Başkan Akgün: Büyükçekmece'nin marka değerini arttırıcı hizmetlerimiz sürecek

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni dönemde hayata geçirilecek benzersiz projelerini ve hayallerini anlattı

Başkan Akgün: Büyükçekmece'nin marka değerini arttırıcı hizmetlerimiz sürecek
Editör: Yaz Dostum
05 Mart 2024 - 20:42 - Güncelleme: 05 Mart 2024 - 20:48
6 kez üst üste belediye başkanı seçilerek kırılması güç bir rekoru elinde bulunduran Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Akgün, geçmişte benzersiz projelere imza atarak çağdaş ve yaşanabilir bir Büyükçekmece yarattıklarını yeni dönemde de bugüne kadar yapılanların yerine yenilerini koymak için yola çıktıklarını söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün projelerini ve yeni dönem meclis üyelerini tanıttığı lansman toplantısına katılım çok yoğun oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi’nin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda coşku dolu saatler yaşandı.

“Hem Cumhuriyet’e hem de Büyükçekmece’ye sahip çıkıyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Büyükçekmece ilçesinin her açıdan örnek gösterilen bir ilçe olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Büyükçekmece’ye her geldiğimde hep şunu hissederim; başka bir ilçe var mıdır ki yoldan geçerken çatıların kiremitlerini görebilesiniz. Başka bir ilçe var mıdır ki sokaklarından gezerken başınızı kaldırdığınızda yüksek apartmanlar olmasın, geniş sokaklarda mavi gökyüzünü görebilesiniz. İşte Büyükçekmece böyle bir ilçe. Büyükçekmece böyle bir kent. Yoldan geçerken çatıların kiremitlerini görürsünüz vahşi kentleşme yoktur. Sokaklarında gezerken başınızı kaldırdığınızda mavi gökyüzünü görürsünüz ve huzur bulursunuz. O yüzden sloganınız çok anlamlı. Gerçekten burası mutlu insanların kenti. Geçekten burası mutlu insanların şehri, mutluluk şehri. Ve onu yaratanlara o şehri büyütenlere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum Dr. Hasan Akgün ve ekibine. Evet. Büyükçekmece’ye Hasan Akgün sahip çıkıyor. Büyükçekmece sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip çıkıyor. Ama aynı Hasan Akgün, sadece Büyükçekmece değil bir anlayışa da sahip çıkıyor. O Hasan Akgün Cumhuriyet’i kuranlara, bu ülkeyi kurtaranlara ait bütün değerlere Büyükçekmece’de sahip çıkıyor. Ve onları temsi ediyor burada. O yüzden Hasan Akgün’ün Büyükçekmece’yi kazanması Büyükçekmeceliler açısından önemli ama Cumhuriyet açısından da bir o kadar önemli. O yüzden bir kez daha Hasan Akgün, bir daha Hasan Akgün. Hem Cumhuriyete sahip çıktığı için hem de Büyükçekmece’ye gibi bir kenti büyütüp yaşattığı için bir kez daha kazanmak istiyoruz.”

“Büyükçekmece’yi benzersiz yapan önemli etkenler var”

Yeni dönem için hayata geçirilecek projelerini bir sunum eşliğinde anlatan Başkan Akgün, 31 Mart seçimlerinde tüm adaylara başarılar dileyerek şunları söyledi: “Büyükçekmece’yi diğer şehirlerden benzersiz yapan önemli etkenler vardır. Kişi başına düşen yeşil alanın 124 metrekarenin üzerinde olması, eğitim, kültür ve sanatın çok üst düzeyde olması bizim için çok önem arz ediyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonra daha da güçlendirerek yollarını arayacağımızı ifade ettik. Ortaya koymuş olduğumuz projeler daha yeşil Büyükçekmece, daha güçlü eğitim, kültür, sanat ve istihdam yaratıcı şehri kalitesini yükseltici, şehrin marka değerini arttırıcı hizmetlerimizi tamamlamak. TÜYAP Fuar Merkezi Avrupa’nın en büyük fuar ve kongre merkezlerinden bir tanesidir. Avrupa’nın en büyük film platosu Mayıs ayında “motor” diyecek ve ilk çekimlere başlayacak. Avrupa’nın Dünya’nın önemli bir film endüstrisi merkezi de burada Dünya’ya hizmet verecek. Avrupa’nın en güzel ve Türkiye’nin en güzel, en estetik yat limanı ve marinası Büyükçekmece’de yapıldı devam ediyor. Bunların hepsi şehrin marka değerini yükselten ve bu şehre en az 50 bin istihdam sağlayan önemli yatırımlardı. İste bunları daha da güçlendirerek devam etmek, bunların yerine yenilerini koymak için yola çıktık. Kültür, sanat, eğitim, yeşil olmazsa olmazımızdır. Bugün halkımıza bunu anlattık. Allah yolumuzu açık etsin.”

“Hepsine inancım tamdır”

Başkan Akgün’ün proje sunumunun ardından 2024 – 2029 dönemi Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri tek tek sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı. Meclis üyelerine başarı dileklerinde bulunan Başkan Akgün, “Çok kıymetli Büyükçekmece Ailem, sevgili yol arkadaşlarım. Biraz önce ilk karede görmüş olduğunuz arkadaşlarımızla bugün hala mevcut görev başında olan arkadaşlarımızla yolumuza devam etmek istiyoruz. Allah’ın yardımıyla sizlerin desteğiyle bu ekip İstanbul’umuza, Büyükçekmece’mize çok güzel hizmetler yapacaktır. Hepsine inancım tamdır.” İfadesini kullandı.

“İstanbul’u da Büyükçekmece’yi kazanacağız”

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, kalan bir aylık süreçte daha çok çalışacaklarını belirterek, partisinin hem İstanbul’da hem de Büyükçekmece’de bir kez daha seçimleri kazanacağını, bundan dolayı da en ufak bir şüpheleri bulunmadığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum