Balcıoğlu Duyurdu: Yolçatılı Şehidimizin Ailesinin İsteği Yerine Getirildi

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, İBB Meclisi Ekim Ayı Toplantısı 3. Oturumunda şehidimiz Yusuf Aktaş’ın doğup büyüdüğü Yolçatı Mahallesi’nde isminin yaşatılacağını duyurdu.

Balcıoğlu Duyurdu: Yolçatılı Şehidimizin Ailesinin İsteği Yerine Getirildi
Editör: Yaz Dostum
14 Ekim 2021 - 19:28 - Güncelleme: 14 Ekim 2021 - 22:50
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu; İBB Meclisi Ekim Ayı Toplantısı 3. Oturumunda söz alarak Yolçatılı şehidimiz Yusuf Aktaş’ın isminin, ailesinin isteği üzerine doğup büyüdüğü topraklarda yaşatılacağını bildirdi. 

“MERKEZ MAHALLELERİNDE HERHANGİ BİR SOKAĞA İSMİ VERİLMİŞTİ”

Balcıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Silivri Yolçatı Mahallemizin şehidi olan Yusuf Aktaş’ın Silivri’mizin merkez mahallelerinde herhangi bir sokağa ismi verilmişti.

“AİLESİ ŞEHİDİMİZİN İSMİNİN, DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ YERDE YAŞATILMASINI İSTİYORDU”

Şehidimizin ailesi oraya değil de şehidimizin doğup büyüdüğü Yolçatı Mahallesi’ne isminin verilmesini uzun zamandan bu yana talep ediyordu.

“BU TALEBE KAYITSIZ KALMADIK”

Bizler de bu talebe kayıtsız kalmadık. Başta Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine, komisyondaki arkadaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Rabbim ailelerine büyük sabırlar versin. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

İBB Harita Komisyonu, Yolçatılı şehidimizin ismini yaşadığı cadde olan "Bahar Caddesi" ile yer değiştirerek "Şehit Yusuf Aktaş Caddesi" olarak onayladı. 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum