Çalışkan: Kira Gelirimizin 500 Bin TL, Aidatların Da 240 Bin TL'ye Ulaşmasını Bekliyoruz

Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurul toplantısında kooperatife ödenecek aidat bedelinin 7 yıl sonra 65 TL’den 100 TL’ye çıkarılmasına, kiracılara da %50 civarında artış yapılması kararı alındı.

Çalışkan: Kira Gelirimizin 500 Bin TL, Aidatların Da 240 Bin TL'ye Ulaşmasını Bekliyoruz
Editör: Yaz Dostum
16 Mayıs 2022 - 21:30
Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Mali Genel Kurul toplantısı 15 Mayıs Pazar günü kaydedildi. Divan Başkanlığını Sultan Aşkın, Katip Üyeliği görevlerini Mehmet Aykanat ve Nihat Hatipoğlu üstlendi. Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantıda aidat bedeli ve kiraya artış yapıldı.

“AİDATI 100 TL YAPMAK DURUMUNDAYIZ”

Çalışkan, zam konusunda şunları söyledi:

“Aidata biliyorsunuz 7 yıldır hiç zam yapmadık. Göreve geldiğimiz ilk yıl 50 TL’ydi sonra 65 TL oldu. O zamandan beri de böyle devam ediyor ama ülkemiz zor koşullardan geçiyor.
Geçen yıl 2 Bin 825 TL idi asgari ücret ama şimdi 4 Bin 250 TL. Bununla ilgili önümüzde zor bir dönem var. Aidatları olabildiğince yükseltmeme gayreti içinde olduk. Ama aidatları en az 100 TL yapmak durumundayız.

“KİRACILARIMIZ %50 CİVARI KİRA ZAMMINA ANLAYIŞ GÖSTERDİ”

Ben bunu aşağı çekebilmek için kiracılarla görüştüm. Kira ödüyorlar. 8 yıldır bizim kiracılarımız onlar. Sağ olsun belediyenin desteği ile kira aldığımız yerler. Onlara da %50 civarı kira zammı yapacağımızı söyledik. Onlar da sağ olsun, anlayış gösterdiler.  Kendileri de aramızdalar. Kiracılarımızın hemen hemen tamamı da sanayi içindeki esnaflarımızdan oluşuyor. Kanunen biraz yüksek yaptığımızı ifade ettiler ama biz aidatı aşağıda tutmak için böyle bir yol seçtik. Gelen zamlara da bakarsanız asgari ücret bile %50 zamlandı. Onların da %50’ye çok itiraz etmemelerini kendilerinden rica ediyorum.

“BÜTÇEYİ ANCAK BÖYLE DENGEDE TUTABİLİRİZ”

O sayede Haziran itibariyle bu gelirlerimiz olacak. Yani kira gelirimizin 500 Bin civarına ulaşmasını bekliyoruz. Aidatlar da 240 Bin TL. Ancak bu şekilde bütçemizi dengede tutabiliyoruz.

“BUGÜNKÜ ŞARTLARDA 1 YILLIK BÜTÇEYİ HESAP EDİYORUZ”

Ben diğer konularla ilgili de bilgi vereyim. 6 tane personelimiz var. Bunlar tabi bütün yasal haklarını alıyorlar. Birisi geçen ay emekli oldu. Ona da önümüzdeki ay tazminatını ödeyeceğiz. SSK giderlerimiz 115 Bin TL civarı. Personel giderimiz 450 Bin TL civarını buluyor. Tabi biz bunları bugünkü şartlarda hesap ediyoruz ama şu anda 1 yıllık bütçe yapıyoruz. Yani bütçemiz 2023’ün Haziran ayına kadar. Hükümetimiz yılbaşında tekrar asgari ücretlere bir iyileştirme yapacaktır. Bunu da göz önüne alarak 450 Bin TL gibi ortalama bir rakam çıkarıyoruz, ödeyeceğimiz maaşlara. Elektrik giderleri maalesef çok yükseldi. Kış aylarında 6 Bin TL’ye yakın geliyor. Güvenlik kulübeleri ısınmayı soba ile sağlıyor. 2 tane güvenlik kulübemiz var. Bundan dolayı elektriğimiz biraz yüksek geliyor. Yaz günleri düşüyor ama ortalaması bu. Telefon, internet, güvenlik kulübemizin doğal gaz giderleri , genel kurul giderleri ve bunun gibi az önce anlattıklarım 767 Bin TL gider, 767 Bin TL gelir gibi.

“BİR KURUŞ FAZLA PARANIZ ÇIKMASIN DİYE KILI KIRK YARIYORUM”

Şunu kesinlikle bilmenizi istiyorum, ben kendi dükkanımda bu kadar ince hesap yapmıyorum ama sizin paranızı kullanırken çok ince hesap yapıyorum. Bir kuruş sizin cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorum ama bu yapmak zorunda olduğumuz zam artık zaruri hale geldi. Onun için anlayışınıza sığınıyorum.”

Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum