Ali Solmaz ve ekibi, Çanakkale Cephesi'ni sahnelemeye hazırlanıyor

Tiyatro eğitmeni sanatçı Ali Solmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ne özel yeni bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor. Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak Çanakkale Cephesi’ni anlatacak olan Solmaz, oyunu ekibi ile birlikte ilk olarak şehit ve gazi yakınlarının beğenisine sunacaklarını söyledi.

Ali Solmaz ve ekibi, Çanakkale Cephesi'ni sahnelemeye hazırlanıyor
Editör: Yaz Dostum
12 Kasım 2021 - 23:03 - Güncelleme: 12 Kasım 2021 - 23:33
Çanakkale Cephesi, Tiyatro Sanatçısı ve Eğitmeni Ali Solmaz ve ekibi tarafından yeniden sahnelenmeye hazırlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bağımsızlık, hürriyet, vatan sevgisi ve iman gücü ile imkansızın başarıldığı, tarihe sığmayacak kadar büyük kahramanlık mücadelesinin gösterildiği eşsiz destan Çanakkale Cephesi’nde yaşananların hikayesini anlatan Çanakkale oyunu, ses getirecek yapımlardan biri olacak.

Oyunun yazanı ve yöneteni olarak Solmaz, ekibi ile hummalı bir çalışma içinde. Yeni oyunlarla Silivrililerin karşısına çıkmayı amaçlayan Solmaz, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özel Maşalacı Sürücü Kursu binasında gerçekleştirilen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelen grup, yakın bir tarihte sahne alarak, tiyatro severlerle buluşacak.

“OYUNUMUZUN İLK GÖSTERİMİ ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLERİMİZ VE GAZİ YAKINLARI İÇİN OLACAK”

Kanla yazılan destanımız Çanakkale’ye özel hazırlanan oyun hakkında Ali Solmaz, şunları söyledi:

“Çanakkale Cephesi’ni anlatacağım. Daha önce Çanakkale oyununu oynadık. İzleyiciler üzerinde çok da derin etki bıraktı. Onun bazı sahnelerini revize ettim, yeni sahneler ekledim. Karakterleri tamamen gerçek yaşına uygun sahneleyeceğim ve dekora ağırlık vereceğim. Oyunumuzun ilk gösterimini şehit yakınları, gazilerimiz ve gazi yakınları için olacak ardından halkımıza açacağız.

“PROVALARIMIZI SiLİVRİ ÖZEL MAŞALACI SÜRÜCÜ KURSU’NDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Normalde provalarımızı okullarda yapıyorduk ama pandemi şartları nedeniyle zorlu bir prosedür süreci önümüze çıktı. Bir an evvel çalışmalarımıza başlamak adına Av. Emrah Maşalacı ile irtibata geçtim. İkiletmedi bile. Hemen anahtarı verdi. “Gidin, kendinizi evinizdeymiş gibi hissedin” dedi. Bizde şimdi kendi yerimiz gibi rahatça gelip gidiyoruz. Buradan sizin aracılığınızla Silivri Özel Maşalacı Sürücü Kursu'nu kullanımımıza sunan Emrah Maşalacı ve Fatih Maşalacı’ya çok teşekkür ederim. Sahneleri özlemiştik, yeniden sanatla buluşmanın heyecanı içindeyiz…”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ







YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Servet Öztaş
    2 yıl önce
    Sayın Solmaz Tarih geçen zamanların şahitidir.En güzel anlatma şekli de tiyatro ile geçmişimizi yaşatarak sergilemektir.Emeğinize sağlık.Siz ve ekibinizi tebrik ediyorum alkışınız bol olsun.????????