"Bizim Projelerimize Bakarak Kendilerine Bir Vizyon Yaratsınlar!"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın bugüne kadarki icraatlarını başarılı bulup bulmadığını sorduk. 3 dönemdir meclis üyeliği yapan Yıldız, “Somut bir icraatına şahit olmadık” dedi ve ekledi: “Projelerimizin bazılarını devam ettiriyorlar. Bizim çok yaratıcı, Silivri halkının ihtiyaçlarını en üst seviyede giderecek projelerimiz mevcuttu. Onlara tavsiyem arşivlerden çıkartsınlar, o projelere bakarak kendilerine bir vizyon yaratsınlar bence…”

"Bizim Projelerimize Bakarak Kendilerine Bir Vizyon Yaratsınlar!"
Editör: Yaz Dostum
14 Eylül 2020 - 19:30 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 19:49
İlçenin önemli siyasi aktörlerinden CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’a, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın hizmet ve faaliyet önceliklerini başarılı bulup bulmadığını sorduk. Başkan Yılmaz’ı başarısız bulduğunu net bir şekilde ifade eden Yıldız; “vizyon eksikliği” teşhisinde bulunarak kendilerine bir tavsiyede bulundu.

“SOMUT BİR İCRAATINA ŞAHİT OLMADIK”
 
Hazal BAŞARAN: Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. Birleşiminde Başkan Volkan Yılmaz’a yönelik, “CHP’nin 10 yılda yaptığı hizmetlerin mirasını yiyorsunuz” çıkışınız siyaset ve medya camiasında büyük yankı uyandırdı. Yılmaz; 1,5 senede Silivri için özgün proje üretemedi mi, biraz açar mısınız?
 
Melih YILDIZ: Başladığı günden beri biz Volkan beyin çok somut bir icraatına şahit olmadık. 1,5 yıldır tabiri caizse makyajla uğraşıyor Volkan bey. İşte bina boyalarıyla… Seçildiği günden itibaren benim Silivri halkına faydalı gördüğüm tek bir projesi var, onun içinde Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum; Boğluca Deresi üzerine yapılan köprü. Bu da projeyse… Bence bir hizmettir. Köprünün diğer tarafında Varnalı okulu civarında oturan esnafın böyle bir talebi vardı, bu talebi gerçekleştirdiği için kendisine teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ’NİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK PROJELERE İMZA ATMALI”
 
Onun haricinde ben elle tutulur somut bir proje görmüyorum. Yani bina boyamakla falan halka hizmet olmuyor. Bunlar halka hizmet değil. Bence Volkan bey daha somut projelerle halkın önüne çıkmalı. Silivri’nin beklentileri yüksek. Bu beklentileri karşılayacak projelere imza atmalı diye düşünüyorum.

“ARŞİVLERDEN PROJELERİMİZİ ÇIKARTIP KENDİLERİNE BİR VİZYON YARATARAK YOLLARINA DEVAM ETMELİLER”

Mevcut projelerimizin bazılarını devam ettiriyorlar. Bizim çok yaratıcı, Silivri halkının ihtiyaçlarını en üst seviyede giderecek projelerimiz mevcuttu. Benim onlara tavsiyem arşivlerden o projeleri çıkartsınlar, o projelere bakarak kendilerine bir vizyon yaratsınlar. O şekilde yollarına devam etsinler. Silivri onlardan hizmet bekliyor.

“ÇÖP TOPLAMA HİZMETİNİN BU KADAR UCUZ OLMADIĞINI İŞİN SONUNDA GÖRECEKLER”

Biz 1,5 seneden beri çöpü dinlemekten bıktık. Her mecliste çöp dinliyoruz. Volkan bey çöp işini belediye bünyesine aldıktan sonra bu işi her seferinde daha ucuza mal edeceğini ifade ediyor ama işin sonunda öyle olmayacağını Volkan beyde görecek diye düşünüyorum. O sadece çöp toplama işiyle alakalı hesabı bizim önümüze çıkarıyor oysa ki bizim zamanında vermiş olduğumuz ihaleler sadece çöp toplama değildi; çevre temizliği, ot biçimi hepsi bunun içindeydi. Zamanlama bence bunun farkını görecekler. Bunun o işten daha ucuz olmadığını fark edecekler diye düşünüyorum.

“KENTİMİZ 10 YIL BÜYÜKŞEHİR HİZMETİ ALMADI”

Büyükşehir’in yapmış olduğu hizmetlerle alakalı Silivri’de bir ön alma çabası var belediye tarafından. Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerden ‘bu çorba da bizim de tuzumuz olduğunu’ vatandaşa anlatmak haklı bir istek değil midir? Büyükşehir hizmetlerini ‘biz yaptık’ diye veya kendimizi hep ön planda tutalım çabasında değiliz. Biz ne dedik? Yeter ki Büyükşehir’in hizmetleri gelsin dedik. Büyükşehir bütçesiyle, ekipmanlarıyla, personeliyle devasa bir yapı, devasa bir organizasyon. Kentimiz 10 yıl bu hizmetleri almadı, Büyükşehir hizmetlerine susadı.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNİ KENDİLERİ YAPMIŞ GİBİ KAMUOYUNA LANSE ETMESİNİ ETİK BULMUYORUM”

Silivri Belediyesi’nde Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerle alakalı Büyükşehir’i takip eden bir ekip oluşturmuşlar herhalde!? Bütün Büyükşehir’in yaptığı hizmetleri fotoğraflayıp kendileri yapmış gibi belediyenin resmi sitesinden paylaşmalarını etik bulmuyorum.

“İMAMOĞLU İLE BÜYÜKŞEHİR’DE ADİL BİR KENT SAĞLAMAK ADINA ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI”

Biz seçimi kaybettiğimizin ertesi günü çarşıda benim önümü kesen vatandaş, ‘Yine aynı olmadı!’ diye serzenişte bulundu. Yani Büyükşehir ve ilçe belediyesi farklı siyasi partilerden oldu diye üzüntüsünü bildirdi. Benim ona verdiğim cevap şu oldu; ‘Sen hiç canını sıkma. Büyükşehir’in partisinin aynı olması gerekmiyor, yukarıdaki zihniyet, anlayış değişti; senin o talebin aynı şekilde gerçekleşecek. Hiçbir uyumsuzluk yaşanmayacak. Silivri’ye hak ettiği hizmetler gelecek’ dedim. Biz vatandaşımıza o gün verdiğimiz sözü tutmak adına hala çaba içerisindeyiz.
 
Röportaja ilişkin haberler hafta boyu devam edecek...
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum