Artar, Silivri'de Meslekî Eğitim Veren Okulların Tanıtım Seminerlerine Katıldı

Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Silivri'de meslekî eğitim veren okulların tanım tanıtım seminerlerine katılım gösterdi.

Artar, Silivri'de Meslekî Eğitim Veren Okulların Tanıtım Seminerlerine Katıldı
Editör: Yaz Dostum
07 Nisan 2021 - 22:34

Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümünden Sorumlu Şube Müdürü Can Cihangir Turan ile birlikte ilçede Meslekî Eğitim veren okulların, tanıtım seminerlerine katıldı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Kurumlar hakkında geniş bilgilendirmelerin yapıldığı seminerde Covid-19 salgını ile mücadelede meslek liselerinin öneminin bir kez daha anlaşıldığına vurgu yapan Zekeriya Artar özellikle dezenfektandan maske üretimine, solunum cihazından maske makinesine kadar pek çok ürünün meslek liselerinde üretildiğini, bu noktada Silivri’deki meslek liselerinin de aktif olarak çalıştıklarını belirtti. Bu çerçevede Ziya Selçuk'un 2023 Eğitim Vizyonu hakkında bilgilendirmede bulunan Artar; iş dünyasının çırak, kalfa ve usta ihtiyacını karşılayabilmek için mesleki eğitim merkezlerini daha cazip hale getirecek düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Seminerde mesleki eğitimde alanda çalışmayı teşvik etmek, uzmanlaşmayı sağlamak için meslekte belli süre kalanların önünün açık olması ve mesleğinde ilerleyebilmesinin sağlanması hususlarında da görüş alışverişi yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum