Barlas; "İstanbul'da Tarım Alanları Daralmadı Bilakis Genişledi"

İBB Meclisi Haziran Ayı 3. Oturumunda söz alan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas, hükümetin tarım politikaların yönelik satır aralarında gelen eleştirilere kayıtsız kalmadı.

Barlas; "İstanbul'da Tarım Alanları Daralmadı Bilakis Genişledi"
Editör: Yaz Dostum
17 Haziran 2021 - 20:53 - Güncelleme: 17 Haziran 2021 - 20:57

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Sami Barlas, İBB Meclisi Haziran Ayı 3. Oturumunda yaptığı konuşmada hükümetin uyguladığı tarım politikalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Barlas, tarım sektörünün ileriye ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için hükümetin önemli çalışmaları olduğuna değindi.

TÜİK VERİLERİYLE KONUŞTU


Hükümetin tarımın gelişmesine verdiği önemi özetle aktaran Sami Barlas, şunları söyledi:

“İstanbul genelinde tarım alanları daralmadı. 2016 yılında 729 bin 757 dekar iken 2020 yılında 740 bin 641 dekar olmuştur. Bu veriler TÜİK’in verileridir. Bilakis burada tarım alanlarında artış olmuştur. Ayrıca Silivri ve Şile’de sarı alanlarla ilgili çalışma başlatılmıştır. Şile’de 3 bin 300 adet parselde çalışma yapılıyor, buradaki alanların toplamı 250 dönümdür, bunun da 150 dönümü tarım arazisidir. Bunlar da tarıma kazandırılacaktır.”

MUHALİF MECLİS ÜYELERİNE MANİDAR SORU

Öte yandan AK Partili Barlas, bu konuda muhalif olan meclis üyelerine yönelik, “Kırsal Mahalle oylaması TBMM’de geçerken İYİ Parti, CHP ve HDP neden “hayır” oyu kullandı, bunu sormak istiyorum? Arkadaşlarımızın çiftçilere verdikleri değer bu kadar mı, çok merak ediyorum?” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum