Av. Mehmet Keleş, Silivri Rotary Kulübü'nün Yeni Başkanı Oldu

Silivri Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Ayten Balıkçıoğlu, görev süresinin dolması nedeniyle 13. Dönem Başkanlık görevini ilçemizin tanınmış avukatlarından Mehmet Keleş’e devretti.

Av. Mehmet Keleş, Silivri Rotary Kulübü'nün Yeni Başkanı Oldu
Editör: Yaz Dostum
15 Ağustos 2021 - 21:50
Silivri Rotary Kulübü yeni dönem Başkanı Avukat Mehmet Keleş oldu. Kulüp üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Dr. Ayten Balıkçıoğlu, görevini ilçemizin tanınmış hukukçularından Mehmet Keleş’e devretti. Silivri Rotary Kulübü’nün 2021-2022 Dönemi devir-teslim töreni Papazlı Çiftliği’nde gerçekleşti.


Mehmet Keleş Başkanlığındaki Silivri Rotary Kulübü’nün 2021-2022 Dönemi Yönetim Kurulu’nda Burçin Sarısaltıkoğlu, Ayten Balıkçıoğlu, Nasuf Türkyılmaz ve Doğay Özer yer alıyor.


ROTARY NEDİR?

Rotary nedir derseniz her meslekte yüksek ahlak standartlarını yüceltmek, dünyada barışı ve iyi niyeti yaymak amacıyla, dünyada iş ve meslek insanlarında oluşmuş bir sivil toplum örgütüdür. Yani bizim temel özelliğimiz iş ya da meslek sahibi insanlarız.

Ancak, bir diğer tanımı ise KENDİNDEN ÖNCE HİZMET ANLAYIŞINI BENİMSEMİŞ iş ya da meslek sahibi insanlardan oluşan bir sivil toplum örgütü.

Dünyada 36 bin kulübümüz 1 Milyon 200 Bin üyemiz var. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. 200’den fazlada ülkede Rotary kulüpleri bulunmaktadır. Rotary’nin yapmış olduğu en önemli çalışmalardan bir tanesi de Birleşmiş Milletler ve UNİCEF’in kuruluşuna öncülük etmiş bir kuruluştur. Şuan birleşmiş milletlerde temsili olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur.

1917 yılında kurulan Vakfımız gurur kaynağımızdır. Son 12 yıldır uluslararası denetim şirketi Charity Navigator tarafından en yüksek derece 4 yıldızı alabilen 2 vakıftan biridir. Neden 4 yıldız alıyoruz? Bu güne kadar toplanan paraların yüzde 97’si amacına uygun olarak kullanılmıştır.

Anne ve çocuk sağlığı, hastalıkların önlenmesi, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, temiz su ve hijyen, kalıcı anlaşmazlıkların çözümü ve çevreyi korumak Uluslararası Rotary’nin odak noktalarıdır.

36 bin kulübümüz yaklaşık 175 bin projeyi bizler kadar şanslı olmayan insanlara ulaşmaktadırlar. Bu gün bu çalışmalar kapsamında uluslar arası Rotary Kulübü’nün toplam harcadığı para 2 Milyar doların üzerindedir. Bu çalışma sayesinde dünyada 3 milyar çocuğumuz koruma altına alınmıştır. 1988 yılında 152 ülkede çocuk felci görülürken çok şükür bu gün sadece Afganistan ve Pakistan’da çocuk felci kalmıştır. Çocuk felci %99.99 oranında bitmiştir.

Hepimiz iş ve meslek insanıyız ve hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmeye kendimizi adadık. İnsanların hayatlarına dokunabilmek ve farkındalıklar yaratabilmek için karşılıksız olarak çalışıyoruz. Bizim yaptığımız işlerde ve eylemlerde 4 anahtar sorumuz var. Yaptığımız düşündüğümüz söylediğimiz her şeyde dört soruyu sorarak hareket ediyoruz. Yaptıklarımız gerçeğe uygun mu? İlgililerin tümü için adil mi? İyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak mı? İlgililerin tümü için yararlı mı? Aslında bu 4 soru tüm kaosu sona erdirecek insanların barış içinde yaşamasını sağlayacak anahtar sorular.

KENDİMİZİ ANLATAMADIK, BAŞKALARI BİZİ ANLATTI. Biz bugüne kadar ne yaptığımızı anlatamadık anlatmadık. Biz anlatmayınca, anlatamayınca Rotary’i keyiflerince anlattılar. Biz herkes kadar belkide herkesten çok ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını seven insanlarız, vatanseveriz. Tabi ki hepimiz işadamlarıyız, belli bir yerlere gelmiş insanlarız. Belki tek başımıza yapamayacağımız yardımları bir bütün halinde daha kolay yapabiliyoruz. Yani işi gereği vakit ayıramayan insanlar bir araya gelince daha faydalı işler yapabiliyorlar.

Ülkemizden aldığımızı ülkemizin insanlarına geri vermek bizim temel hedefimiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum