Balcıoğlu'ndan 1 Mayıs Mesajı; "Emekçinin Daima Yanındayız"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin 1 Mayıs talebi olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Emeğe olan saygı çerçevesinde emekçilerimize evrensel yaşam koşulları sağlamak, ülke yönetiminde bulunanların öncelikli görevidir. Beklentimiz ve talebimiz, tüm işçi arkadaşlarımızın uluslararası çalışma örgütleri standardına kavuşmalarıdır” dedi.

Balcıoğlu'ndan 1 Mayıs Mesajı; "Emekçinin Daima Yanındayız"
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2021 - 22:03

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, yayımladığı mesajla işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Ülke yöneticilerinin; insan onuruna yakışır, güvenceli bir iş ve ücret hakkını teminat altına alma sorumluluğu olduğunun altını çizen Balcıoğlu, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadele çağrısı yaptı.

“İŞÇİ VE EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM”

Balcıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“1 Mayıs işçilerimizin, emekçilerimizin onurlu bayramıdır. Kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın simgelendiği bu bayramda en büyük yükü omuzlarında taşıyan, bedenlerini ortaya koyan emekçilerimizin daima yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Örgütlü olmaları arzu edilmeyen, hak arayış yollarına engeller konulan emekçi kardeşlerimizin, çalışma koşullarının düzeltilmesi, iş güvencesinin sağlanması demokrasi ve insan hakları inancı olan herkesin ortak talebi olmalıdır. Emeğe olan saygı çerçevesinde emekçilerimize evrensel yaşam koşulları sağlamak, ülke yönetiminde bulunanların öncelikli görevidir. İhmal ve kaza sonucu meydana gelen işçi ölümlerinin derhal önüne geçilmeli ve gereken çalışmalar yapılmalıdır. Beklentimiz ve talebimiz, tüm işçi arkadaşlarımızın uluslararası çalışma örgütleri standardına kavuşmalarıdır.  İşçiler arasındaki farklı uygulamalar giderilmeli ve çalışma barışı sağlanmalıdır. Alın teri ve emeğin en yüce değer olduğu olgusuyla tüm çalışanları başta olmak üzere, işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum