Balcıoğlu Müjdeledi: Konutlar Bölgesinde Yapı Yasaklı Alan Sorunu Çözüldü

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 4. Oturumunda konuşan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, taşkın riski nedeniyle ‘Yapı Yasaklı Alan’ sınırları içerisinde bulunan Yeni Mahalle Boğluca Deresi ve yan kollarının bulunduğu alan ve yakın çevresinin yeniden plana açıldığını müjdeledi.

Balcıoğlu Müjdeledi: Konutlar Bölgesinde Yapı Yasaklı Alan Sorunu Çözüldü
Editör: Yaz Dostum
15 Eylül 2022 - 19:07 - Güncelleme: 15 Eylül 2022 - 19:12
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, bugün  görüşülen İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 4. Oturumunda Silivri’nin kronik sorunu haline gelen Boğluca Deresi çevresinde bulunan bölgenin akıbetiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Yapı yasağı kararının düzenlendiğini müjdeleyen Balcıoğlu, bu önemli adımın hayata geçmesine katkı sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Silivri Belediyesi’ne, İmar Komisyonu’na ve meclis üyelerine teşekkür etti.

“2009’DA YAŞANAN SEL FELAKETİNDEN SONRA 153 HEKTARLIK ALAN YAPI YASAKLI ALAN OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ”

Balcıoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

Silivri ilçemizde 2009 yılında bir sel afeti yaşanmıştı. Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan Boğluca Deresi ve yan kollarının bulunduğu alan ile bunun yakın çevresi yaklaşık 153 hektarlık bir alan taşkın riski nedeniyle yapı yasaklı alan olarak planlanmıştı. 2009 yılından bu yana bir imar ve inşaat faaliyeti olmamıştı.

“YENİDEN PLANA AÇILDI”

İlçemizde yaklaşık 13 yıldır yaşanan sel afetinden dolayı imara kapalı olan bu bölgenin taşkın riskinin kapanmasıyla yeniden plana açılması biz Silivrilileri mutlu etmiştir.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YARARLANMAK İSTEYEN HEMŞERİLERİMİZİN ÖNÜ AÇILDI”

Bunun yanı sıra deprem riskinin de her geçen gün varlığını hissettirmesi nedeniyle bu bölgede kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen hemşerilerimizin önündeki en büyük engel ortadan kalkmış oldu.

“SİLİVRİ’MİZE HAYIRLI OLSUN”

Bu süreçlerde emeği olan İstanbul Büyükşehir Belediyemize, Silivri Belediyemize, İmar Komisyonumuza, uygun bulup onaylayan burada bütün meclis üyelerimize Silivri’miz için uzun yıllardan bu yana kronik bir sorun haline gelen bu sorunun çözümüne katkı sundukları için ben Silivri halkı adına herkese teşekkür ediyorum. Silivri’mize de hayırlı olsun.

Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum