Başkan Yılmaz Mezarlık Şikayelerini İBB Meclisine Taşıdı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB görev yetkisinde olan mezarlıklarla ilgili artan şikâyetleri, MHP Grubu adına verdiği soru önergesiyle İBB Kasım Ayı Meclisi’ne taşıdı.

Başkan Yılmaz Mezarlık Şikayelerini İBB Meclisine Taşıdı
Editör: Yaz Dostum
08 Kasım 2021 - 19:21 - Güncelleme: 08 Kasım 2021 - 23:25
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) MHP Grup Başkanvekili ve Silviri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Yenikapı’da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2021 yılı Kasım ayı toplantısının 1. Birleşiminde, MHP Grubu adına verdiği soru önergesi ile mezarlıklarla ilgili şikâyetleri meclis gündemine taşıdı. Mezarlıkların bakımsız durumda olması nedeniyle vatandaşlardan yoğun şikâyet olduğunu ve bununla ilgili ne tür bir çalışma yapıldığını soran Başkan Yılmaz, mezarlıkların kapasitelerinin yetmemesinden dolayı yeni mezarlık yeri açılıp açılmadığını da soru önergesine ekledi.

MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz ve grup üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz, Ahmet Uzun, Doğan Gürsoy’un imzalarını taşıyan soru önergesi şu şekilde;

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

MECLİS BAŞKANLIĞINA

Sayan Başkan,

Aracılığınız ile aşağıdaki sorularımızın İBB yönetimince cevaplandırılmasını arz ve talep ederiz.  08.11.2021

İstanbul ili sınırları içerisinde Cenaze ve defin hizmetleri İBB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Mezarlıkların düzenlenmesi, bakımı ve temizliğinin yaptırması da bu birimin sorumluluğundadır. Var olan mezarlıkların kapasitelerinin yetmediğinden hareketle yeni mezarlık yerlerinin açılacağı bununla ilgili de kamulaştırmaların yapılacağı söylenmişti. Bugüne kadar yeni mezarlık yerleri açılmış mıdır? Açıldı ise buralar nerelerdir? Açılmamış ise ne zaman açılacaktır?

Özellikle eski köy ve belde mezarlıkları iken İBB'ye devredilmiş olan mezarlıkların temizliği ve bakımı gibi konularla ilgili olarak son zamanlarda artan şikâyetler söz konusudur. Mezarlıklara gerekli ihtimamın gösterilmesi için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünmektesiniz?

Gereğini saygılarımızla arz ederiz.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

MHP GRUP ÜYELERİ

Volkan YILMAZ       Şenoğlu TÜRKYILMAZ       Ahmet UZUN   Doğan GÜRSOY

YORUMLAR

  • 0 Yorum