Barlas: Hükümetimiz Mazot ve Gübre Desteğini 2023'ün Mart'ına Bırakmadı, 6 Ay Öne Çekiliyor

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas, Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023'ün Mart ayına bırakmayacağını, 6 ay öne çekeceklerini müjdeledi. Barlas, çiftçilere yönelik 100 bin lira olan Ziraat Bankasının kullandırdığı kredinin 200 bin liraya çıkarılmasının sağlanacağını da bildirdi.

Barlas: Hükümetimiz Mazot ve Gübre Desteğini 2023'ün Mart'ına Bırakmadı, 6 Ay Öne Çekiliyor
Editör: Yaz Dostum
16 Eylül 2022 - 12:03 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 12:08

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas, hükümetin 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023'ün Mart'ına bırakmayacağını, 6 ay öne çekeceğini, çiftçimizin tarlaya, kendi arazisine girişinde ihtiyacı olan mazot ve gübre desteğini kullanması için ona verecekleri Ziraat Bankası kartına doğrudan yükleneceğinin müjdesini verdi. Barlas, Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verilen kredinin limitinin de arttırılacağını açıkladı.

“ÇİFTÇİLERİMİZE VE ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Barlas, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“TARIM ve ORMAN BAKANIMIZ Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi;

Mazot ve Gübre desteği 6ay öne çekilecek. Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Ziraat Bankası aracılığa üreticilere verilen kredinin limiti 100.000₺'den 200.000₺'ye çıkarılması sağlanacak. Çiftçi kayıt sistemi 1 Ekim'den itibaren e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Çiftçilerimize ve Üreticilerimize hayırlı olsun.”

Hazal BAŞARAN 






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum