Çalışkan: "Tek Hedefim Silivri'ye Hizmet Etmek"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan’la gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine hayatından başlayarak siyaset ile tanışmasını, meclis üyeliği kararını, 31 Mart yerel seçimlerini, geçen 1,5 senede ilçemizde nelerin değiştiğini, muhalefet kanadının performansını ve hedeflediği projeleri sorduk. “Benin tek hedefim şu 5 yılı Silivri halkına faydalı olarak geçirmek” diyen Çalışkan, tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Çalışkan: "Tek Hedefim Silivri'ye Hizmet Etmek"
Editör: Yaz Dostum
24 Eylül 2020 - 19:24 - Güncelleme: 24 Eylül 2020 - 19:42
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Orhan Çalışkan’la gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine yaşantısından siyasi yolculuğuna, 31 Mart yerel seçimlerinin Silivri özelinde sonuçlarından Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimine kadar çeşitli sorular sorduk. Siyaset yapmasının tek amacının insanlara hizmet etmek olduğunu vurgulayan Çalışkan, tüm sorularımıza açık yüreklilikle yanıt getirdi.

Röportajı aynen dikkatinize sunuyoruz:

“ASLEN TOKATLIYIM FAKAT KENDİMİ SİLİVRİLİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Hazal BAŞARAN: İlk olarak sizi daha yakından tanıyabilir miyiz? Orhan Çalışkan kimdir? 

Orhan ÇALIŞKAN: 1980 yılında Tokat’ta doğdum. 1985 yılında ailemin İstanbul/Silivri’ye taşınması sebebiyle ilköğretimi Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Ortaöğretimimi Gazi İlkokulu ve Liseyi Silivri Endüstri Meslek Lisesinde tamamladım. 2004’ten bu yana iç piyasada sanayi su sektöründe ve metal sektörlerde faaliyet gösteren aile şirketimizde yöneticilik yapıyorum. Aslen Tokatlıyım fakat kendimi Silivrili olarak görüyorum. 40 yaşındayım. Evli ve 3 çocuk babası, sade bir vatandaşım.

“KENDİ DOĞRULARIMLA ÖRTÜŞTÜĞÜ İÇİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İZLEDİĞİ SİYASETİN ARKASINDAYIM”

Hazal BAŞARAN: Siyasetle ilk tanışmanız nasıl oldu ve AK Parti’yi tercih etmenizdeki nedenler neler?

Orhan ÇALIŞKAN: Siyaseti hep takip ederdim. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi kurunca siyasete olan ilgim çok daha arttı. Recep Tayyip Erdoğan'ın benim bildiğim doğrular üzerine siyaset yapması, siyasal yaşama katılım bağlamında benim için dönüm noktası oldu. 2017 yılında da aktif siyasete girdim, teşkilat altyapısından dolayı Silivri Cumhuriyet Mahallesi yönetiminde bulunmaktayım.  

“HALKIN GÖNLÜNE DOKUNMA HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK ADINA MECLİS ÜYESİ OLDUM”

Hazal BAŞARAN:
Neden belediye meclis üyeliği? Belediye meclis üyesi olma sürecini anlatır mısınız?

Orhan ÇALIŞKAN: Kendi bulunduğum çevremde insanların siyaseten muhatap bulamadıklarını gördüm. Siyasetçi olarak bağlı olduğunuz kişi ve topluluklara katkıda bulunmuş olursunuz. İdeal ve misyonunuzu gerçekleştirme şansınız olur. Bende bu sebeple elimden geldiğince insanlara faydalı olabilmek adına birilerinin yönlendirmesi ile değil kendi isteğimle bu yola girdim. Tek temel amacım insanlara hizmet etmek. Belediye meclis üyesi olma sürecine gelirsek, çevrem yıllardır benim Silivri’de etkili bir şekilde siyaset yapabileceğime inandıklarını her fırsatta dile getiriyor ve beni bu konuda yüreklendiriyorlardı. Kendimi önce manevi olarak hazır hissetmedim ancak aradan geçen zaman ile belli şeyler rayına oturunca çevremin de isteğiyle süreç gelişti ancak tekrar altını çizmek isterim ki bu iş gönül işidir, benim isteğim olmasa olmazdı. İçimde her zaman halkın gönlüne dokunma hayali vardı, bu nedenle belediye meclis üyesi oldum.

“CUMHURİYET MAHALLESİ SAKİNLERİNİN TALEPLERİ BİR BİR KARŞILIK BULUYOR”

Hazal BAŞARAN: Meclis üyesi olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Orhan ÇALIŞKAN: Meclis üyesi olarak kendi mahallem olan Cumhuriyet Mahallesi’nin sorunlarını sürekli gündemde tutmaya çalışıyorum. Başkanımız Volkan Yılmaz sağ olsun, bu anlamda hiçbir zaman taleplerimi geri çevirmedi. İlk etapta Cumhuriyet Mahallesi’nin Kavaklı yolu üstünde (Yeni Mahalle’nin son uzantısı) kaldırım imalatı gerçekleştirildi. Bu hizmeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı ama Volkan Başkanın ısrar ve girişimleriyle olduğunu vurgulamak istiyorum. Tehlike arz eden bir yoldu, bu çerçevede memnuniyet verici bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Köy yolu köprüsünün ışıklandırması yine Başkan Volkan Yılmaz ve İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu’nun gayretleriyle yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi daha çok yazlıkçı kesimden oluştuğu için set talebi çok oluyor. Bu konuda da hiçbir talebimiz geri çevrilmedi. Fen İşleri Müdürlüğü ile uyum içinde çalışıyoruz. Yeri gelmişken Temizlik İşleri Müdürü Rıdvan Çiloğlu’nu da çok başarılı bulduğumu söylemek istiyorum sağ olsun bir lafımız iki olmuyor. Ben karar merci değilim, talep merciiyim; halkımızın isteklerinin imkanlar ölçüsünde yerine getirilmesi için tüm çabamı ortaya koyuyorum. Fen İşleri Müdürü Mustafa Durgut, Temizlik İşleri Müdürü Rıdvan Çiloğlu, Ezgi Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Kurumu Kurucu Temsilcisi Murat Koçoğlu ile sürekli irtibat halindeyim. Park ve Bahçeler de dahil buna tabi. Bunların haricinde mahallemize çocuk parkı için proje üzerindeyiz. Yer keşfi yapıldı, Volkan Başkan Hasan Solak’a talimat verdi, en yakın zamanda yapılacak.

“OTOPARK SORUNU ARTIK ÇEKİLMEZ HALDE”

Hazal BAŞARAN: Bölgemize yönelik gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz neler?

Orhan ÇALIŞKAN: Daha meclis üyesi adayı iken benim tanıtım videomda Silivri’nin otopark sorunu yer alıyordu. Otopark sorunu artık çekilmez halde. Bazen yer bulamadığımız için defalarca etrafımızda dolaştığımız oluyor. Bu konuda çok şikayette alıyorum zaten. Silivri’nin otopark sorununu çözüme kavuşturma konusunda katkı sunmak önceliklerim arasında.

“CUMHURİYET MAHALLESİ’NİN KÜLTÜR EVİ VE SAĞLIK OCAĞI EKSİKLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇABALAYACAĞIM"

Akabinde Mahallemize Kültür Evi ve Sağlık Ocağı kazandırmak geliyor. Kütüphanesi olan, vatandaşların huzurla oturabileceği çay bahçesi olan bir Kültür Evi için uğraşacağım. Sağlık Ocağı da mahallemiz için büyük bir eksiklik. Sağlıklı bireyler için, hastalıkların tedavisi kadar, sağlığın korunması da çok önemli. Vatandaşlarımıza bu temel hizmeti en iyi şekilde getirmek için çaba sarf edeceğim.

“MURAT ÇEŞME’NİN HALKIMIZA KAZANDIRILMASI İÇİN UĞRAŞACAĞIM”

Yıllardır bir türlü hak ettiği şekilde sahiplenilmeyen, zaman zaman bağımlıların meskeni haline gelen Murat Çeşme mesire alanının atıl durumdan kurtarılarak insanların hem dinlendiği ve hem de eğlendiği bir yere dönüştürülmesini çok istiyorum ve hep gündemimde tutuyorum. Zaten Volkan Başkanın projeleri arasındaydı Murat Çeşme Piknik ve Dinlenme Alanı. Bu konuda elimizden gelen uğraşı vereceğiz.

“VOLKAN YILMAZ’A BİAT ETTİK”

Hazal BAŞARAN: Cumhur İttifakı’na Silivri’de seçimi kazandıran en büyük etken ne oldu?

Orhan ÇALIŞKAN: Cumhur İttifakı inanılmaz bir uyum içinde seçim çalışması gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz’ı biz kendi adayımız gibi gördük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ve Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile Cumhur İttifakı’nın Silivri Belediye Başkan Adayı olan Volkan Yılmaz’a biat ettik. Kazanması için AK Parti Silivri Teşkilatı olarak sahada 7/24 çalıştık. Yiğidi öldür hakkını yeme misali AK Parti buradaki seçim zaferinin lokomotifi oldu. Bu inkar edilemez. Mutlu Başkan başta olmak üzere mahalle başkanından üyesine teşkilatımızın her kademesinden partili bu özveriyi sahada gösterdi. Öte yandan Volkan Başkan Trakyalı olma avantajıyla, seçim çalışmalarında kendini topluma iyi anlatabildi. Halkın gönlüne gerçekten dokundu. Halk Volkan Başkana inandı. 

“VOLKAN BAŞKANIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

Hazal BAŞARAN: Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı bünyesinde MHP listesinden Silivri Belediye Meclisi üyesi seçilmiştiniz, MHP’den istifa ederek partinize geri dönüş yaptınız. Bu durum Cumhur İttifakı ruhunu nasıl etkiledi?
 
Orhan ÇALIŞKAN: Hiçbir şekilde negatif yönde etkilediğini düşünmüyorum. Aksine çok daha fazla kaynaştığımızı söyleyebilirim. Değişen sadece meclis aritmetiği oldu. Volkan Başkanın sonuna kadar arkasındayım. Volkan Başkan hizmet yapıyor, halkın içinde. Bir takım eksikleri elbette var bunu söylememize gerek yok ama ben bu sürece Volkan Başkanla girdim sonuna kadar ayak izi, ayak izimdir.

“İBB’NİN CHP’DEN OLMASI SİLİVRİ’Yİ HİZMET ANLAMINDA OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Hazal BAŞARAN: Silivri Belediyesi’nin MHP’den olması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’den olması Silivri’yi sizce ne yönde ve nasıl etkiliyor?

Orhan ÇALIŞKAN: Hizmet anlamında kesinlikle etkiliyor. Soruya soru ile karşılık vermek istiyorum. Bizim 23 dev projemiz vardı. Binali Yıldırım geldiğinde sizce 23 dev proje gerçekleşmez miydi? Şu anda İBB’nin CHP’de olması ile ne kadar olabilir? Yani olumsuz etkiliyor. Her şeye karşın tabi ki 23 dev projenin hayata geçirilmesi için büyük gayretler ortaya konuluyor. Örneğin yat limanı, yarı olimpik havuz için harekete geçildi. Volkan Başkanımız ısrarla hizmet yapmak istiyor ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkın beklentisi kadar destek vermiyor.

“SİLİVRİ’YE HEYECAN GELDİ”

Hazal BAŞARAN:
31 Mart yerel seçimlerinden sonra Silivri’de neler değişti?

Orhan ÇALIŞKAN: Bir kere heyecan geldi. Volkan Başkan ihtiyaç sahiplerine dokunmak istedi. Gıda Bankası’nı çok daha işlevsel hale getirdi, sosyal yardımları artırdı. Hizmet konusunda da kafasındaki projelerin hayata geçirilmesi için sürekli çalışmalar yapıyor. Bir anda her şeyin 365 derece değişme şansı yok ama lokma ufak ufak gelir derler ya… Mesela Kale Park yenilendi. Volkan Başkan, sosyal donatı alanlarına çok önem verdi. Bunların haricinde Silivri merkez E-5 altı sahil bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Silivri Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bu çok önemliydi. Değişim oldu ama İBB, AK Parti’de olsaydı bunun onlarca katı halka yansıyacaktı. Binali Yıldırım İBB Başkanı olsaydı, Silivri İstanbul’un en zirve ilçesi olacaktı. Bütün hizmetler buraya sel gibi akacaktı.  

“CHP GRUBU BAZEN SIRF MUHALEFET OLMAK İÇİN TARTIŞIYOR”

Hazal BAŞARAN: CHP Grubu’nun muhalefet performansını nasıl buluyorsunuz?
 
Orhan ÇALIŞKAN: Gayet uyumlular. Silivri’yle alakalı hizmetlerde ret oyu vermiyorlar. Bu anlamda olabildiğince yapıcı buluyorum. Bunu inkar edemem. Ama CHP’nin şöyle de bir handikapı var; bazen sırf muhalefet olmak için tartışma ortamı yaratıyorlar. Tartışmanın ardından gündem maddesi “evet” olarak geçiyor. Ben bu çelişkiyi anlayamıyorum. Madem Volkan Başkan haksız neden “evet” veriyorsun?

“5 YILI SİLİVRİ HALKINA FAYDALI OLARAK GEÇİRMEK TEK HEDEFİM”

Hazal BAŞARAN: Siyasetle ilgili ileriye dönük hedefleriniz neler?
 
Orhan ÇALIŞKAN: Kurduğum hayaller hep gerçek oldu şimdiye kadar. Benin tek hedefim şu 5 yılı Silivri halkına faydalı olarak geçirmek. Görev süremi layığıyla tamamlamak istiyorum.
 
“SİZİ TAKİPTE KALSINLAR”

Hazal BAŞARAN:
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Orhan ÇALIŞKAN: Sizi takipte kalsınlar diyorum okurlarınıza… Bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum