"Ayasofya'yı Atatürk'e Hakaret Etme Merkezi Olarak Görenler İhanet İçinde"

Millet İttifakı CHP Grubu adına Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Ayasofya'da yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alarak hakaretlerde bulunan imam hakkında konuşan Melih Yıldız, “Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da hatta kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’i cebinden parasını ödeyerek Türkçe meale çevirten de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür” dedi.

"Ayasofya'yı Atatürk'e Hakaret Etme Merkezi Olarak Görenler İhanet İçinde"
Editör: Yaz Dostum
07 Haziran 2021 - 22:14 - Güncelleme: 07 Haziran 2021 - 22:19

Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Millet İttifakı CHP Grubu adına söz alan Melih Yıldız, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan saldırılar için kınama bildirisi okudu.

Yıldız, konuşmasında şunları kaydetti:

“ÜLKEMİZİN KURUCUSUNA HAKARET ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ”

“Son günlerde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret bir alışkanlık haline gelmeye başladı. Biz Ayasofya Camisini ibadete açtığımızı zannederken sanırım arkadaşlar hakarete açılmış kabul ettiler ve mesnetsizce bu ülkenin kurucusuna dil uzatarak hepimizi bu konuda üzdüler. Hepimizin bu konuyla ilgili en yüksek perdeden tepki göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim bu konuyla ilgili bir kamuoyu bildirimiz var. Bu bildiriyi meclis toplantısı öncesinde grup başkanvekili arkadaşlarımla paylaştım. Ortak imzalanıp hep birlikte bir bildirinin okunmasıyla alakalı teklifimizi sunduk fakat kendi görüşlerini ifade etmek istediklerini dile getirdiler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum.

“SON DÖNEMDE ARTAN SALDIRILARI ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ”

Bu bildiriyi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum;

Kurtuluş Savaşının Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsiyetine ve tarihi geçmişine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz. Sistematik ve bilinçli bir şekilde yapılan bu hadsiz saldırılar, toplumumuzun milli ve manevi değerlerini zedelemektedir.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan'ın, kurucumuz ve kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle reddediyor, Millet İttifakı olarak kınıyor, lanetliyoruz. Dervişin zikri neyse fikri de o’dur atasözü bu zihniyete uygun bir ifade. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da hatta kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’i cebinden parasını ödeyerek Türkçe meale çevirten de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI İÇİN PERVASIZCA HAKARET EDEN ZİHNİYETLERİ UNUTMAYACAĞIZ”

İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına ‘katli vaciptir’ diye fetva veren yerli işbirlikçileri unutmadığımız gibi, günümüzde onların torunları olan “keşke Yunan kazansaydı” diyerek Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına pervasızca hakaret eden bu zihniyeti de unutmayacağız.

Bu topraklarda Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına ‘katli vaciptir’ diye fetva veren yerli işbirlikçileri çıkmışsa da herkes çok iyi bilmelidir ki bu zihniyete karşı, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar’ diyen Sütçü İmamlarımız da vardır bizim.

“İFTİRA NİTELİĞİNDEKİ SÖZLER KABUL EDİLEMEZ”

Görevi eğitim ve bilgiler vermek, Müslümanlığı, hoşgörü ve kardeşliği anlatarak topluma birlik ve beraberlik mesajları yaymak olan bir din görevlisinin Türkiye’nin ortak değeri olan, bugünkü vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak ve iftira niteliğindeki sözlerle saldırması kabul edilemez.

“BU YAPILAN NE MÜSLÜMANLIKLA NE DE DİN ADAMLIĞIYLA BAĞDAŞIYOR!”

Son dönemde ne Müslümanlıkla ne din adamlığıyla bağdaşmayacak şekilde bu milletin kırmızı çizgisi olan kurtarıcımız ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e özellikle kutsal ibadethanelerimiz olan camilerimizde verilen vaazlarda yapılan saldırılar dikkat çekici şekilde artmaya başlamıştır. Milletin huzur bulmak, ibadet etmek için geldiği camilerimizden toplumun ortak değerlerinize özellikle de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çeşitli tarz ve yöntemlerle saldırıda bulunanlar, kendi geçmişlerine, tarihlerine, atalarına ihanet etmiş olurlar.

“DİNİ BÜTÜN MÜMİNLER DE RAHATSIZ”

Atatürk’e, cumhuriyete saldıranlar, milli değerlerimizi hedef alanlar bilsinler ki en büyük zararı yine inancımız görmektedir. Camilerimizin kutsal ruhuna, varoluş amacına uymayan bu saldırılar karşısında dini bütün, inançlı müminler de büyük üzüntü duymakta ve rahatsız olmaktadır.

“SALDIRILAR KARŞISINDA HUKUKİ MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”

Millet İttifakı olarak Atatürk'e yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki mücadelemizi vereceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Millet adına hukukun gereğini yapacağını umut ediyor, talep ediyoruz.

Millet İttifakı CHP Grubu adına kamuoyuna duyurulur.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum