"Bizimle dalga geçenler Genel Başkanları ile birlikte tören düzenler oldu"

Danamandıra ve Sayalar mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Türkiye’de tarım denince akla gelen ilk belediye olduk. Biz bu çalışmalara başladığımızda burun kıvıranlar, dalga geçenler; genel başkanlarının katılımıyla tören düzenler oldular. Ama bizim bir farkımız var: Biz onlar gibi satın alarak değil; üreterek, alın teri dökerek bu ürünleri sizlerle paylaşıyoruz” sözleri ile bugün Değirmenköy'de çiftçiye 25 Milyon Liralık Buğday Tohumu, 4 Milyon TL'lik Mazot Desteğinde bulunan CHP'li İBB yönetimini hedef aldı.

"Bizimle dalga geçenler Genel Başkanları ile birlikte tören düzenler oldu"
Editör: Yaz Dostum
16 Eylül 2022 - 22:03 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 22:11
Silivri Belediyesi tarafından Danamandıra ve Sayalar mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni ile 175 üreticiye 580 bin TL değerindeki 35 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Silivri Belediyesi’nin tarıma öncülük edecek çalışmalara imza attığını ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, bugün Değirmenköy'de çiftçiye 25 Milyon Liralık Buğday Tohumu, 4 Milyon TL'lik Mazot Desteğinde bulunan CHP'li İBB yönetimine yüklendi.

“İBB GİBİ SATIN ALARAK DEĞİL, ALIN TERİ DÖKEREK BU ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERLE PAYLAŞIYORUZ”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

Törenlerde konuşan Başkan Yılmaz, “3 yıl önce küçük bir adıma, 300 dönümle kendi arazilerimizde zirai faaliyete başladık. Amacımız üreticilerimize bir soluk, bir nefes olmaktı. Çalışmamızın her yıl üzerine koyduk, çıtayı hep bir adım daha öteye taşıdık ve bugün 3 bin 600 dönümde tarımsal üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri de Silivrili hemşehrilerimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Silivri Belediyesi bu çalışmalarıyla Türkiye’de örnek alınan, öncü ve önder olan bir belediye haline geldi. Türkiye’de tarım denince akla gelen ilk belediye olduk. Birçok büyükşehir belediyesi tohum dağıtmaya, fide dağıtmaya, saman dağıtmaya başladı. Biz bu çalışmalara başladığımızda burun kıvıranlar, dalga geçenler; genel başkanlarının katılımıyla tören düzenler oldular. Ama bizim bir farkımız var: Biz onlar gibi satın alarak değil; üreterek, alın teri dökerek bu ürünleri sizlerle paylaşıyoruz. Ben açıkçası herkesin tarım demesinden, hayvancılık demesinden mutluluk duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ sözünden hareketle tarıma, hayvancılığa destek veren herkese buradan teşekkür ediyorum.” dedi.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum