Bozçalı, grip aşısı olmak isteyenleri uyardı!

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı, mevsimsel grip aşısı olmak isteyen vatandaşlar için bilgilendirmede bulundu. Özellikle pandemi dolayısıyla yaş ve risk grubu içinde olan vatandaşların e-Nabız sistemine girerek aşı olup olamayacaklarını öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Bozçalı, sistem aşı olmalarına onay veriyorsa paneli sık sık kontrol etmelerini ve aile hekimlerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Bozçalı, grip aşısı olmak isteyenleri uyardı!
Editör: Yaz Dostum
23 Ekim 2020 - 14:03 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 14:07
İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla mevsimsel grip aşısı olmak isteyen vatandaşlar için bilgilendirmeler yaptı. Özellikle pandemi dolayısıyla yaş ve risk grubu içinde olan vatandaşların e-Nabız sistemine girerek aşı olup olamayacaklarını öğrenmeleri gerektiğini belirten Bozçalı, sistem aşı olmalarına onay veriyorsa paneli sık sık kontrol etmelerini ve aile hekimlerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Öte yandan son günlerde artan salgın vakalarından dolayı Aile Sağlığı Merkezlerine vatandaşların mümkün mertebede gelmemelerini söyleyen Bozçalı, en önemli korunma yönteminin maske, sosyal mesafe ve hijyen olduğunun bilgisini aktardı.

Bozçalı, şunları kaydetti:

“Mevsimsel grip aşısı için özellikle yaş ve risk grubu içinde olan vatandaşlarımın e-Nabız sistemine girerek influnza aşısı olup olamayacaklarını öğrenmelerini rica ediyoruz. Şayet sistem aşı olmalarına onay veriyorsa aile hekimlerine başvurmalarını, sistemde henüz onay almamışsa zaman zaman e-Nabız üzerinden durumlarını kontrol etmelerini öneriyoruz. Salgının arttığı bu dönem de Aile Sağlığı Merkezlerine gelmemelerini ısrarla öneriyoruz, hatırlatıyoruz. Girip aşısından ve tabi ki Covid-19 salgınından en önemli korunma mekanizmasının maske, mesafe, hijyen olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum