"Biz gücümüzü Silivri halkından alıyoruz, Silivri halkına veriyoruz"

2015 yılından bu yana Silivri’de site, apartman, rezidans, büyük iş yerleri vb. tesislerde profesyonel yönetim firması olarak hizmet veren Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri’nin sahibi Orhan Dikici, yaptıkları işi ve çalışma prensiplerini anlattı. “Kat Mülkiyeti Kanunu başta olmak üzere ilgili diğer kanun ve yönetmelikler esas alınarak oluşturulan sistemimizle Profesyonel Yönetim, Hukuki Yönetim, Bütçeleme, Güvenlik, Teknik Bakım, Danışmanlık, Temizlik, Bahçe Peyzaj ve Bakım, Sosyal Hizmetler, Uzman Personel konularında kurumsal çözümler üreterek yaşam alanlarına huzur, konfor ve güven kazandırıyoruz” diyen Dikici, “Firmamız Silivri sınırları dışında hiçbir yerde hizmet vermemekte olup, tüm enerjisini ve gücünü Silivri halkına vermek için çalışmakta ve gücünü de Silivri halkından almaktadır” şeklinde konuştu.

"Biz gücümüzü Silivri halkından alıyoruz, Silivri halkına veriyoruz"
Editör: Yaz Dostum
29 Kasım 2021 - 10:38 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 21:10
Yıllar içinde edindiği deneyim, sahip olduğu uzman kadro, araç ve ekipman donanımı ve yürüttüğü projeler ile sektörde kalıcı bir yer edinen Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri’nin sahibi Orhan Dikici ile gerçekleştirdiğimiz röportajda verdikleri hizmetleri sorduk. Genel yönetim, temizlik, teknik servis, özel güvenlik, bahçe bakımı, personel destek, danışmanlık, tamir ve onarım, idari, mali ve hukuki hizmetler gibi temel başlıklar altında topluca yaşanan mekanlarda ihtiyaç duyulabilecek bütün hizmetleri verdiklerini ifade eden Orhan Dikici, “Hedefimiz sakinleri, kat maliklerini mutlu tutmak, onların huzurlu, güvenli, sağlıklı bir ortamda güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak” dedi.

Sloganı “Prestijli Projeler Profesyonellerce Yönetilir” olan Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri; ayrıca bütçe planını hazırlama, aidat bedelleri belirleme, takip ve tahsil etme, site personelinin tüm yasal işlemlerinin yapılması ile ücretlerinin ödenmesi, ortak alan genel gider ödemelerinin zamanında yapılması, gelir ve giderlerin muhasebeleştirilmesi noktasında da profesyonel bir yaklaşımla destek sunuyor. Bu minvalde Orhan Dikici, %100 şeffaflık ilkesi gereğince YONETİMCELL alt yapısını kullanarak hizmet verdiklerinin altını çiziyor.

Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri; yardımcı hizmetli personel, özel şoför, özel koruma, konut ve iş yerlerinize özel güvenlik, faturaların ve tüm ödemelerin takibi, tüm organizasyonların planlanması ve organize edilmesinden kuaför randevularının alınması, çocukların okula götürülüp okuldan alınmasına kadar vatandaşların kafasını meşgul eden ve en önemlisi zamanını alan işlerde de çözümün kurumsal adresi oluyor.



Gelin şimdi Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri’ni Orhan Dikici’den dinleyelim;

“SİTE, APARTMAN, REZİDANS VE BÜYÜK İŞYERLERİNİN YÖNETİMLERİNİ YAPIYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri olarak sunduğunuz hizmetleri anlatır mısınız? 

Orhan DİKİCİ: Site, apartman, rezidans ve büyük işyerlerinin yönetimlerini yapıyoruz. Yönetim dediğimiz ne? Bunların finans işlemleri, temizlikleri, bakımları, tamirleri, aidatların toplanması, aidat toplanamadığı zaman hukuki işlemlerin başlatılması, müteahhit tarafından iskan ruhsatının alınmaması durumunda yine gerekli başvuruların yapılması ve site sakinlerinin bilgilendirilmesi, yapıları yönetim planına uygun olarak yönetmek ve daha birçok işlemi takip ediyor, tüm bu iş ve işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesini sağlıyoruz.

“BİNAYA VEYA İŞLETMEYE ÖZGÜ YÖNETİM HİZMETLERİ PLANLAYIP, YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜMÜZ İLE EN İYİ ŞEKİLDE ÇÖZÜM SAĞLARIZ”

Kat Mülkiyeti Kanunu başta olmak üzere ilgili diğer kanun ve yönetmelikler esas alınarak oluşturulan sistemimizle Profesyonel Yönetim, Hukuki Yönetim, Bütçeleme, Güvenlik, Teknik Bakım, Danışmanlık, Temizlik, Havuz Temizliği, Bahçe Peyzaj ve Bakım, Sosyal Hizmetler, Uzman Personel konularında kurumsal çözümler üreterek yaşam alanlarına huzur, konfor ve güven kazandırıyoruz.

“30’A YAKIN PROJE ÜSTLENDİK”

Hazal BAŞARAN: Halihazırda çözüm ortağı olduğunuz ne kadar paydaşınız var?
Orhan DİKİCİ: Şu anda Silivri’de 30’a yakın projeye hizmet veriyoruz. Bunların büyük bir kısmını yönetimi ile beraber yapıyoruz. Ladin Evleri 1, Ladin Evleri 2, Koru Görkem Evleri’nde de sadece temizlik hizmeti veriyoruz.



“TEMİZLİK PERSONELLERİNİN TÜM YASAL İŞLEMLERİNİ YAPIYOR, HAKEDİŞLERİNİ ÖDÜYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Site veya apartmanlarda istihdam edilen personellerle ilgili olarak kurumsal yaklaşımınız nedir?

Orhan DİKİCİ: Yani siz bir sitede veya apartmanda oturuyorsunuz. “Personel yükü bize fazla geliyor” diyorsunuz. Asgari ücretten hesaplayalım; SGK, kıdem tazminatı, AGİ ve ihbar kalemlerini eklerseniz bir personelin maliyeti çok rahat bir şekilde 5 Bin TL’yi buluyor. Bizim halihazırda personel hizmetimiz var. Bizde insanlara, “her gün gelelim çöplerinizi toplayalım, haftada iki gün bloklarınızın temizliğini yapalım, bu 5 bin TL’yi bize verin, 3 personel birden temizliğe girsin, hizmet kalitesi artsın hem de siteye veya apartmana bununla ilgili bir bütçe yükü binmesin” diyoruz. Şu anda bünyemizde temizlik hizmeti yapan 13 personelimiz var.

“KAT MALİKLERİNE TEK TIKLA BİNA İLE ALAKALI BÜTÜN GELİR-GİDER RAPORLARINI AÇIKÇA SUNUYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Mali işler noktasında nasıl bir hizmet veriyorsunuz, biraz açar mısınız?

Orhan DİKİCİ: YONETİMCELL dediğimiz bir bilgisayar programı var. Kullanımı çok kolay ve pratik olan Site/Apartman yönetim programı bu. Bütün site sakinlerine bir şifre gönderiyoruz. Cep telefonlarına bir uygulama yüklüyorlar. Bu uygulama ile bizler bir kuruş dahi harcama yapsak o harcamanın nereye gittiğini görebiliyorlar. Veya kendi borçlarını görebiliyorlar. Diğer site-apartman sakinlerinin ne kadar borcu olduğunu takip edebiliyorlar. Yönetimin doğal gaz, elektrik, su gider kalemlerinde hesap hareketlerini görebiliyorlar. Yani bütçeyle ilgili her şeyi cep telefonlarından anında takip edebiliyorlar.

“YÖNETİM HİZMETLERİMİZİN EN ÖNEMLİ SAC AYAĞI, BÜTÇE YÖNETİMİDİR”

Site deyip geçmemek lazım. Site dediğimiz bir şirket aslında. Geliri var, gideri var. Bir bütçe oluşturuyoruz. Buna göre bir aidat bedeli çıkarıyoruz. Asansör ve kazan tesisatlarının tamir ve bakım masrafları oluyor ayrıca bunların kanuni bir sorumluluğu da var. Periyodik bakımlarını yaptırdığımız gibi güvenli asansör olduğuna yönelik yeşil etiket alınması noktasında senede bir gerçekleştirilen muayeneye de büyük önem gösteriyoruz. Bunların hepsi bir maliyet. Bu da site ve apartman sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırmak için işin en başında doğru bir bütçe yapmak ve aidat belirlemekle orantılı oluyor.



“BİZ GÜCÜMÜZÜ SİLİVRİ HALKINDAN ALIYORUZ, SİLİVRİ HALKINA VERİYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Hangi bölgelerde hizmet veriyorsunuz?

Orhan DİKİCİ: Firmamız Silivri sınırları dışında hiçbir yerde hizmet vermemekte olup, tüm enerjisini ve gücünü Silivri halkına vermek için çalışmakta ve gücünü de Silivri halkından almaktadır.

“TEKNİK PERSONELLERİMİZ MESAİ GÖZETMEKSİZİN GÜNÜN HER SAATİ ORTAYA ÇIKABİLECEK ARIZALARI GİDERMEK ÜZERE HAZIR"

Hazal BAŞARAN: “Temizlikten teknik bakım onarıma tüm tesis yönetimi ihtiyaçlarını tek elden çözüyoruz” demiştiniz sohbetimizde… Teknik servis personellerinizin verdiği hizmetlerden bahseder misiniz?

Orhan DİKİCİ: Bizim ayrıca teknik servisimiz var. 2 personelimiz sadece teknik servis işi yapıyor. Arabaları devamlı full malzeme dolu. Teknik personellerimiz mesai saati gözetmeksizin günün her saati ortaya çıkabilecek arızaları gidermek üzere hazır bulunmakta. Site yönetimi, daire içine karışmaz. Örnek veriyoruz, dairenizde borunuz patladığı zaman buna site yönetimi müdahale etmez. Dışarıdan anlaştığı bir ustayı gönderir. Biz yönetimini üstlendiğimiz site ve konutlarda, paydaşlarımızın bakım ve onarım işleri için dışarıdan getirilecek bir ustaya nazaran çok daha uygun teknik servis hizmeti sunuyoruz. Maliyeti düşürüyor, sürümden kazanıyoruz. Tüm sakinlerimiz tadilat işlerini tecrübeli ve uzman kadromuza gönül rahatlığı ile emanet edebilirler.

“AİDAT NE KADAR UCUZ OLURSA BENİM İÇİN O KADAR İYİ MANTALİTESİ, DOĞRU BİR DÜŞÜNCE DEĞİL”

Hazal BAŞARAN: Sizinle nasıl irtibat kuruyorlar, süreç nasıl ilerliyor, çalışma anlayışınızda bir kıstasınız var mı?

Orhan DİKİCİ: Genel kurul tarihlerinde “Biz sitemizin yönetimini vermek istiyoruz” diyerek bize ulaşıyorlar. Mevcut yönetim kimse bir görüşme yapıyoruz. Ona göre bir fizibilite çıkarıyoruz. İnsanların büyük bir kısmında, “Aidat ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi” mantalitesi oluyor. Aslında bu doğru bir düşünce değil. Doğru olan düşünce, bu site ne kadar uygun fiyatla ne kadara dönebilir. En az aidatı veren yönetimi alıyor, sene içinde faturaları kesiyor ama o arada siteye ait mevcut personelin SGK’sını ödemiyor. SGK bir seneden önce size kolay kolay dönüş yapmaz, icra takibi başlatmaz. Sene sonu oluyor bu sefer “Aidat yetmedi, SGK ödeyemedim, 100 bin TL borcumuz var, bunu ödemek için daire başı 1000 TL ekstra para toplayacağım” diyorsun. Bu biraz kandırmak gibi geliyor insanları.

“BÜTÇEYİ DOĞRU YAPMAK EN ÖNEMLİSİ”

O yüzden kurduğunuz bütçeyi o sene için fite fit hatta bir miktar cebinizde para kalacak şekilde yapmanız gerekiyor. Çünkü havuz var, fayansı patlıyor; kazanlarda pompalar var, pompalar bozuluyor. Bir kazan pompası şu anda 4,5-5 Bin TL. Az uz rakamlar değil bunlar. O yüzden bütçeyi doğru yapmak en önemli şey.

“SİTE SAKİNLERİNDEN OLUŞAN DENETİM KURULU İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

Hazal BAŞARAN: Yönetim anlayışınızı ve işleyişini kısaca nasıl tariflersiniz?

Orhan DİKİCİ: Yönetici olarak bizi seçtiklerinde biz site sakinlerinden 3 kişi, 4 kişi, 5 kişi fark etmez kaç kişi isterlerse bir Denetim Kurulu kuruyoruz. 3 ayda bir bu Denetim Kurulu ile toplantılar yapıyoruz. Nereye ne kadar para harcanmış, şu andaki bütçe durumumuz ne, bütçe açığımız var mı, paramız yetiyor mu bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Sonrasında bütçeye göre bir meblağ belirliyoruz. Örnek veriyorum 1000 TL ve üzeri harcama. Yaptığınız bütçe var. Elektrik, su, bakım, onarım ve tamirat. Bu bütçe dışında yapacağınız bir harcama. Ben dedim ki fazla para kaldı havuza bir ısıtma sistemi yapacağım. Bununla ilgili 1000 TL ve üzeri yapacağım tüm harcamalarda Denetim Kurulu’ndan izin alıyorum. Bunu nasıl yapıyorum? 3-4 firmadan fiyat alıp Denetim Kurulu’na sunuyorum. Onlar da ayrıca fiyat almak isterlerse alıyorlar. Onlarınki uygunsa onların bulduğu firmaya yaptırıyoruz.  Adil çözümler ile sakinlerin menfaatine en uygun şekilde sonuç odaklı çalışmayı önemsiyoruz.

“DENETİM KURULU’NDAN İZİNSİZ HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ”

Yani aslında her şey yine sitedeki Denetim Kurulu’nun elinde. Onlardan onaysız hiçbir şekilde hareket edilmiyor. Bu çok önemli. Bütün yetki bizde olduğu zaman bu sefer bütün yük de bizde oluyor. Örnek veriyorum, Denetim Kurulu havuza ısıtma sistemi istemedi, yarın öbür gün, “Ya Orhan bey para vardı keşke ısıtmayı yapsaydınız” dediklerinde “Denetim Kurulu’nuz onaylamadığı için bunu yapamadık” diyebiliyoruz. Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verme sorumluluğuyla yönetiyoruz.



REFERANSLAR

Hazal BAŞARAN: Toplu yaşam alanları olan yapılarda yönetimi sağlamak oldukça meşakkatli bir iş. Bu zorlu görevi kurumsal bir firmaya devretmek isteyenler için fikir olacaktır, referanslarınızdan bahseder misiniz?

Orhan DİKİCİ: Aktoprak Sitesi, Adapark Sitesi, Albayrak Tatil Köyü, Belinay Konakları, Günebakan Sitesi, The 34 La Sylva, Ladin Evleri, Macro Hil Sitesi, Mavi Yapı Sitesi, Nilüfer Konakları, Star Of Silivri, Pearl Life Sitesi referanslarımızdan bazıları…

“BİZ YÖNETELİM, ZAMANINIZ SİZE KALSIN”

Hazal BAŞARAN: “Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri olarak sizlere yüksek yaşam standardını sunmaya hazırız” söyleminiz, yönetim işinden çok daha fazlasını sunduğunuzu işaret ediyor. Diğer hizmet alanlarınız hakkında bilgi alabilir miyim?

Orhan DİKİCİ: Faturalarınızın ve tüm ödemelerinizin takibi, tüm organizasyonlarınızın planlanması ve organize edilmesi, kuaför randevularınızdan tutun da yaşlı ve hastalarınızın hastaneye götürülmesi, çocuklarınızın okula götürülüp okuldan alınması, yardımcı hizmetli personel, özel şoför, özel koruma, konut ve iş yerlerinize özel güvenlik hizmetleri, özel günleriniz vb.  tüm işlerinizin sizin yerinize takibini özetle sizleri meşgul eden, zamanınızı çalan, yorucu tüm işleri sizin yerinize biz yapıyoruz.

“KAÇIP GİTME İHTİMALİMİZ YOK”

Hazal BAŞARAN: Marmara Yönetim ve Organizasyon Hizmetleri’ni diğer firmalardan ayıran en önemli özellik nedir?

Orhan DİKİCİ: Silivrili olması. Buranın insanlarıyız. Herhangi bir şeyi bırakıp kaçma ihtimalimiz yok. Ve Silivri dışında bu işi başka hiçbir yerde yapmıyor olmamız da son derece önemli. Bölünmüyoruz. Hedeflerimizle, sorumluluk bilincimizle, işimizle, değerlerimizle farklıyız…



“KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİN BOZULMAMASI İÇİN VARIZ”

Bizde her şey açık, şeffaf… Bir sitede, apartmanda bu işi yapabilecek gönüllü bir babayiğit varsa öncelik ona aittir, bize değil. Önce kendi içlerinde bunu denesinler. Ben Göksu Royal’da oturuyorum. Biz orada aile gibiyiz. Şu anda Burak bey var orada, benim gözümde yöneticiliği mükemmel yapan bir arkadaş. Elektrik sıkıntıları yaşanır, bizlere hissettirmeden kendi tamir eder. Bu siteye tasarruf demek. Öncelik kendi içlerinde ama bu noktada da şöyle bir durum ortaya çıkıyor; yönetici olduğunuz zaman ister istemez komşuyla, arkadaşınızla, eşinizle, dostunuzla oturduğunuz yerde kavga ediyorsunuz. İcraya veremiyorsunuz. Tedirgin oluyorsunuz. Çocuklarınız zor durumda kalıyor. Biz aslında bunu engellemek için varız.

“İŞİMİZDE TECRÜBELİYİZ”

Mümkün olduğu kadar insanlara temiz, huzurlu, sağlıklı bir ortam vermeye çalışıyoruz. İşimizi de hakkıyla ve doğru yaptığımıza inanıyoruz; çevreden gelen tepkiler, yorumlar ve siteler de bize bunu gösteriyor. Artık tecrübeliyiz. Dediğim gibi her şey şeffaf. Personel kadromuz güçlü. Daha çok neden sayabilirim bizi tercih etmeleri için… Zaten gelip burada bizimle görüşmeleri onların ikna olması için yeterli olacaktır.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum