Başkan Esen'den 'Adalet' Vurgulu Kadir Gecesi Mesajı

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Adaletin yoksunluğunu en çok hissettiğimiz bu günlerde Kadir Gecesi’nin tüm dünyaya adalet getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Esen'den 'Adalet' Vurgulu Kadir Gecesi Mesajı
Editör: Yaz Dostum
17 Nisan 2023 - 20:01 - Güncelleme: 17 Nisan 2023 - 20:04
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kadir Gecesi’nin insanlara umut ve güven aşıladığının altını çizen Başkan Esen, Kadir Gecesi’nin İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

“KADİR GECESİ VİCDANLARDAKİ MERHAMETİ ÇOĞALTSIN”

Başkan Esen, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Değerli Silivrililer,

Kötülüklerden arınma fırsatı veren “Kadir Gecesi”, Müslümanların kendileriyle yüzleşmeleri için de bir vesiledir. Her bir Müslüman, İslam’ın “güzel ahlak” demek olduğunu hatırlayarak, dinin kendi hayatındaki “olumlu yansımasını” göstermeye çabalamalıdır. Bunun anlamı; her alanda “iyilikten, doğruluktan, adaletten ve haktan” taraf olmak, herkesi de “güzel ahlakı yaşamlarında göstermeye” çağırmaktır. Güncel konular üzerinden ele alınırsa iftira atarak, kul hakkı yiyerek, çalarak, yalan söyleyerek ve  başkalarına kötü söz söyleyerek “güzel ahlak sahibi” olunamaz. O halde her bir inanç sahibi için en doğru olan şey: Güzel ahlakı hayatının her anına aktarmaktır. Hele hele kitlelere örnek olma zorunluluğu olan siyasiler söz konusu olduğunda hayatın ve siyasetin her anı “en doğruyu” göstermek için bir fırsat olarak görülmelidir. Böylece herkes bir diğerinden feyz alabilir ve herkes kendi özeleştirisini yapmak için de fırsat bulur.

“HER ANLAMDA KURTULUŞA İHTİYAÇ DUYAN COĞRAFYAMIZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kıymetli Silivrililer,

Umuyorum ki, İslam Dünyasında “bin aydan daha hayırlı” olarak anılan ve özünde bir büyük arayışı da gerektiren Kadir Gecesi, her anlamda “kurtuluşa ihtiyaç duyan” coğrafyamız ve Müslümanlar için hayırlara vesile olur ve tüm insanlığın daha adil, daha özgür ve çok daha dayanışmacı bir geleceğe olan talebine olumlu katkılar sunar.

“MİLLETİMİZİN HUZURU İÇİN ELLERİMİZİ SEMAYA AÇTIK”

Değerli Silivrililer,

Ülkemiz çok önemli bir tarihe doğru ilerliyor. Bu mübarek günde Yüce Allah’a ülkemizin içinde bulunduğu durumdan bizleri kurtarması için dualar ediyoruz. En faziletli ve kutsal gecelerden biri olan Mübarek Kadir Gecesi’nde milletimizin daha huzurlu bir ortamda, daha iyi şartlarda yaşaması için ellerimizi semaya açtık. 

“TÜM DÜNYAYA ADALET GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Bu vesileyle adaletin yoksunluğunu en çok hissettiğimiz bu günlerde, Kadir Gecesi’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya adalet getirmesini diliyor, insanlığa neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için Yüce Allah’tan bizlere güç vermesini diliyorum.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum