Barlas: İşsizlik Oranının Düşüşü, Ülke Ekonomisinin Çok İyiye Gittiğini Gösteriyor

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminde AK Parti Grubu adına konuşan Grup Bakan Vekili Sami Barlas, muhalefet kanadına seslenerek, “Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüme potasında olduğunu görmek  için istihdam rakamlarına bakmak yeterlidir. İşsizlik oranları 11.3’ten 10.3 e düştü. Şu anda yaklaşık 31 milyon kişi çalışıyor. Buradaki istihdam artışını ve işsizlik oranının düşüşünü görmek bile ülke ekonomisinin çok iyiye gittiğini ifade ediyor” dedi.

Barlas: İşsizlik Oranının Düşüşü, Ülke Ekonomisinin Çok İyiye Gittiğini Gösteriyor
Editör: Yaz Dostum
05 Eylül 2022 - 14:51
Silivri Belediye Meclisi’nin 05/09/2022 Pazartesi tarihine rastlayan Eylül Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem  maddelerinin görüşülmesine başlanmadan önce Grup Başkan Vekillerine söz verildi.

Bu çerçevede konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Sami Barlas, geride bıraktığımız Ağustos ve içinde bulunduğumuz Eylül ayının tarihsel önemli gelişmelerine değinerek bir dizi değerlendirmelerde bulundu. Barlas aynı zamanda muhalefetin Türkiye ekonomisi üzerine eleştirilerine de karşılık verdi.

Sami Barlas, konuşmasında şunları kaydetti:

Sayın Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, çok kıymetli hazirun ve Silivrili hemşerilerim; Eylül ayı meclis toplantımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

17 Ağustos 1999 Depreminde geride yalnızca kocaman bir yıkım ve acı bırakan 17 Ağustos 1999 depremini hiç unutmayacağız. O gecede hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.

26 Ağustos Malazgirt Zaferi, milletimize, Anadolu’nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hakim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl dönümünü kutlarım.

30 Ağustos Zafer Bayramı, ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 100. Yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

İrem kızımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Balıkçılarımıza bol ve bereketli bir sezon diliyoruz.

Terörle mücadele noktasında şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

1-9 Eylül Zabıta Haftası. Kamunun topluma yansıyan yüzü ve kent huzurunun daimi koruyucuları, rahatımız ve güvenliğimiz için 7/24 görev başında olan, Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. Yılı ve Zabıta Haftası Kutlu olsun.

Adaletin tesisi için vatanımızın dört bir tarafında fedakarca görev yapan yargı çalışanlarımızın yeni adli yılını tebrik ediyor, vazifelerinde başarılar diliyorum.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu. İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı’nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir’dir. İzmir’imizin kurtuluşu kutlu olsun!

Kahraman Askerimizin taşıԁığı "GAZA" ruhu oIԁuğu müԁԁetçe, bütünlüğümüze ve milli birIiğimize kast eԁenIerin kirIi emelleri asla gerçekIeşmeуecektir. 19 Eylül Gaziler Gününüz Kutlu Olsun.

 
26 Eylül Türk Dil Bayramı. Türk Dil Bayramı’mız kutlu olsun. Türkçe bu diller arasında dünya üzerinde kullanılan ilk 5 dil arasında yer alıyor. Dünyada yaklaşık 220 milyon kişi Türkçe konuşuyor.

12 Eylül Okulların Açılışı. Öğretmen ve Öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz.

12 Eylül 1980 İhtilali. 12 Eylül’de İşkence gören, hayatını kaybeden tüm gençlerimizi Sağcı, Ülkücü, Solcu demeden, saygı ve rahmetle anıyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması dileğiyle.

Sayın Başkanımız, arkadaşlarımız ekonomi ile alakalı konuştu.

Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüme potasında olduğunu görmek  için istihdam rakamlarına bakmak yeterlidir.

İşsizlik oranları 11.3’ten 10.3 e düştü. Şu anda yaklaşık 31 milyon kişi çalışıyor.
 Buradaki istihdam artışını ve işsizlik oranının düşüşünü görmek bile ülke ekonomisinin çok iyiye gittiğini ifade ediyor.

Arkadaşlarımız ekonomi ile ilgili konuşacaksa lütfen önce verileri güzelce incelesinler ondan sonra konuşsunlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum