Başkan Yılmaz'dan kutlama ve taziye mesajları

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kasım Ayı Meclis toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumda önemli gün ve haftaları hatırlattı. Hemşehrilerinin özel günlerini kutlayan Başkan Yılmaz, aynı zaman Kasım ayı içerisinde vefat eden kişilere de taziye dileklerini iletti.

Başkan Yılmaz'dan kutlama ve taziye mesajları
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2020 - 20:55 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 22:24
Yılmaz, şunları kaydetti:

“TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA HEDEFLERİNE DOĞRU YÜRÜYOR”

Gündeme geçmeden önce birkaç konuya temas etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman Türk ordusu tarafından geçtiğimiz bir önceki asırda en zor en meşakkatli en imkansız en imanlı en cesaretli milli mücadelesi ‘dünyanın en güçlüsü’ diye ifade edilen emperyalist işgalci kuvvetlerine karşı verilmiştir. 1919'da Samsun'da başlayan bu mücadele 1923 Ankara’sında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağı hür ve bağımsız yaşayacağı şeklinde nihayetlenmiştir. 100’üncü yıla doğru ilerlerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetlerin üzerine çıkma düşüncesi, bizlerinde Cumhuriyetin 100'üncü yılında 2023'te lider ülke Türkiye ülküsü ile Türkiye emin adımlarla hedeflerine doğru yürüyor. Ben bir kez daha Atatürk’ü ve kurucu kahramanları rahmet, şükran ve hasretle yad edip anmak istiyorum.

YILMAZ, İZMİR DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERİ RAHMETLE ANDI

Esasında bugün Kasım gündeminde daha mutlu daha güzel konularla bir arada olmayı isterdik ama yine malumunuz üzücü haberler aldık. İhmallerimizden dolayı yaşanan felaketlerle bugün millet olarak yine yastayız! Gündemimizde 12 Kasım'da yaklaşık bine yakın vatandaşımızı kaybettiğimiz 5 bin yaralısı olan Düzce depremini anmayı hedeflerken bugün İzmir'de yaşanan depremle sarsıldık. 80'e yakın can kaybımız var. Bine yakında yaralımız var. Ben rahmetli olan vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.   

“KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANLARINI RAHMETLE ANIYORUM”

Türkiye'nin misak-ı Milli Sınırları içerisindeki verdiği mücadeleden Silivri’nin de 1 Kasım 1922'de bağımsızlığını düşman işgalinden kurtulduğu gün onun için ben 1 Kasım'ı kutluyorum. Kuvayi Milliye kahramanlarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, minnetle anıyorum.

YILMAZ, TÜRK HARF İNKILABI HAFTASINI KUTLADI

1-7 Kasım esasında Türk Harf İnkılabı Haftası çok önemli Türk dilinin gücü Türkiye dilinin güçlü şekilde kullanılması “Bizim ahenktar, zengin lisanımız yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir“ ifadesi Mustafa Kemal'in çok önemli yine tüm servetini Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu'na bağışlaması da esasında bunun ne önemli olduğunu hatırlatıyor bizlere.

ULU ÖNDER KALBİMİZDE

10 Kasım yine Cumhuriyetimizin kurucusu başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü bir kez daha kendisine hem eserleri için hem de bizlere kattıkları için rahmet ve şükranlarımızı ifade edelim.

YILMAZ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN KURULU YILDÖNÜMÜNÜ UNUTMADI

15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu 37. Yıldönümü.. Ben kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve tüm Kıbrıs Şehitlerini yine rahmetle ve minnetle anıyorum. Yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan seçimler sonucu yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar beyefendiye de görevlerinde başarılar diliyorum.

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ TEBRİK EDERİM”

24 Kasım Öğretmenler Günü her kesin hayatında unutamadığı insanlar vardır. Öğretmenlerde unutamadıkları insanlar arasındadır. Kime sorarsanız sorun ilkokul öğretmeninin adını bilir unutmaz.  Onun için ben tüm öğretmenlerimizi baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal'in şahsında da hepsinin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Ve Silivri'de eğitimle ilgili eğitim projeleri ile ilgili eğitim camiamız ne derse onların emrinde bir Belediye Başkanı olduğumu da ifade etmek istiyorum.

YILMAZ, OSMAN DURMUŞ VE MESUT YILMAZ’A ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

Değerli arkadaşlar, bu ay içerisinde bizi üzen vefat haberlerimiz de var. Kendisini tanımaktan büyük bahtiyarlık duyduğum, 57. hükümet döneminde Sağlık Bakanlığımızı yapan bir bilim adamı iyi bir siyasetçi, dürüst bir insan. Kişilikli bir devlet adamı olan Sayın Osman Durmuşu kaybettik. Kendisine rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yine eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik kendisine rahmet kederli ailesine de başsağlığı diliyorum.

SÜLEYMANOĞLU, ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE HATIRLANDI

Geçen yıl da burada almıştık, Bulgaristan Türklüğü için Bulgaristan'da Türklere uygulanan zalim politikalara karşı esasında önemli başkaldırışlarından birini yapan benim daha çok kıymetli dostum tanımaktan her zaman mutlu olduğum. Türkiye'yi de uluslararası Arena'da çok ciddi olarak temsil etmiş Olimpiyat Şampiyonuz Naim Süleymanoğlu da ölümünün 3. Yıldönümünde Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.

Haber : Batuhan Güçlü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum