Balcıoğlu: "Halkımız İle El Ele Vererek Silivri'yi Aydınlık Yarınlara Taşıyacağız"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir konuşma gerçekleştirdi.

Balcıoğlu: "Halkımız İle El Ele Vererek Silivri'yi Aydınlık Yarınlara Taşıyacağız"
Editör: Yaz Dostum
01 Kasım 2021 - 20:21
Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, 1 Kasım Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle bir konuşma yaptı.

“KÜLTÜREL VE TARİHSEL MİRASIMIZA KAVUŞUNCAYA DEK; NE MÜBADELELER, NE GÖÇLER GÖRDÜK”

Balcıoğlu, şunları söyledi:

“Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde özgürlük ve bağımsızlığın önemini bir kez daha hatırlayalım. Bu çerçevede Silivri’nin tarihsel gelişimine ve geçtiği aşamaları anımsamamız gerekiyor. Tarih ve bu süreçteki önemli günler bize sahip olduğumuz değerlerin kıymetini tekrardan hatırlatıyor. 3 bin yıllık tarihi geçmişe dayanan kentimizin bugünkü halini, zaman içinde yaşadıkları ve ev sahibi yaptığı kültürler belirledi. 3 semavi dini bir arada hoşgörüyle yaşatanlar da Silivri’nin insanlarıydı, yeri geldiğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde omuza omuza savaş verenler de… Ne mübadeleler, ne göçler gördük, bugünkü kültürel ve tarihsel mirasımıza kavuşuncaya dek.

“SİLİVRİ, HER ZAMAN TOPLUMSAL BARIŞIN KORUNDUĞU BİR YER OLDU”

Tüm zorluklara rağmen hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı, toplumsal barışın her zaman muhafaza edildiği bir yer oldu Silivri. Medeniyet ve insan sevgisinin uygarca var olduğu Silivri topraklarında bundan sonra da insan onuruna yakışan yaşam kalitesi kıstasını devam ettireceğiz.



“İLÇEMİZİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Kimsenin hak ve özgürlüklerinden taviz vermek zorunda bırakılmadığı, farklılıklarından dolayı ötekileştirilmediği, refah seviyesi yüksek bir yaşam standardının atılan temellerini geliştirmek adına yerel yönetimler olarak Silivri halkı ile el ele vererek aydınlık yarınlara ilçemizi taşımak için çalışacağız.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum