Çanta İbrahim Emine Akçay Anaokulu'nda 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası’nı kutlamak amacıyla Çanta Mahallemizdeki İbrahim Emine Akçay Anaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’nin 7 bölgesine has ürünler açılan sergide bir araya getirildi.

Çanta İbrahim Emine Akçay Anaokulu'nda 7 Bölge Bir Sergide Buluştu
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2021 - 23:20 - Güncelleme: 15 Aralık 2021 - 23:34
Çanta Mahallemizdeki İbrahim Emine Akçay Anaokulu, öğrencileri üretmeye teşvik etmek ve yerli ürünleri tanıtmak aynı zamanda yeni nesillere üretmeyi, emek vermeyi, var etmeyi aşılamak amacıyla Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası’nı Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden ürün ve yöresel lezzetler ile kutladı.

İLÇE PROTOKOLÜNDEN YOĞUN İLGİ

Okul Müdürü Pınar Bekar, beraberindeki okul idarecileri ve öğretmenlerin öncülüğünde gerçekleştirilen, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri  Erdal Aslan ve Hüseyin Çağılcı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, Çanta Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hayri Şahin ve Balaban Mahalle Muhtarı Hasan Susulu’nun da katıldığı Yerli Malı etkinliğinde öğrenciler, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinin kültürünü ve mutfağını tanıtmak için temsili bölge köşeleri oluşturdu. Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında; 7 bölgeden getirilen el işçiliği ürünler ve yöresel ev yapımı lezzetler davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

7 BÖLGEYE AİT LEZZETLER VE YÖRESEL DEĞERLER TANITILDI

Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kültürel değerlerini, tarihini, mekanlarını, mutfak kültürlerini, sanayi ürünlerinin sergilendiği etkinlikte yöresel müzikler çaldı. Ülkemizin zenginliklerinin anlatıldığı sergide davetlilere, Ege yöresine ait güllerle yapılan şerbet, Türk lokumu ile birlikte ikram edildi öte yandan tohumlu kalem ve çam fideleri hediye edildi. 

VELİLERLE İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA 

Velilerle işbirliği ve dayanışma içerisinde hayata geçirilerek Türkiye’mizin mozaiğinin oluşturulduğu sergi, velilerin hazırladıkları yiyeceklerin olduğu masa da sohbetle devam etti. Sergi, yarın velilerin ziyaretine açılacak.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ














 

YORUMLAR

  • 0 Yorum