK ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ ÖĞRENMİŞ OLDUK”

Yani şunu da buradan öğrenmiş olduk. Geçmiş dönemde Büyük Ovayla alakalı belediyede her hangi bir teknik çalışma yapılmamış… Süheyl beyin konuşması üzerine sadece kısa bir bilgi vermek için söz aldım. Teşekkür ederim.

Haber: Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum