Balcıoğlu'ndan "Dert Sahibi Olmayan Dertlinin Halinden Anlamaz" Göndermesi

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, geçtiğimiz gün parti binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Biz hizmetleri Silivri'ye nasıl daha fazla getirebilirizin telaşı içindeyiz. Derdimiz Silivri. Dert sahibi olmayan dertlinin halinden anlamaz. Göreve gelmemiz engellenmeye çalışıldığı gibi, göreve başladığımız süreçte de birçok engelle karşılaştık ama biz bunların hiçbirine takılmadık” dedi.

Balcıoğlu'ndan "Dert Sahibi Olmayan Dertlinin Halinden Anlamaz" Göndermesi
Editör: Yaz Dostum
22 Eylül 2021 - 02:15 - Güncelleme: 22 Eylül 2021 - 02:22
CHP İlçe Başkanı Berker Esen, geçtiğimiz gün İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür ile birlikte ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündeminde İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında İBB’yi eleştiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıklamaları vardı.

Başkan Esen, toplantıda Başkan Yılmaz’ın yalan söyleyerek Silivri halkını kandırmaya çalıştığını dile getirdi ve İBB'nin yatırımlarına çökmekle itham etti. Akabinde söz alan Balcıoğlu ise dikkat çeken bir konuşmaya imza atarak, “Bizim Silivri'ye koymuş olduğumuz fotoğrafın üzerine şu anda ne konulmuş ona bakmak lazım. Aradaki farkı görürsünüz zaten” ifadelerini kaydetti.

“BİZ SİLİVRİ’YE KAFA YORUYORUZ”

Balcıoğlu, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

“Bizim amacımız Silivri’ye hizmet. Hizmetleri Silivri'ye nasıl daha fazla getirebilirizin telaş içindeyiz. Kavgamız da bu, derdimiz Silivri. Dert sahibi olmayan dertlinin halinden anlamaz. Bizler de buna kafa yoruyoruz.

“TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN HİZMET EDİYORUZ”

İki Büyükşehir seçimi yaşadık. Dünya demokrasi tarihinde bir ilk oldu. Göreve gelmemiz engellenmeye çalışıldığı gibi göreve başladığımız süreçte de birçok engelle karşılaştık ama biz bunların hiçbirine takılmadık.

“GÖREVE GELDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN HAYALLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADIK”

Hani Silivri'de iki yıldan bu yana bazı projeler hayata geçiyorsa, çalışmalar da bizim göreve geldiğimiz günden itibaren başladı. Hayal ettiğimiz çalışmaları taslak halinde hazırlamıştık. Ekrem İmamoğlu Başkan da göreve geldikten sonra dikkat ederseniz ilk işi 39 ilçe belediyesini ziyaret etmek oldu. İBB’nin bürokratları, ilçe belediyesi bürokratları, ilçedeki meclis üyeleri ile hep birlikte fikir alışverişinde bulundu. İBB’deki hafıza ile ilçe belediyesindeki hafıza bir araya getirilerek projeler o zaman daha hayata geçti. Bu gece düşündüm yarın istedim değil; CHP’nin İlçe Başkanı, yöneticileri, meclis üyeleri buraya kafa yordu, derdimiz Silivri dedik ve böyle başladı.

“SİLİVRİ’Yİ 10 YIL BOYUNCA RANTTAN KORUDUK”

2,5 yıldan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde hala tarım konuşuluyorsa bu CHP'nin ve CHP'li belediyenin eseridir. Biz 10 yıl boyunca ilçemize ne bir AVM, ne bir rezidans, 10 katı geçen bir bina dahi yaptırmadık ve hep mücadele ettik. Şartlar zordu. Buna dayanabilmek, direnebilmek çok zordu ama biz bunu başardık.

“BİZİM SİLİVRİ VİZYONUMUZUN ÜZERİNE NE KONULDUĞUNA BAKMAK LAZIM”

Bugün geldiğimiz noktada Silivri hala tarımla anılır noktada. Bizim Silivri'ye koymuş olduğumuz fotoğrafın üzerine şu anda ne konulmuş ona bakmak lazım. Aradaki farkı görürsünüz zaten. Bizim amacımız Halk Ekmek’te de aynıydı. Halk Ekmek konusuna gelince buradaki fırıncılarımızla görüşmeler yaptık. Yaklaşık 80'e yakın fırıncı esnafımız var, bunlar bu hizmeti veriyor. Belediye olarak çekilmek zorundaydık ve çekildik. Tarım konusunda da farklı vizyonlar ortaya koymuştuk; tıbbi aromatik bitkiler, Marka Kent Silivri, bu noktada gelişiyor. Avrupa'ya açılan noktadayız. Yanı başımızda 16 milyonluk İstanbul var. Bu fırsatı nasıl faydaya dönüştürebiliriz? Gerçekleştirebiliyor mu, gerçekleştiremiyor muyuz? Buraya baktığımızda zaten farkı göreceksiniz.

“İSTANBUL, EKREM İMAMOĞLU BAŞKANLIĞINDA DEMOKRAT BİR YÖNETİME KAVUŞTU”

16 milyonluk İstanbullu yıllar sonra ilk defa kendi sesine kulak veren demokrat bir yönetime kavuştu.  Her istediğimizi söyleyebiliyoruz..."

Haber : Batuhan GÜÇLÜ






YORUMLAR

  • 0 Yorum