Bu oyuncaklar başka! Öğretmenimiz hobi amaçlı kendisi yapıyor!

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi kapsamında ilçemizdeki yetenekli öğretmenlerin hünerlerini resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Ocak Ayının Enlerini yayımlayan kurum Piri Mehmet Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazire Çorbalı’yı tanıttı. Hobi amaçlı el emeği göz nuru amigurumi sanatı oyuncak ürüten Çorbalı, tüm kurum takipçileri tarafından dikkat topladı.

Bu oyuncaklar başka! Öğretmenimiz hobi amaçlı kendisi yapıyor!
Editör: Yaz Dostum
07 Şubat 2021 - 11:24
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projesi kapsamında ilçemizdeki yetenekli öğretmenlerin hünerlerini resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Ocak Ayının Enlerini yayımlayan kurum Piri Mehmet Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazire Çorbalı’nın tanıtımını yaptı.
Video şeklinde yayımlanan paylaşımda Çorbalı, boş zamanlarında hobi amaçlı yaptığı el emeği göz nuru amigurumi sanatı oyuncakların üretim aşamasıyla alakalı bilgilendirmelerde bulundu.

Çorbalı, konu hakkında yaptığı açıklamalarında şunları kaydetti:

"Her birimizin özel bir yeteneği olmayabilir ancak hepimizin mutlaka ilgi duyduğu, uğraşmaktan zevk alabileceği bir faaliyet alanı mutlaka vardır. Hobi edinmek isteyenlerin aklına ilk anda bir şey gelmeyebilir ama biraz çabayla herkes kendine tutkuyla bağlanacağı bir hobi bulabilir."

Çorbalı’nın hobi videosu kurum takipçileri tarafından kısa sürede büyük ilgili gördü.

Amugurumi nedir?

Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup “Ami” ve “Nuigurumi” kelimelerinden türeyen, örgü örenlerin de iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir. Türk el işi sanatlarında kullanılan sık iğne, amigurumideki en önemli tekniktir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum