Av. Keleş: Silivri Belediyesi "Şahsa Özel" 400 Milyonluk İmar Kıyağını Normalleştirmeye Çalışıyor

Çanta Mahallesi Balaban Mevkiindeki 144 dönüm bir arazi Silivri Belediye Meclisinde alınan karar ile birlikte muhalefet partililerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile imara açıldı. “Kişiye özel, adrese teslim” imar hizmetine tepki gösteren CHP’li Av. Mehmet Keleş, “Mecliste onaylanan bu 144 dönüm arazi bir parseldir. Tek bir kişiye aittir. Bu yapılan da kişiye yönelik rant kazandırma çabasıdır. Etrafından ne kadar dolanırsanız dolanın bu işin ortası bataklıktır” dedi ve ekledi: “Sayın Belediye Başkanımız bağış karşılığı iş yaptırdığını, bağış karşılığı kesintileri düzenlediğini açıkça anlatmıştır. Kendisi insanları bağışa zorlayarak rant yaratılmasına imkan sağladığını açık açık ifade etmiştir. Sırf bu beyanları dahi kendisine gerekli soruşturmaların açılması için yeterlidir. Murat Haznedar’ın görevden alınma sebebidir bu hususlar. Biz de savcıları elbette göreve çağırıyoruz!”

Av. Keleş: Silivri Belediyesi "Şahsa Özel" 400 Milyonluk İmar Kıyağını Normalleştirmeye Çalışıyor
Editör: Yaz Dostum
12 Haziran 2023 - 17:56 - Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 18:11
Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Çanta Balaban Mahallesi 734 ada, 60 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Millet İttifakı temsilcilerinin ret oyu vermesine karşın Cumhur İttifakı temsilcilerinin onayı doğrultusunda oy çokluğu ile karara bağlandı.

Kişiye özel imar rantı iddiaları ile gündeme taşıdığımız konu, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken alınan bu karara bir tepki de CHP’li Av. Mehmet Keleş’ten geldi.

Bölgede ada bazlı bir imar planı çalışması yapılmadığını dolayısıyla halk menfaati gözetilmediğini tam aksine tek bir kişiye imar rantı sağlandığını ifade eden Av. Keleş, “Rant yolsuzluğuna ve bu bataklığa kendisini kaptıran bir belediye var” sözleri ile tepkisini ortaya koydu.

“VOLKAN YILMAZ, KENDİSİNİ RANTIN SICAK RÜZGARINA KAPTIRMIŞ”

Ortada bir “imar oyunu” olduğunu ve Silivri halkının aklıyla dalga geçildiğini dile getiren Av. Mehmet Keleş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Cuma günü gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısını izlediğimde hayretler içinde kaldım. Açıkça söyleyebilirim ki Sayın Belediye Başkanımız bu hususta cehaletinin ferasetine güvenmektedir. Kendisi rantın sıcak rüzgarına kapılmış anlaşılan vatandaşı da buna ikna etmeye çalışıyor.

“KİŞİYE ÖZEL İMAR PLANI İLE DUDAK UÇUKLATAN TÜRDEN BİR RANT SAĞLANIYOR”

Belediye Başkanımızın mecliste sorduğu soruyu ben buradan tekrar edeyim. “Bir kişiye kazanç mı sağlanıyor?” diye sormuştu Belediye Başkanımız mecliste. Ben cevap vereyim. Evet bir kişiye kazanç sağlıyorsunuz. 60.000.000 TL değerinde olan yerin değerini 400.000.000TL’ye çıkartıyorsunuz ve evet bir kişiye en düşük ihtimalde 350.000.000TL rant sağlıyorsunuz.

“BU DURUM SANKİ NORMALMİŞ GİBİ KARŞILANARAK NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞILIYOR”

Diğer alternatifli ihtimallerde de aynı kişiye 2,5 Milyar TL ile 3 Milyar TL arasında rant sağlıyorsunuz.  Bir de bunu normalmiş gibi hukuk normlarını örnek vererek yapıyorsunuz. Yani “paranın yüzü sıcaktır” diye boşuna dememişler.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ YA CAHİLİN TEKİ YA DA VATANDAŞI KANDIRMANIN DERDİ İLE GERÇEK DIŞI AÇIKLAMA YAPIYOR”

Bunun açıklamasını yaparken de, “Burası bir adadır ve biz adaya ilişkin plan yapıyoruz” diyor Sayın Belediye Başkanımız. Ancak ada ile parsel arasındaki farkı dahi bilmeyerek cehaletini bize sıcak göstermeye çalışıyor ya da farkı biliyor ama bilmek işine gelmediği için insanları kandırma çabası için bunu kullanıyor.

“144 DÖNÜM ARAZİ TEK BİR KİŞİYE AİT PARSELDİR”

Mecliste onaylanan bu 144 dönüm arazi bir parseldir. Bu parsel de tek bir kişiye aittir. Bu yapılan da kişiye yönelik rant kazandırma çabasıdır. Etrafından ne kadar dolanırsanız dolanın bu işin ortası bataklıktır.

“YASAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ”

Kimse zannetmesin ki meclisten karar geçti nasılsa bu plan yapılacak. Hayır! Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki gerekli hukuki mücadele verilecektir.

“İNSANLARI BAĞIŞA ZORLAYARAK RANT YARATILMASINA İMKAN SAĞLADIĞI YÖNÜNDEKİ KONUŞMASINI HAYRETLE DİNLEDİM”

Sayın Belediye Başkanımızın diğer açıklamalarını da hayretle izledim. Kendisi bağış karşılığı iş yaptırdığını, bağış karşılığı kesintileri düzenlediğini açıkça anlatmıştır. Kendisi insanları bağışa zorlayarak rant yaratılmasına imkan sağladığını açık açık ifade etmiştir.

“SORUŞTURULMALI”

Sırf bu beyanları dahi kendisine gerekli soruşturmaların açılması için yeterlidir. Murat Hazinedar’ın görevden alınma sebebidir bu hususlar. Biz de savcıları elbette göreve çağırıyoruz. Rant yolsuzluğuna ve bu bataklığa kendisini kaptıran bir belediye var. Ve bir takım sosyal medya algıları ve şirin görünme çabaları da artık bu yolsuzlukları örtemeyecek hale gelmiştir. Hiç kimse merak etmesin, hepsinin takipçisi olacağız.”
Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum