Akıncı: "Daha iyisini yapabilmek için çalışacağız"

Silivri Şoförler ve Otobilciler Odası Başkanlığı'nın bugün gerçekleşen Seçimli Olağan Kongresinde Mevcut Başkan Recep Akıncı, görev süresi boyunca gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şoför esnafina vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz diyen Akıncı, "Biz işin icraat kısmında olduğumuz için yeri geldiğinde eleştiri de olabilir. Eleştirilerden ders çıkarıp daha iyisini yapmak için çalışacağız." dedi.

Akıncı: "Daha iyisini yapabilmek için çalışacağız"
Editör: Yaz Dostum
27 Mart 2022 - 21:09 - Güncelleme: 27 Mart 2022 - 21:42
Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın bugün Seçimli Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Mavi liste ile odanın Mevcut Başkanı Recep Akıncı, güven tazelemek isterken karşısına 30 yıllık şoför esnafı, 13 sene odaya emek veren, bunun 6 senesinde Başkan Vekilliği görevini yürüten Aliş Eren kırmızı liste ile kendisine rakip olarak çıktı.

Kongrede açılış konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Odanın Mevcut Başkanı Recep Akıncı, 4 yıllık gorev süresi boyunca şoför esnafı için gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bahsetti. "Sözlerimizi yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Akıncı, "Biz işin icraat kısmında olduğumuz için yeri geldiğinde eleştiri de olabilir. Eleştirilerden ders çıkarıp daha iyisini yapmak için çalışacağız." ifadelerinde bulundu.



RECEP AKINCI: "BİZLERE GÖSTERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Akıncı, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Değerli esnaf arkadaşlarım; 4 yıl boyunca görev yaparak yine bir genel kurulumuzda sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte dürüst, mütevazi, adaletli bir yönetim anlayışı ile hiç bir ayrım gözetmeden, üyelerimiz arasında sevgi ve saygıyı benimseyerek değerli esnafımızı en iyi şekilde temsil etmek için çaba gösterdik. Bizlere gösterdiğiniz güven ve destek için çok teşekkür ediyoruz.
 
"ESNAFIMIZIN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA MÜCADELE ETTİK"

Görev süremiz boyunca yapılan birçok yenilik, düzenleme ve mevzuat değişikliği ile halkında taleplerine karşılık  yapılan bu düzenlemelerden esnafımızın zarar görmemesi adına mücadele verdik. Taraflar arasında bir köprü görevi gördük. Bazı çalışmalarımızdan sizlere kısaca bahsetmek istiyorum. Odamızca, minibüsçü esnafımızın ücret tarifeleri birliğimizin onayı alınarak UKOME kararı ile her yıl odamız tarafından çalışma yapılarak alınmaktadır. Minibüs, taksi ve servis araçlarının geçici çalışma ruhsatnameleri ve yol güzergah izin belgeleri internet sistemi üzerinden oda başkanlığımızca işlem yapılarak verilmektedir.

"KORSAN CALIŞAN KAMYONETLER İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Minibüsçü ve taksici esnaflarımızın araçlarına kameralar takıldı. Gerekli Düzenlemelerin yapılması için odamızca da çalışmalar devam etmektedir. Kamyon ve kamyonetçi esnafımızın K1 ve K2 Belgelerinin alınması için evrakların hazırlanması ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne yönlendirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olmaktayız. Ayrıca K Belgelerinin devir işlemleri yapılabilmesi ile tonaj indirimi yapılması için odamızca bakanlığa müracat edilerek çalışmalar yapılmaktadır. Korsan çalışan kamyonetler ile de mücadelemiz devam etmektedir. Minibüs, taksi ve servis taşımacılığı yapan esnafımızın şoför kartı işlemleri ve sınavsı SRC Belgesi İşlemleri internet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle odamızca yapılmaktadır. 

"BELEDİYEMİZ İLE ORTAK BAZI MAHALLERDE GÜZERGAH DÜZENLEMELERİ YAPILDI"

1999 yılından beri basit usül vergi mükellefi üyelerimizin muhasebe işlemleri odamız muhasebe bürosu tarafından titizlikle yürütülmektedir. İl dışından ilçemize gelen A1 ve D4 Belgeleri ile taşımacılık yapan araçların taksici ve minibüsçü esnafımızı mağdur etmemeleri için Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Silivri Belediyemiz ile ortak çalışma yapılarak şehiriçi ve yan yolları kullanmadan E-5 Karayolu ile Terminale girmelerini sağladık. Ayrıca Trakya Bölgesinden ilçemize bu belgelerle taşımacılık yapmak isteyen bir çok firmaya izin vermemekteyiz. Bu konuda ve korsan taşımacılık ile ilgili mücadelemiz devam edecektir. 

"SERVİSÇİ ESNAFIMIZIN KOMŞU İL SINIRLARINA GEÇEBİLMELERİ İÇİN UKOME KARARI ALINMIŞTIR"

Servisçi esnafımızın öğrenci ve personel taşımacılığı yapmak üzere S4 Belgesi alarak komşu il sınırlarına geçebilmeleri için gerekli UKOME kararı alınmıştır. Gerekli Evraklar tamamlanarak Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bizzat başvurulması sonucu Ulaştırma Bakanlığı’ndan S+ Belgesi alınabilecektir. 

"HAT DÜZENLEME ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Geçen Dönemki Genel Kurulda sözünü verdiğimiz gibi; minibüsçü esnafımız için öncelikle güzergahlar konusunda Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı ve Silivri Belediyemiz ile ortak çalışmalarımız sonucu bazı mahallelerde güzergah düzenlemeleri yapılmış olup, yapılan çalışma sonucu mahallelerde hat birleştirmeleri yapılarak araç fazlası olan hatlardan, araç ihtiyacı olan hatlara aktarım yapılmıştır. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Söyledik ve yaptık.

BORDO TAKSİLERİMİZ SARI OLDU

Yine söz verdiğimiz gibi; ilçemizde faaliyet gösteren bordo renkli M serisi plakalı taksilerimizin, uzun yıllardan beri mücadelesi verilen, T serisi ve sarı renge dönüştürülmesi ve bölge farkı gözetmeksizin çalışmaları konusu, Silivri Belediyemiz, İSTESOB, Büyükşehir Belediyemiz ve siyasi parti temsilcilerimiz ile yapılan ortak mücadele sonucu gerçekleştirilmesi çok şükür bize nasip oldu. Emeği geçenlere de esnafım adına teşekkür ediyorum. Servis araçlarımızın tahditli plaka hakkı almaları uzun mücadeleler sonucu yine bizim dönemimize nasip oldu. 

"ODAMIZI YILDA 40 BİN TL KİRA GİDERİNDEN KURTARDIK"

Sözünü verdiğimiz başka bir konu ise; Odamıza yeni bir hizmet binası kazandırmaktı. Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kendisinin de yardımlarıyla bunu da gerçekleştirerek odamıza yılda 40 Bin TL kira giderinden kurtarmış olduk. 6 yıl boyunca da kira vermeyeceğiz. Emekleri için esnafım adına çok teşekkür ediyorum.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Sözlerimizi yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızdan bazıları bu şekilde olup, çalışmaların devam etmesi için gerekli gayret gösterilecektir. Biz işin icraat kısmında olduğumuz için yeri geldiğinde eleştiri de olabilir. Eleştirilerden ders çıkarıp daha iyisini yapmak için çalışacağız.

İşte, Akıncı’nın listesindeki isimler;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Ercan Usta (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)

2-Salıh Güler (Minibüsçülük)

3-Gürkan Ölçer (Taksicilik)

4-İsmail Vardar (Minibüsçülük)

5-Dilaver Tunalı (Servis Aracı İşletmeciliği)

6-Güray Daylan (Otobüsçülük)

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1- Mümün Er (Taksicilik)

2- Erdoğan Elma (Servis Aracı İşletmeciliği)

3-Sami İbracık (Otobüsçülük)

4- Haşim Nail Turfan (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)

5-Himmet Adıyaman (Servis Aracı İşletmeciliği)

6- Yekta Güreş (Oto Galerici)

7- Hikmet Mesoğlu (Servis Aracı İşletmeciliği)

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Erdal Karabıyık (Minibüsçülük)

2-Ercan Özcan (Minibüsçülük)

3-Doğan Kılıçarslan (Servis Aracı İşletmeciliği)

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Kadir Ulu (Minibüsçülük)

2- Erdoğan Kaptan (Minibüsçülük)

3- Erman Mutlu (Taksicilik)


YORUMLAR

  • 0 Yorum