Bek: "Kümes hayvanları Silivri Belediyesi'nin ihmali yüzünden telef oldu"

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek, Silivri Belediyesi’nin Çayırdere Mahallesi’nde kaçak yapıların yıkım işleminde yaptığı kusurlu çalışmanın kümes hayvanlarının acı bir şekilde ölümüne sebep olduğunu ileri sürdü. “Çayırdere’de 11.11.2021 tarihinde 15 tane yapı yıkıldı. Bu yapıların yıkılması sırasında kümesler de yıkıldı. O arada tel örgüleri ve çitleri de yıktılar. Bu sıkıntıdan dolayı 2 gün sonra kümes hayvanları yabani hayvanlar tarafından telef edildi” diyen Bek, “Biz bunu tweetle gündeme taşıdıktan sonra belediye 16’sında Çayırdere’de bir ev daha yıktı. Yıktığı evde kümes hayvanları da vardı. Kümeslere ve çitlere dokunmadı. Şimdi burada şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor; belediye bir hafta içinde iki tane uygulama yaptı. Bir tanesinde kümes hayvanlarının barındığı alanları ve çitleri yıktı. Bizim tweetimizden sonra belediye geri adım attı. 4-5 gün sonra yaptığı yıkımda kümes hayvanlarının barındığı alanları ve çitleri yıkmadı. Bu bizim haklılığımızı gösteriyor, belediyenin de doğru yola geldiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Bek: "Kümes hayvanları Silivri Belediyesi'nin ihmali yüzünden telef oldu"
Editör: Yaz Dostum
27 Kasım 2021 - 14:00 - Güncelleme: 28 Kasım 2021 - 00:34
Refik Bek, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“KÜMES HAYVANLARININ BARINAĞI, TEL ÖRGÜLERİ VE ÇİTLERİ YIKTILAR”

“Çayırdere’de 11.11.2021 tarihinde yapılan bir yıkım oldu. 15 tane yapı yıkıldı. Bu yapıların yıkılması sırasında kümes hayvanlarının barındığı kümesler de yıkıldı. O arada tel örgüleri ve çitleri de yıktılar maalesef. Bu sıkıntıdan dolayı 2 gün sonra kümes hayvanları yabani hayvanlar tarafından telef edildi. Bizde bununla ilgili bir tweet attık. Bende bunu paylaştım. Bu gündem oldu.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ SAVUNMA NİYETİNE MASAL ANLATTI”

Özellikle Silivri Belediyesi kendi ile ilgili bir savunma yaptı. Uzun birkaç sayfalık bir şeyler anlattı. Tabi anlattıkları bize göre masal! Sonra da arkadaşlarımız belediyenin yaptığı açıklamaya göre bununla ilgili yorumlar yaptılar.

“BİZİM TWEETİMİZİN ETKİSİYLE ÇAYIRDERE’DE BİRKAÇ GÜN SONRA YAPTIKLARI YIKIMDA, KÜMESLERE VE ÇİTLERE DOKUNMADILAR”

Yıkılan 15 tane evin içinde benim eşime ait bir ev de vardı. Arkadaşlar, “eşinin evi yıkıldı, bu yüzden belediyeye çamur atıyor” tarzında düşüncelerle olayı bağladılar. Biz bu tweeti attıktan sonra belediye 16’sında Çayırdere’de bir ev daha yıktı. Yıktığı evde kümes hayvanları da vardı. Kümeslere ve çitlere dokunmadı. Biz de bunun üzerine yeniden bir paylaşım yaptık. Belediyenin ikinci yaptığı işin doğru olduğunu ifade ederek bu yüzden belediyeye teşekkür ettik.

“HAKLILIĞIMIZI KENDİLERİ GÖSTERDİ”

Şimdi burada şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor; belediye bir hafta içinde iki tane uygulama yaptı. Bir tanesinde kümes hayvanlarının barındığı alanları yıktı, çitleri yıktı. Bizim tweetimizden sonra bu kadar sansasyondan sonra belediye geri adım attı, 4-5 gün sonra yaptığı yıkımda kümes hayvanlarının barındığı alanları ve çitleri yıkmadı. Bu bizim haklılığımızı gösteriyor, belediyenin de doğru yola geldiğini gösteriyor. Ben yine burada belediyemize yanlıştan döndüğü için teşekkür ediyorum, bu doğrultuda devam etmesini vatandaşlar adına talep ediyorum.

“HAYVANLARIN ŞİŞLENMESİ, BIÇAKLANMASI, ZEHİRLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Bu konuyla ilgili şöyle bir suçlamada bulundular; hayvanları biz şişlemişiz, bıçaklamışız, zehirlemişiz. Ondan sonra böyle bir gündem oluşturmuşuz. Arkadaşlar benim paylaşmadığım fotoğraflar da var burada. Bu hayvanların neresi şişlenmiş? Çok kötü görüntüler var bunlarla ilgili. Sabah kümesi açtığında Mütalip bey birkaç hayvanı can çekişirken görüyor. Can çekişirken gördüğü için 4 tanesini kesiyor. Belediye bu konuyla ilgili bize suç duyurusunda bulunmuş, biz bunu ifademiz de söyledik. Burada hayvanların bıçaklanması, şişlenmesi, zehirlenmesi gibi bir olay yok.

“BOŞ KALEYE GOL ATMAYA ÇALIŞTILAR AMA BAŞARAMADILAR”

Ne hayvanlara gidip baktılar, ne bizden bilgi aldılar ne de bu hayvanların sahibini aradılar… Kafasına göre yazdılar. Boş kaleye gol atmaya çalıştılar ama bir hafta sonra belediye yaptığı yıkımda bizi haklı çıkaran bir uygulama yaparak onlara da bir cevap vermiş oldu bana göre.”

Haber : Hazal BAŞARAN

Söz konusu tweet ise şöyle;




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum