Aşkın'dan Silivri'ye kazandırılan eğitim yatırımları için teşekkür

MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, Silivri Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla ilçemize kazandırılan Ümmehan Elginkan Anaokulu ile birlikte halen inşaatı devam etmekte olan Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi hakkında Aralık ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak eğitime yönelik yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür temennilerini iletti.

Aşkın'dan Silivri'ye kazandırılan eğitim yatırımları için teşekkür
Editör: Yaz Dostum
06 Aralık 2022 - 15:15 - Güncelleme: 06 Aralık 2022 - 15:26
Silivri Belediye Meclisi’nin 05/12/2022 Pazartesi tarihine rastlayan Aralık Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumunda MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, gündem dışı söz aldı. Silivri Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla ilçemize kazandırılan Ümmehan Elginkan Anaokulu ile birlikte halen inşaatı devam etmekte olan Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Aşkın, eğitime yönelik yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür temennilerinde bulundu.

Öte yandan Aralık ayı içerisindeki önemli günlere değinen Aşkın, aramızdan ayrılan önemli şahsiyetlere de Allah’tan rahmet diledi.

Aşkın konuşmasında şunları kaydetti:

“Öncelikle taksim İstiklal Caddesi'nde hain terör saldırısı neticesi meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun diyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren PKK, YPG hain terör örgütlerini ve bunların destekçilerini şiddetle lanetliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenler iyi bilmelidirler ki Türkiye terörle yaşamaya alışmayacak ve teröre müsamaha göstermeyecektir.

ŞOFÖRLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kıymetli şoförlerimizin Dünya Şoförler Günü'nü kutluyor, kazasız belasız seyir ve hayırlı kazançlar diliyorum.

AŞKIN, SOYDAŞLARIMIZIN BAĞIMSIZLIK YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADI

16 Aralık Orta Asya'nın kalbi olan kardeş ülke Kazakistan'ın bağımsızlığının 31. yıl dönümünü, Türk devletlerinin gücüne güç katan Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığa kavuştuğu bu kutlu günde kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum.

“FARKINDALIĞIMIZI ARTTIRMALIYIZ”

 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan edilen Uluslararası Engelliler Günü toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır. Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşüyor. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için bugünün farkındalığımızı arttırması gerektiğini düşünüyorum.

AŞKIN, MADENCİLER GÜNÜNÜ UNUTMADI

Karanlık yerlerde, aydınlık bir gelecek bırakmak için çalışan, ülkemizin yer altı kaynaklarını gün ışığı ile buluşturan, çıkardıkları cevherle yarınımızı aydınlatan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, bir avuç kömür için bir ömür veren madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE İÇİN SAĞLIKLI TOPRAKLARA İHTİYACIMIZ VAR”

5 Aralık: Dünya Toprak Günü… Sürdürülebilir gıda güvenliği ve beslenme hedefleri, iklim değişikliğiyle mücadele için sağlıklı topraklara ihtiyacımız var. Bu nedenle, Dünya ve daha yaşanılabilir bir ülke bırakabilmemiz için bütün zenginliklerin en büyük kaynağı olan topraklarımızı, Aşık Veysel'in gönül gözü ile gördüğü "benim sadık yârim kara topraktır" dediği dizelerinde insanoğlu için toprağın önemini vurguladığı gibi çoraklaştırmadan, yok olmasına fırsat vermeden el ele vererek korumalıyız. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'a da, göreve geldiği günden itibaren tarımsal arazilere yapılan 865 kaçak yapıyı yıkarak; tarım topraklarının korunması için verdiği mücadeleler nedeniyle ve tarımın Silivri'de geliştirilmesi için çiftçimize, köylümüze ve hayvancımıza verdiği destekler için kendisine bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum.

“MÜHENDİSLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

5 Aralık: Dünya Mühendisler Günü… Yaşamı kolaylaştıran, hayata verimlilik katan ve fikirleri ile her daim üretkenliği sağlayan tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun.

“TÜRK KADINLARI DİĞER MEDENİYETLERE ÖNCÜ OLDU”

5 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı”nın teslim edildiği yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta.

Siyasi olarak seçme ve seçilme hakkına diğer Avrupa ülkelerinden daha önce,1930'larda sahip olan Türk kadınları toplumsal yaşamın her alanında yer edinmeyi başarmış, mücadele vererek diğer haklarına da sahip çıkmıştır. İtalya'da1945, Fransa'da 1944, Belçika'da 1960, İsviçre'de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye ve Türk kadınları diğer medeniyetlere de öncü olmuştur.

Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi, söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır.
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tesliminin 88. yılında, toplumumuzun temelini oluşturan hemcinslerimin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlar bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkese bir Türk kadını olarak şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

AŞKIN, MEVLANA HAFTASINI KUTLADI

İçinde bulunduğumuz hafta Mevlana Haftası 
-Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
- Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
-Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Büyük mutasavvıf Hz. Mevlana, 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat felsefesinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Yaşadığı yıllardan 800 yıl sonra bile, hala Mevlana'nın etkisi devam edebiliyor, yaşadığı coğrafya dışındaki coğrafyaları da etkileyebiliyorsa bu onun felsefesinin büyüklüğünün en büyük göstergesidir.  

Fikirlerinin tüm insanlığa yol göstermesi temennisiyle bu düşünce adamının vuslata erişinin 747. Yılında kendisini şükranla anıyorum.

“ÇİFTÇİYE DESTEK PROJELERİMİZ BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR”

12 – 18 Aralık: Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası… Türk Malı'nın kaynağı vatan, emeği millettir.  Bu bağlamda Yerli ve Milli Olmak adına Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında belediye arazisine ekimi yapılan ve çiftçimize bedelsiz dağıtılan “%100 yerli ve milli, sertifikalı arpa tohumu” büyük bir anlam ifade ediyor. “Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasının” toplumumuzda, tutumlu olmanın yanında yerli üretim ürünler kullanma bilincinin yerleşmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.

“SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN”

Yıl 1914...Yer Sarıkamış...
Allahuekber dağlarının yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı. 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak olmak üzere 78 bin şehit verdik. Rus Kafkas Ordusu Kurmay Başkan Vekili Sarıkamış'ta gördüklerine anılarında şöyle yer veriyor.: "İlk sırada diz çökmüş 9 kahraman. Mavzerleriyle nişan almışlar, tetiğe asılmak üzereler ama asılamamışlar... İkinci sırada cephane taşıyanlar var, sandıkları bir avuçlamışlar ki, kainattan hırslarını almak istiyor gibiler. Öylesine kaskatı kesilmişler... Ve sağ başta Binbaşı Nihat. Dimdik ayakta, başı açık, saçları beyaza boyanmış, gözleri karşıda... Allahuekber dağlarındaki son Türk müfrezesini teslim alamadım. Bizden çok evvel, Allah'larına teslim olmuşlardı."

Sarıkamış şehitlerimizi Hakk'a yürüyüşlerinin 108. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.

AŞKIN, ÜLKÜCÜ ŞEHİDİ VE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞAN ÖNEMLİ İSİMLERİ DE ANDI

Vatanından kilometrelerce uzakta, Almanya'da şehadete eren ülkücü şehidimiz Necati Uygur'u rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad mekânı cennet olsun.
Türk milliyetçiliğine ilham olmuş vatan şairimiz Namık Kemal'i, ömrünü Türk milliyetçiliği fikrine adamış, dava ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız'ı, Türk sinemasının usta oyuncusu Adile Naşit'i, İstiklal şairimizi Mehmet Akif Ersoy'un vefatlarının senei devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları Cennet olsun.”

“ENGELLİ YAŞAM VE EĞİTİM MERKEZİ’NDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR”

 Silivri'de yakında yapımı tamamlanacak olan Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliği ile yapılan Engelli Yaşam ve Eğitim Merkezi ilçemizdeki engelli vatandaşlar için çağdaş ve konforlu bir yaşam sunmaya katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

“ÜMMEHAN ELGİNKAN ANAOKULU SİLİVRİ’MİZE HAYIRLI OLSUN”

Ağaç yaşken eğilir şiarıyla çocuklarımıza yeni bir eğitim yuvası kazandırdığımız, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz, arsasının belediyemizce tahsis edildiği ve Elginkan Vakfı tarafından yapımı gerçekleştirilen Ümmehan Elginkan Anaokulu için başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ve Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen Hanımefendiye Silivri halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Silivri'mize tekrar hayırlı olsun. Silivri'mize yapacakları başka yatırımları için de Elginkan Vakfı'na ayrıca teşekkür ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Aralık ayı meclis toplantısında alınacak kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.


Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum