Bulgaristan seçim sonuçları açıklandı mı? Silivri'de kullanılan oy 904!

Bulgaristan'da yapılan parlamento seçiminde sandık çıkış anketlerine göre Kiril Petkov’un Değişime Devam Partisi (PP) oyların yüzde 25,8’ini alarak seçimi az farkla önde götürürken, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise adayların yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması nedeniyle ikinci tura gidilecek.

Bulgaristan seçim sonuçları açıklandı mı? Silivri'de kullanılan oy 904!
Editör: Yaz Dostum
14 Kasım 2021 - 23:27 - Güncelleme: 14 Kasım 2021 - 23:30
Yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi, yerel saatle 20.00'da son buldu. Yılbaşından bu yana üçüncü kez sandık başına gidilen ülkede bugün 6 milyon 708 bin 18 kayıtlı seçmen oy kullandı. Bugün yapılan parlamento seçimlerinde 25 siyasi parti ve koalisyon yarışırken, cumhurbaşkanlığı için de 23 aday kıyasıya mücadele etti.

Sandık kapanışındaki resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın yüzde 33'te kalması ve adayların yüzde 50 1 oya ulaşamaması nedeniyle ülkenin cumhurbaşkanı ikinci turda belirlenecek.

Alpha Research şirketinin sandık çıkışı anketine göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) desteği ile aday olan mevcut Cumhurbaşkanı Rumen Radev, oyların yüzde 49,1'ini alarak seçimin 21 Kasım'da yapılacak ikinci tura yükseldi.

Eski Başbakan Boyko Borisov'un partisi "Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar"ın (GERB) desteklediği Sofya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gercikov, oyların yüzde 26,5'ini alarak ikinci turda Radev'in rakibi oldu.


Silivri'de yaşayan çifte vatandaşlık sahipleri ise Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda oylarını kullandı. Türk aday Mustafa Karadayı için ilçemizde destek çalışmalarında bulunan Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, konuyla ilgili açıklamasında, “Silivri’de kullanılan oy 904. Sandığa sahip çıkarak saatlerce bekleyen, sandıklar kapandığı için oy kullanmadan evine dönen, otobüsle Çatalca’ya gönderdiklerimizden, otobüsle Kumburgaz’a gönderdiklerimizden, telefon ederek gelmek isteyen ama yoğunluk sebebiyle alamadıklarımızdan özür diliyoruz. Sandığına sahip çıkan bütün göçmenlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum