Bakan Pakdemirli, Büyükçavuşlulu Kadın Girişimciyle Görüştü!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Silivri'de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan hibeyle organik süt üretim işletmesine güneş enerji paneli kurulan çiftlik sahibi Saliha Aysun Sökmen ile görüntülü görüştü.

Bakan Pakdemirli, Büyükçavuşlulu Kadın Girişimciyle Görüştü!
Editör: Yaz Dostum
06 Aralık 2020 - 20:33 - Güncelleme: 06 Aralık 2020 - 20:41
Bakan Pakdemirli görüşmede, çiftliğe önemli bir yatırım yapıldığını belirterek, "Yatırım yapılan 435 bin liranın 217 bin lirasını hibe tutarı olarak biz vermişiz. 20 yıla yakındır da hastalıktan ari işletme sertifikasına sahipmişsiniz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Özellikle Trakya bölgesinin bu konuda hastalıktan ari bölge olma konusunda başı çektiğini aktaran Pakdemirli, "İşletmelerimiz de hakikaten yüz güldürecek işler yapıyor. Kadın girişimci olmanız da bizim için son derece önemli. Biz, dün olduğu gibi bugün de, yarın da sizi desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yatırımla birlikte kapasitenin artırılmasınız" diye konuştu.

Hedeflerinin ineklerin daha uzun ömürlü olmasını sağlamak ve onları 25 yıl yaşatmak olduğunu ifade eden Çiftlik sahibi Saliha Aysun Sökmen ise, güneş enerji panelleri sayesinde meraları sulayarak inekleri sadece otla besleme hayalleri bulunduğunu söyledi.

Pakdemirli, bunun üzerine, "Gidip fabrikadan yem almak değil, özellikle belli bir sayının üzerinde hayvana sahip olan işletmelerin mutlaka intansif tarımın içerisinde olması gerekiyor. Burada meralar da kullanılabilir. Çevrenizde bu meraların olması güzel." ifadelerini kullandı.


Bakanlığın desteklerinin çok kıymetli olduğunun altını çizen Sökmen "Hastalıktan ari ve organik süt üretiyoruz. Ürünü kendimiz satmak için ruhsatımız var. 10,5 liraya satış yapıyoruz. Biz çiftlikte 30 kişilik bir ekibiz. Hayali kuran kadın girişimci benim ancak arkamda 30 kişi var. Sizlere de bu konuyu takdir ettiğiniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ise yaptığı açıklamada, işletmenin yaklaşık 20 yıldır hastalıktan ari olduğunu belirterek, "Sütlerini de kendileri pazarlıyorlar. Pazar konusunda da sıkıntıları yok. Yıllık 120 bin civarında elektrik parası ödüyor. Hatırı sayılır bu gider, tamamen yenilenebilir enerjiyle doğadan karşılanacak. İşletme, yılık 120 bin lira kara geçecek. KDV hariç 434 bin lira olan bedelin 217 bin lirasını biz ödeyeceğiz. Sadece bu alanda değil, İstanbul'da tarım ve hayvancılıkta değişik kalemlerde yıllık 80 milyon liraya yakın destek ödüyoruz. Bu destekler sürecek. Yeni destekleme programına ilişkin tebliğ yayımlandı. Çiftçilerimizi, hayvancılarımızı, gıda işletmelerinde kurutma, kapasite artışı gibi konuları da kapsıyor. Bize gelirlerse elimizden gelen bütün yardımı sunacağız. Bu yıl da yüzde 50 hibe desteğimiz sürüyor" diye konuştu.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum