Başkan Yılmaz'dan CHP Grubu'na: "3 Yıl Sonra Görüşürüz!"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Temmuz ayı meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait Çanta-Mimarsinan Mahallesi, 130 ada, 22 Parsel sayılı taşınmazın, vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasına ilişkin gündem maddesinin görüşülmesi esnasında cereyan eden tartışmada CHP Belediye Meclis Grubu’na geçmiş dönem borçları üzerinden yüklendi. “Ekonomik tablolara girmeyin, girerseniz çıkamazsınız” uyarısında bulunan Yılmaz, “Ben karınca gibi çalışmaya devam edeceğim. 3 yıl sonra görüşürüz. Siz saz çalmaya, eğlence yapmaya devam edin…” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz'dan CHP Grubu'na: "3 Yıl Sonra Görüşürüz!"
Editör: Yaz Dostum
07 Temmuz 2021 - 22:19 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 - 22:35

Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülen mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait Çanta-Mimarsinan Mahallesi, 130 ada, 22 Parsel sayılı taşınmazın, vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasına ilişkin gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Tartışma şöyle gelişti:

Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülen mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait Çanta-Mimarsinan Mahallesi, 130 ada, 22 Parsel sayılı taşınmazın, vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasına ilişkin gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

MELİH YILDIZ: “MADEM BELEDİYEMİZİN PARASI VAR, NEDEN ARAZİ DEVRİ YAPMA İHTİYACI HİSSEDİYORSUNUZ?”

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, bu gündem maddesine ilişkin söz alarak Başkan Volkan Yılmaz’a şu soruyu yöneltti: “Maliye Bakanlığına olan borçlarla alakalı daha önce de bir arazi devri yapmıştık. Siz her fırsatta defalarca belediyemizin mali yapısını düzelttiğinizi, paramızın olduğunuzu söylüyorsunuz. Madem paramız varsa Maliye Bakanlığına olan borçlarımızı nakden niye ödemiyoruz da arazi devri yapma ihtiyacı hissediyorsunuz?”


VOLKAN YILMAZ: "KALE MAHALLESİ’NE DÖŞENEN TAŞLAR NEDENİYLE BÜTÇEMDEN KESİNTİ YAPILIYOR"

Başkan Volkan Yılmaz, CHP’li Melih Yıldız ve beraberinde muhalefet kanadının bu konudaki söylemleri üzerine şöyle karşılık verdi: “İller Bankası payımız diyelim ki 8 milyon TL. Daha önceki yönetimin yaptığı yapılandırma kesintileri var. Fatih Mahallesi kale bölgesindeki döşenen taşların tamamı İller Bankası kredisiyle yapıldı ve benim bütçemden kesintiler yapılıyor. Her ay 3, 3,5 bazı ay 4 milyon eksik kalıyor gelen paradan.

“GELEN PARA BELEDİYENİN MAAŞLARINI DAHİ KARŞILAMIYOR”

Yatırım kısmını hiç tartışmıyorum. Bakın bir para geliyor İller Bankası’ndan, belediyenin maaşlarına dahi yetmiyor.



“EKONOMİK TABLOLARA GİRMEYİN”

Bu konuya girerseniz çıkamazsınız. Ben girmeyi isterim. Burada şov yapmayı da isterim ama yoruluyorum bazen ya… Onun için bu ekonomik tablolara girmeyin… Şunu da söyleyeyim; önümüzdeki aydan itibaren yaptığımız yapılandırmalar ve bu mahsuplar sayesinde tahmin ediyorum İller Bankası’ndan kesinti payı yapılmaksızın paylarımızı alabileceğiz. Bu da önemli bir katkı.

“3 YIL SONRA GÖRÜŞÜRÜZ”

Neyse bu konuları siz kafanıza takmayın, hepsini halledeceğiz. Bu millet karınca ile ağustos böceğini ayırt edebilecek ferasete sahip. Onun için ben karınca gibi çalışmaya devam edeceğim. 3 yıl sonra görüşürüz. Siz saz çalmaya, eğlence yapmaya devam edin…”

İlgili gündem maddesi tartışmalara karşın Plan Bütçe Komisyonuna “oy birliği” ile havale edildi.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum