Çalışkan: "Ecdat yadigârı İstanbul'umuza benzersiz bir eser kazandırmaktayız"

İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katılan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan, proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı. Konuşmasına İstanbul’u fetheden Osmanlı Devleti padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ı yad ederek başlayan Çalışkan, “Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi’nin ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Yüz binlerce vatan sevdalısı yurttaşımız fetih ruhuyla Atatürk Havalimanı’nda, Millet Bahçesi’nde buluştu. Şölen havasında gerçekleşen bu anlamlı törene katılan tüm vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Çalışkan: "Ecdat yadigârı İstanbul'umuza benzersiz bir eser kazandırmaktayız"
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 23:06 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 23:16
Türkiye'nin en büyük dünyanın sayılı şehir parklarından biri olacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde ilk fidan dikim töreni dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. 5 milyon 61 bin metrekarelik alanda İstanbul'un fethini temsilen 145 bin 300 ağaç dikilecek. İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan toprakla buluşturdu. Yüz binlerce İstanbullu vatandaşın katılımı ile gerçekleşen törende AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi  Orhan Çalışkan da yer aldı.

Şölen havasında gerçekleşen tören sonrası proje ile alakalı duygu ve düşüncelerini aktaran AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi  Orhan Çalışkan, “Fethi kuşanmış şanlı ecdadımızın yadigârı İstanbul’umuza benzersiz bir eser kazandırmaktayız. 29 Mayıs’ta, büyük fethin yıl dönümünde, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Atatürk Havalimanı’na, dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi’nin ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Yüz binlerce vatan sevdalısı yurdaşımız fetih ruhuyla Atatürk Havalimanı’nda, Millet Bahçesi’nde buluştu. Ben şölen havasında gerçekleşen bu anlamlı törene katılan tüm vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi

ÇALIŞKAN, FATİH SULTAN MEHMET HAN VE ASKERLERİNİ ŞÜKRANLA YAD ETTİ

Çalışkan, açıklamalarında şunları kaydetti:

“İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını şükürle, coşkuyla, iftiharla idrak ediyoruz. Bir çağ açıp yeni bir çağ başlattığımız, tarihin akışını değiştirdiğimiz bu kutlu günde Sultan Fatih’i, müjdelenen askerlerini şükran ve dualarla anıyoruz. Cümlesinin mekânı cennet, makamı âli, ruhları şad olsun. Biz İstanbul’a ezelden gönül vermişiz, bu görkemli şehir adeta bir sevgili gibi asırlar boyunca yolumuzu gözlemiş. ‘Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ diyen Efendimizin müjdesine nail olmak için Eyüp Sultan Hazretleri 857’de buralara gelmiş. Battal Gazi, Sultan Alparslan, Yıldırım Bayazid ve daha nice ulu hakanlar at binmiş, kılıç kuşanmış. İstanbul bizim için peygamber sözüdür; Osman Gazi’nin vasiyeti, Akşemseddin’in duasıdır. Sultan Mehmet işte böyle bir hasretin mirasçısı, bin yıllık umutlarımızın Fatih’idir. Kutlu müjdeye 1453’te vasıl olduk.



“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ’NİN İLK FİDANLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDUK” 

Kıymetli hemşehrilerim. Fethi kuşanmış şanlı ecdadımızın yadigârı İstanbul’umuza benzersiz bir eser kazandırmaktayız. 29 Mayıs’ta, büyük fethin yıl dönümünde, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Atatürk Havalimanı’na, dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi’nin ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Yüz binlerce vatan sevdalısı yurttaşımız fetih ruhuyla Atatürk Havalimanı’nda, Millet Bahçesi’nde buluştu. Ben şölen havasında gerçekleşen bu anlamlı törene katılan tüm vatandaşlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.



ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ DÜNYANIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANLARINDAN BİRİ OLACAK”

Millet Bahçemiz tamamlandığında dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak. Milyonların bir arada piknik yapacağı, spor yapacağı, yürüyüş yapacağı, bisiklet kullanacağı, kitap okuyacağı, dinleneceği, nefes alacağı bu eser ülkemizin gurur tablosu olacak. Proje kapsamında yeşil alan içerisinde yayadan daha hızlı bir ulaşım aracı olmayacak. Böylece pusetli anneler, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar güvenli bir alanda, bahçenin keyfini sürüp yürüyüş yapabilecek. Türk bahçe kültüründe olduğu gibi, pınar başı ile başlayarak tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir derenin de yer alacağı projede, dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkan sağlanacak.



“SPOR ALANINDA AYNI ANDA 300 KİŞİ SPOR YAPABİLECEK”

İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla millet bahçesi dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik çayırı ise 28 bin kişi kapasitesiyle büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek, dev ekran etkinliklere renk katacak. Millet bahçesine yapılacak 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek.



“TÜM PERONLAR, HANGARLAR, BİNALAR KALACAK VE RESTORE EDİLECEK”

10 bin metrekarelik alanda 7 konseptte düzenlenecek çocuk oyun alanlarında, çocukların duyularını kullanarak keşifler yapabilecekleri, kendi oyunlarını kurabilecekleri alanlar oluşturulacak. Atatürk Havalimanı'ndaki tüm peronlar, hangarlar, binalar kalacak ve restore edilecek. Ulusal ve uluslararası fuarların düzenleneceği bu binalarda yapılacak bilim merkezlerinde gençler deneyler yapıp robotik çalışacak ve yazılım üretecek.



ÇALIŞKAN’DAN ŞÜKRAN VE TEŞEKKÜR TEMENNİSİ

Kıymetli hemşehrilerim. Ülkemiz demokrasi ve kalkınma kervanı menziline doğru ilerlemektedir. Atatürk Havalimanı ve Millet Bahçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu zamanlarda hükümetimiz bu önemli hizmeti sizlerin kullanımına açmış olacaktır. Bu doğrultuda ben başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel  Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile projede emeği geçen tüm kurumlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

Haber : Batuhan Güçlü


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum