Başkan Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde, Silivri Sanat Platformu tarafından düzenlenen "Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Başkan Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi
Editör: Yaz Dostum
16 Nisan 2024 - 19:57
Başkan Balcıoğlu açılış konuşmasında, "Silivri Belediye Başkanı olarak bugün burada, Silivri Sanat Platformu tarafından düzenlenen ve sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne seren 'Ahşabın Hikayesi' sergisinin açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum," dedi. Sanatın toplumu güçlendiren ve farklı yaşam öykülerini ortaya çıkaran bir araç olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, sanatın her kesimden insanı bir araya getirdiğini ve Silivri Sanat Platformu'nun bu misyonla hareket ettiğini belirtti.

Başkan Balcıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü anımsatarak, sanatın toplumsal önemine dikkat çekti ve sanat aracılığıyla daha aydınlık bir toplum yaratma yolunda ilerlenmesi gerektiğini ifade etti.

Sergide eserleri bulunan sanatçılar arasında Konuk Sanatçı Ayhan Tomak ve öğrencileri, Abdullah Mutlu, Arif Aydar, Fahrettin Avcı, Hamdi Alben, Mehmet Bebekoğlu, Mehmet Gürbay, Muhammed Askarov, Ömer Faruk Küçükkaya, Selahattin Candemir, Yusuf Sarıkaya ve Hikmet Bürkük yer aldı. 

Başkan Balcıoğlu, serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm sanatçılara ve Silivri Sanat Platformu'na teşekkürlerini iletti.














YORUMLAR

  • 0 Yorum