Balcıoğlu'ndan Yılmaz'a "İBB Meclisi'nde Konuları Çarptırıyorsun!" Çıkışı

İBB Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumunda İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ile İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz arasında “indirimli su kullanımı” konusu nedeniyle tartışma çıktı. Doğan Subaşı, CHP’yi bu yasaya ret oyu vermekle eleştiren Volkan Yılmaz’a, “Biz indirimli su düzenlemesini destekledik, Torba Yasa’ya hayır dedik. Silivri köylüleri böyle ufak numaralarla kandırılacak köylüler değildir. Birazcık sabırlı ol. Bu kurnazlık siyasetinin cevabını sana 2024’te verecekler” şeklinde karşılık verdi. Bu çıkışa kayıtsız kalmayan Volkan Yılmaz bir kez daha kürsüdeki yerini alarak, “Bu saatten sonra Silivri Belediyesi’ni rüyanızda görürsünüz” dedi. Tartışmaya dahil olan CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ise Başkan Yılmaz’a ithafen yaptığı konuşmada, “Çözümünüz yok, algı yönetelim diyorsunuz, algıyı da yönetemiyorsunuz!” şeklinde çıkışta bulundu.

Balcıoğlu'ndan Yılmaz'a "İBB Meclisi'nde Konuları Çarptırıyorsun!" Çıkışı
Editör: Yaz Dostum
12 Kasım 2020 - 21:46 - Güncelleme: 13 Kasım 2020 - 00:03
Tartışma şöyle gelişti;

DOĞAN SUBAŞI: “KURNAZLIK SİYASETİNİN CEVABINI SANA 2024’TE VERECEKLER!”

İndirimli su kullanımının yer aldığı yasaya ret oyu kullandıkları gerekçesiyle İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından eleştirilen hedefi olan CHP adına partinin İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı cevap verdi. Subaşı şunları söyledi: “Türk hukukuna Torba Yasa diye bir şey geldi. AK Parti’ye birlikte geldi. Aklına gelen her şeyi dolduruyorlar içine böylece geçsin deniyor. Böyle kanun olmaz. Kafaya göre kanun yaparsanız, kanun yapma ciddiyetiniz olmazsa dünyada saygınlığınız kalmaz, hukuka güven olmaz. Oradaki torba kanuna bizim milletvekillerimiz ‘hayır’ demişler. Sırf o kısmına baktığı için Volkan bey bizim köylerle ilgili düzenleye de ‘hayır’ dediğimizi sanıyor. Bakın konuyla ilgili milletvekilimiz, genel başkan yardımcımız Sayın Bülent Kuşoğlu söz alıp, “Eleştirilerimiz olmasına rağmen Büyükşehir Yasasında olduğu gibi destekliyoruz ama burada da bir sürü eksik var” demiş. Yani köyleri etkileyen yaptığınız bu değişimi destekliyoruz fakat bunda da eksikler var diyerek durumu açıkça ifade etmiş. Sizin danışmanlarınıza söylemeniz lazım; bu meclisteki kanunları, tutumları incelerlerken oradaki tutanakları da incelesinler bu tip detayları gözden kaçırmasınlar. Torba Kanunla 8 tane kanun düzenlenmiş, 1 tanesi bu. Bizim Ankara Milletvekilimiz biz bu maddeyi destekliyoruz ama Torba Kanunun tamamına hayır diyeceğiz demiş. Hayır dediğimiz bu. Torba Kanununa neden hayır dediğimizi anlatmayacağım. Hangi bütçenin 2 kat artırıldığına siz bakın. Neden hayır dediğimizi anlayacaksınız. Son olarak Silivri Belediye Başkanına bir şey tavsiye edeceğim. 50 yılda bir fırsat eline geçmiş, bunu iyi kullanman gerekir bu kafayla gidersen bir 50 sene daha MHP iktidarını İstanbul ilçeleri göremez. Seçimi Silivri’de kazandığınızı sanmayın. CHP kaybetti. Silivri köylüleri böyle ufak numaralarla kandırılacak köylüler değildir. Trakya köylüsü ne yapacağını bilir. Birazcık sabırlı ol. 2024’ü bekle. Bu kurnazlık siyasetinin cevabını sana 2024’te verecekler.”

VOLKAN YILMAZ: BU SAATTEN SONRA SİLİVRİ BELEDİYESİ’Nİ RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ

İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı’nın sözlerine istinaden şu açıklamayı yaptı: “Allah aşkına çiftçinin, köylünün sorunlarıyla ilgilenmek bu kadar önemliydi de niye topu taca attınız? Her zamanki gibi yine sınıfta kaldınız. Siz köyleri düşünmezken biz köyleri düşünüyorduk. MHP Grubu adına bizim burada İstanbul’un kırsalı, çiftçisi, üreticiyle ilgili konuşmalarımızdan sonra bu konular gündeme geldi. Biz bu konuyu gündeme getirmeseydik Silivri’nin, Şile’nin, Çatalca’nın, Beykoz’un çiftçisi umurunuzda değildi. Ödedikleri su parasından da haberiniz yoktu. Zimmet çıkar dediniz. Çıksın kardeşim? Hangi sayıştay ya da milletvekili çiftçiye ucuz su verdiğimiz için bize zimmet çıkarır? Bu milletin evlatlarına inancınızı bu kadar mı yitirdiniz? Ekrem bey, “Volkan bey iyi gol attınız kabul ediyorum ama bende iyi kaleciyim” demişti. Çözüm için TBMM’yi işaret ettiniz. Orada da çözümü getirdik; CHP, İYİ Parti ve HDP olarak ret verdiniz. Sizin 5 sene sonra geri alacağını iddia ettiğiniz Silivri Belediyesi’nin durumu neydi biliyor musunuz Doğan bey? İşçinize ikramiye, kıdem tazminatı, denge tazminatı borcunuz vardı. Hepsini son kuruşuna kadar ödedim. 5 trilyon işçi borcunuzu ödedim. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Öyle halkçılık emek işçi demekle işçinin yanında olunmuyor. 60 milyon lira müteahhit borcunun 45 milyonunu ödedim. Şu an Silivri Belediyesi 9 aylık bütçesinde %10 artıda. Silivri Belediyesi bir kuruş kredi kullanmadı Doğan bey. Silivri Belediyesi 1 metrekare yer satmadı Doğan bey. Onun için siz bu saatten sonra Silivri Belediyesi’ni rüyanızda görürsünüz. Anlaşıldı mı? Bakın Silivri Belediyesi’nin kurumsal kimliği yerle bir hale getirilmişti, böyle bir belediye devraldık. Silivri Belediyesi’nin kapısında alacaklı müteahhitler yatarken şimdi belediye ihalesine girebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Onun için biz üreticinin gür sesi olmaya devam edeceğiz.”

BORA BALCIOĞLU: BAŞKAN YILMAZ GEÇMİŞ DÖNEMİN HİZMETLERİNE SAHİP ÇIKMASINI İYİ BİLİR

Başkan Yılmaz ve Doğan Subaşı arasında geçen bu tartışmaya CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da dahil oldu. Balcıoğlu ise şöyle konuştu: “Belediye Başkanımızın İBB meclis üyelerine söylediği konuya ithafen cevap vermek üzere söz aldım. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın hakkını teslim etmek gerekiyor. İyi yaptığı şeyler de var. Mesela geçmişten gelen ve Silivri’nin faydasına olan hizmetleri kendisi çok iyi biliyor. Silivri’yi hak ettiği yere taşıdığımıza inanıyorum. Biz Silivri’yi koruduk. Silivri’yi beton şehrine dönüştürmedik. Bazı şeyleri yaptırtmamak yapmaktan daha iyidir. Doğasıyla, tarımıyla, deniziyle, hizmet sektörleriyle Silivri 2 yıldan bu yana her mecliste gündem oluyorsa işte bizim faydamız. Bizim Silivri’ye bıraktığımız mirası kendisi şu anda devam ettiriyor. Biz böyle bir Silivri bırakmasaydık kendisine bugün ne konuşacaktı merak ediyorum.

“ÇÖZÜMÜNÜZ OLMAYINCA ALGI YÖNETMEYE KALKIYORSUNUZ AMA BECEREMİYORSUNUZ”

Sokak sakini teşekkür eder mahallelinin haberi yok, taksici teşekkür eder taksicinin haberi yok, bilin bakalım burası neresi? Burası Silivri. Çözümünüz yok, algı yönetelim diyorsunuz, algıyı da yönetemiyorsunuz! Çok şanslısınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun birleştirici bakış açısıyla Silivri’ye hizmetler faydaya dönüşüyor. Bütün hizmetlerden Silivri yararlanırken İBB Meclisi’nde Belediye Başkanımızın farklı tutumlar sergileyerek çok iyi bildiği konuları bile çarptırması son derece manidar.

“SİLİVRİ’DE İYİ ŞEYLERDE OLUYOR, 1,5 YILDA BİNALAR BOYANDI”

Silivri’de 1,5 yıldan beri iyi şeyler de oluyor onun da hakkını vereyim. Silivri’de güzel bina boyaları yapılıyor. Kendisine teşekkür ediyorum.” 


Volkan Yılmaz son olarak söz alarak geçmiş dönem Silivri Belediyesi ile alakalı ileri sürdüğü konulara Bora Balcıoğlu'nun cevap veremediğini söyledi. 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum