Başkan Yılmaz'dan meclis üyelerine sitem!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısı 2. Birleşiminde Silivri Belediyesi tarafından hazırlatılan ve Yazar Av. Hulusi Üstün tarafından yazılan “Geçmişten Günümüze Silivri” kitabı için düzenlenen tanıtım ve söyleşi programına katılmayan meclis üyelerine sitemini dile getirdi.

Başkan Yılmaz'dan meclis üyelerine sitem!
Editör: Yaz Dostum
09 Ekim 2020 - 19:28 - Güncelleme: 09 Ekim 2020 - 19:33
Silivri Belediyesi tarafından hazırlatılan ve yayınlanan, Yazar Av. Hulusi Üstün tarafından kaleme alınan “Geçmişten Günümüze Silivri” kitabı, geçtiğimiz gün Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda düzenlenen “Silivri’yi anlamak ve yaşamak” konulu söyleşi ile tanıtılmıştı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısı 2. Birleşiminde kitap lansmanına katılmayan meclis üyeleri ile ilgili sitemini ifade etti. “Bu toplantıyı pandemi nedeniyle dar kapsamlı tuttuk ama yine de o gün meclis üyelerimizin Silivri’mizin tanıtımıyla ilgili bu değerli çalışmanın lansmanına daha geniş bir katılımla olmasını arzu ederdim” diyen Başkan Yılmaz, “Silivri’nin tarihi bir Belediye Başkanına veya Kaymakama bırakılmayacak kadar büyük bir tarih; bu hepimizin tarihi ve bu tarihi sorumluluk da Silivri’ye ve Silivri’nin tarihine hep beraber sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.
 
“PANDEMİ NEDENİYLE DAR KAPSAMLI TUTTUK AMA MECLİS ÜYELERİMİZİ LANSMAN DA GÖRMEK İSTERDİM”

Başkan Yılmaz, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Silivri’nin anlanması ve tanınması için çaba sarf ediyoruz. “Geçmişten Günümüze Silivri” kitabını ilçemize armağan ettik. Bizim Silivri’yi tanıtabilmemiz için Silivri’yi tanımamız adına çok kıymetli kültür ve edebiyat adamı Hulusi Üstün ile 1 yılı aşkındır yaptığımız istişareler ve çalışmalar neticesinde yazılan “Geçmişten Günümüze Silivri” adlı eserin lansmanını geçen gün Silivri’de yaptık. Ben çok titiz ve özverili bir çalışma neticesinde Silivri’nin hem tanıtılmasına hem de bir sonraki nesillere doğru aktarılmasında verdiği emek için Hulusi Üstün hocamıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu toplantıyı pandemi nedeniyle dar kapsamlı tuttuk ama yine de o gün meclis üyelerimizin Silivri’mizin tanıtımıyla ilgili bu değerli çalışmanın lansmanına daha geniş bir katılımla olmasını arzu ederdim.

“SİLİVRİ’YE VE SİLİVRİ’NİN TARİHİNE BERABER SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Buradan size de bu sitemimi ifade edeyim çünkü Silivri’nin tarihi bir Belediye Başkanına veya Kaymakama bırakılmayacak kadar büyük bir tarih; bu hepimizin tarihi ve bu tarihi sorumluluk da Silivri’ye ve Silivri’nin tarihine hep beraber sahip çıkmalıyız. Biz önümüzdeki görev süremiz boyunca da Silivri’nin tarihine, tarihi eserlerine, gün yüzüne çıkarılamamış tarihine de emek harcayarak, ısrarla bu toprakların 7 bin yıllık tarihi geçmişine vurgu yaparak, Silivri’nin tarihine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”
 
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum