Albayrak Camii ibadete açıldı

Çanta Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yaptırılan Hacı Niyazi ve Hacı Muammer Albayrak Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Albayrak Camii ibadete açıldı
Editör: Yaz Dostum
03 Mayıs 2019 - 22:09

Silivri Çanta Mahallesi’nde Hacı Niyazi ve Hacı Muammer Albayrak Camii açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Güngör Kırarslan, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, oda ve dernek başkanları ile birçok vatandaş katıldı. Törende hayırsever Hacı Niyazi Albayrak,  Hacı Muammer Albayrak ve Mimar Erkan Güngör’e plaket takdim edildi. 

 

GÜNGÖR: “HİÇ BİR ŞEYİ ESİRGEMEDİLER”
Hayırseverler adına konuşma yapan Mimar Erkan Güngör şunları söyledi: “Bundan bir yıl önce temelini sayın kaymakamımızın katılımı ile atmış olduğumuz cami inşaatını bugün yetiştirerek hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cami inşaatının yapımı sırasında hayırseverimiz Hacı Muammer Albayrak ve oğlu Hacı Niyazi Albayrak beyefendi maddi yönden hiçbir şeyi esirgemeden sadece camiyi değil, camiyi yaşatmak için alt katında, bahçesinde marketi, pastanesi, çay ocağı ile hatta sağlık ocağı ile mini bir külliye yaptırdı. Allah hayratını kabul etsin. Her aşamasında buraya inşaatı kontrole geldiğinde duygulandı ve gözyaşları ile ayrıldı. Manevi hazzı ve bu camiyi yapmayı Cenab-ı Allah ona nasip etti. Allah hayratını kabul eylesin. Bu caminin yapımında emeği geçen amelesinden ustasına ve müteahhidine kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çalışanlarımız hayırseverimizin isteği ve peygamberimizin hadisine uyarak alın teri kurumadan ücretleri takdim edildi. Hepsinden helallik alındı. Helal bir şekilde işi bitirdik. Bu ibadethane hayırlara vesile olsun” dedi.

 

ÇATMAKAŞ: “ALLAH ONLARA CENNETTEE KÖK İHSAN EDER”
İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ise şu konuşmayı gerçekleştirdi: “Ben bir hadis-i şerifi hatırlatma yapacağım. Kâinatın efendisi buyuruyorlar ki: ‘Herkim Allah rızası için dünya hayatında bir mescid bir cami inşa ederse Allah ona cennette bir köşk ihsan eder.’ Bu vesile ile ben hayırsever büyüklerimizi tekraren bu müjdeye nail olabilme temennisi ile saygı ile selamlıyorum. Hayırlı cumalar diliyorum ve Ramazanı şerifimizin gölgesi üzerimize düştü şimdiden mübarek olsun.” 

 

YILMAZ: “MANEN GÜÇLÜ İNSANLAR BU İŞLERİ YAPABİLİRLER”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da konuşmasında şu mesajları verdi: “Bu hayrı gerçekleştiren Albayrak ailesinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vefat eden tüm aile büyüklerine de Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran ile anmak istiyorum. Bu gibi hayır hasenatlar çok önemlidir. Her birimize de Canab-ı Allah’ın hayır hasenat işletecek gücü, kuvveti ve maneviyatı nasip etmesini diliyorum. Bu işler madden yapılan işler ama manen güçlü değilseniz, duygu dünyanız, inancınız, imanınız güçlü değilse bunları yapmak sizlere nasip olmuyor. İnşallah Cenab-ı Allah her birimize bu hayır hasenat işlerini yapabilecek ekonomik güç, ama ondan da önemlisi manevi gücü kalplerimize doldurur. Silivri Belediye Başkanı olarak şehrim adına vatandaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin. Allah daha büyük hayır hasenat işlemeyi nasip etsin. Herkesin cuması mübarek olsun.” 

 

PARTAL: “BİR BİRLEŞME YERİ OLSUN İSTİYORUZ”
İlçe Kaymakamı Ali Partal, ibadethanelerin önemini belirttiği konuşmasında, “Bugün hayırlı bir gün. Ramazan’a da epeyce yaklaştık. Camiler hepimizin toplandığı yerler; zengini, fakiri, işçisi, işvereni, büyüğü, küçüğü, amiri, memurunun bulunduğun yerler, ibadethaneler. Bu ibadethanelerin sadece ibadethane olarak kalmasını istemiyoruz. İlçemizde bunun için çeşitli çalışmalara başladık. Sosyal alanlar olsun, çocuklarımızın gençlerimizin rahatça buralarda kaldığı, 24 saat açık olan bir mekan olmasını istiyoruz. Bir birleşme yeri olmasını istiyoruz. Hepinizin ramazanını şimdiden kutluyorum. Yardımlaşma, dayanışma, kardeşliğin, birlik beraberliğin sembolü olan Ramazan’da inşallah hem gerekli ibadetlerimizi yaparız hem de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiririz. Süreç başında sorunlar ile karşı karşıya geldiler, ‘Siz başlayın bunları çözeriz’ dedik, çözdük Allah’ın izniyle. Çok güzel bir iş çıkardılar, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar. Kendilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

TÜRKOĞLU: “MÜSLÜMAN KARDEŞLERİN HEMHAL OLDUĞU YERLERDİR”
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da bir konuşma gerçekleştirerek, “Allah daha nice hayırlar nasip etsin. Hacı Muammer Albayrak ve oğlu Hacı Niyazi Albayrak beyefendiye en derin kalbi şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Dostlardan davet alınca ben de Hatay’dan kalktım geldim. Şüphesiz burada yapılan işler inşallah bir Türkistan medeniyeti mührü olarak asırlar boyu hep yaşar. Nice inanmış Müslümanlar ibadetine devam eder. Zaman zaman buralar insanlarımız bir dertleşme mekanı, Müslüman kardeşlerin birbirlerinin dertleri ile hem dertlendiği, hem hal hatır hem de gelecekle ilgili müzakere yapma yerleri olarak düşünülmelidir. Geçmişte bu böyle olmuştur” dedi.

 

KAYNARCA: “ALBAYRAK AİLESİNİN HAYRI KABUL OLSUN”
Son olarak kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, gerçekleştirdiği konuşmasında “Öncelikle yüce Rabbimden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm Albayrak ailesinin hayrını Rabbim kabul eylesin. Ramazan ayı içerisinde olması daha güzel; çünkü Ramazan kardeşlik demek, barış demek, sevgi ve paylaşmak demek. Allah hayırlı uğurlu kılsın, şurada çok değerli haziruna 3 aylar ve Ramazan ayı içerisinde hayır yapmak nasip etsin. Sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen cami ibadete açıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum